Сви покрети у Русији које финансира Сорош раде на реформатирању нашег друштва у интересу сексуалних мањина.

АУТОР: Павел Парфентјев

Руска ЛГБТ мрежа је нерегистрована организација коју подржавају стране организације познате по својој антипородичној политици. Добротворна фондација за социјалну и правну помоћ Сфера пружа финансијску подршку тој мрежи. Заправо, „подршка иницијативама и пружање социјалних и правних услуга ЛГБТ заједници и њиховим најмилијима“ јесте целокупна „добротворна активност“ поменуте фондације. Од 2016. године „Сфера је званично призната као невладина организација која обавља функције страног агента“. У новембру 2021. године на листу страних агената уврштена је и Руска ЛГБТ мрежа.

Игор Кочетков, ЛГБТ активиста, оснивач је (а донедавно и директор) Фондације Сфера; дуго је био и на челу ЛГБТ мреже. Руској јавности је накратко постао познат након што је успео да добије умањење пореза од Федералне пореске службе за трошкове осигурања свог „мужа” Кирила Федорова. Овај пропуст система ЛГБТ активисти представили су као прекретницу у борби за истополни „брак” у Русији.

Руска ЛГБТ мрежа на сваки могући начин подржава ширење „вредности“ и идеологије у Русији које су веома далеко од традиционалних породичних вредности, чију заштиту сада гарантује и Устав Русије. Чијим се то новцем ради? Ко има интересе да овако трансформише руско друштво? Можда су то добростојећи, али напаћени руски хомосексуалци који жуде за унапређењем својих „права“? Или представници познатих кругова тамошњих боема? Стидљиви анонимни донатори међу руским политичарима и банкарима?

Не, морате признати да се обични хомосексуалци користе само као реквизит у политичким играма.

Године 2016, организација DC Leaks објавила је велика документа Сорошеве Фондације за отворено друштво (тада су за ово цурење у САД-у окривљене руске обавештајне службе), укључујући и списак кључних партнера Сорошеве Фондације у Русији. Документи су неко време били доступни на интернету, иако су марљиво брисани на другим местима. Сорошеве фондације никада нису оспориле аутентичност ових докумената. Та документа су показала како Сорошеве структуре врше утицај на различите земље, укључујући и Русију, уз помоћ локалних невладиних организација.

Према документима које је објавио DC Leaks, међу партнерима Отвореног друштва били су и добротворна фондација Сфера и Руска ЛГБТ мрежа. Један од докумената који је процурио носи назив „Стратегија пројекта Русије, 2014–2017“ (сада доступан и у преводу на руски).

Аутори Стратегије изражавају незадовољство усвајањем закона о страним агентима, који им отежава рад у Русији, али наводе да чак и „уз тако суморну позадину, и даље постоје рупе које омогућавају да се пројекат Русија меша“ у послове Русије.

Три приоритета рада Стратегије пројекта Русија јесу:

1. борба против закона о страним агентима и подршка организацијама класификованим као страни агенти,

2. активно укључивање „њихових” руских активиста у мреже сорошевских стручњака и активиста у иностранству,

3. трансформација ЛГБТ агенде у једну од централних тема руских бранитеља људских права.

Аутори наглашавају: „Надамо се да ћемо видети разноврснију дискусију о правима ЛГБТ особа у руском друштву, као и јаку кохорту независних општих организација које активно укључују ЛГБТ интересе у свој рад.

Дугорочни циљеви финансирања које обезбеђују Фондације за отворено друштво јесу укидање закона о хомосексуалној пропаганди, обезбеђивање законодавне заштите ЛГБТ особа и њихово прихватање у руском друштву, као и јачање ЛГБТ покрета у настајању у различитим регионима Русије.

ИЗВОР: https://ifamnews.com/sr/lgbt-organizacije-soros-i-ruska-nacionalna-bezbednost-1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *