• Главна јерес која треба да буде осуђена на будућем истинском Сабору Православне Цркве (ону НАТО комедију из 2016. ни не рачунам) је ЛИБЕРАЛИЗАМ.

АУТОР: Протођакон Бојан Чечар

Данас се сви позивају на Светог Саву као на неког хипи-миротворца (peace brother), па кажу да се он залагао само за мир. То је тачно. Међутим, његов отац, Стефан Немања је сјекао језике јеретицима и богохулницима. И Свети Сава се посветио, а није нигдје осуђивао свог оца што је тако поступао.

Једно је сигурно. Свети Сава не би хтио да има ништа са цивилизацијом која пропагира ЛГБТ пропаганду, бинаризам, техноцентрично уређење друштва, woke покрет итд. Ово су све тековине либерализма у чијој духовној основи је нихилизам, а то је сатанизам. Са њима нема дијалога. У сваком дијалогу са њима, ако наступамо као хипи-хришћани са крилатицом „peace brother“, били би прогутани и идеолошки самљевени. Да би се са њима водио дијалог на равноправној основи, потребна је агенда, идеологија тј. јасан програм. То је неопходно зато што они имају агенду и то врло јасну и прецизну, а уз то и врло агресивну.

Одакле Србима та идеја да нама не треба једна православна идеологија или јасан програм деловања? Па, Свети Сава, прво што је урадио када је постао архиепископ, саставио је једну врсту идеолошког оквира за Србе – Светосавље. Треба прочитати Номоканон па се увјерити у то. Тамо су дате јасне инструкције и упуте како треба управљати државом и Црквом. Нема никаквих хипи импровизација. Све је јасно и прецизно. Ту је до танчина објашњен и наш став према јеретицима, латинима и другим инославном. И ми данас, умјесто што Светом Сави на све начине покушавамо учитати једну врсту либералистичког и релативистичког хипи става, треба да се трудимо да створимо један јасан програм који би се супротставио западном либерализму у 21. вијеку. Јер данас је либерализам свејерес. У супротном испарићемо у пакленим ватрама либералистичке идеологије.

ИЗВОР: https://www.geopolitika.ru/sr/article/liberalizam-je-svejeres

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *