A maidan activist postures on the barricade in Kiev on January 24, 2014. Ukrainian protesters Friday expanded their protest camp in Kiev closer to the administration of President Viktor Yanukovych, after crisis talks to end Ukraine's worst crisis since its 1991 independence ended in deadlock. After five days of clashes that activists say left five dead, Ukraine's three main opposition leaders held several hours of talks with Yanukovych late Thursday but the minor concessions they announced were greeted with derision by protesters.AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)
  • Рат са Русијом никада није био циљ обичних Украјинаца. У ствари, као и Руси, они никада нису покушавали да се боре са становницима Украјине. Циљ довођења ствари у рат био је управо циљ унијата и њихових ментора у Ватикану и Вашингтону. Зато ова идеја сада, према анкетама (https://t.me/stranaua/134049), доминира у Западној Украјини, где у три региона доминира УГКЦ („Украјинска грко-католичка црква“, односно унијати – нап. „Борба за веру“) и испира мозгове људима идејама русофобије, бандеризма и неонацизма.

Осим тога, желим да вас подсетим да су идеју о довођењу Украјине у сукоб са Русијом давно изнели идеолози Унијатске цркве.

Дозволите ми да цитирам из књиге коју сам написао о улози Католичке цркве у протестним покретима и државним ударима у наше време, где је посебна пажња посвећена државном удару у Украјини:

„Идеја о промени власти револуционарним средствима наставила је да лебди у круговима УГКЦ након што је Јанукович дошао на власт. У марту 2011, проректор УКУ Мирослав Маринович, у интервјуу објављеном на сајту УКУ, изјавио је: „По правилу, морална трансформација се дешава на основу врло специфичне матрице на којој се та трансформација може десити. А ова матрица је увек била жртва. Дакле, негде у будућности ће се догодити нешто што би највероватније могло бити повезано са жртвом. И кроз ову жртву, нека специфична група људи понудиће друштву убедљив модел другог постојања.”

У ствари, крвави Мајдан је требало да да подстрек становницима Украјине, да подстакне масовну русофобију. Зато су „мирни демонстранти“ Мајдана, које је унијатско свештенство довело из Западне Украјине, у почетку узвикивало „ко не јаше, тај је Москаљ“ итд. Али многе ствари нису ишле по плану, како кажу. Југ и исток Украјине у почетку нису хтели да подрже моћ унијатских русофоба који су дошли на власт над лешевима на Мајдану. И као одговор на то уследиле су нове крваве акције које су требале да натерају људе да живе „на нов начин“. Зато је у Одеси прво спроведена казнена акција, где су људи живи спаљивани, а потом је почело демонстративно истребљење становника Донбаса. И то упркос чињеници да ни Оружане снаге Украјине ни обични становници Украјине ни становници Донбаса нису желели крвопролиће. Али Петро Порошенко, који је дошао на власт (управо захваљујући подршци унијата), причестио се из руку поглавара унијата на Васкрс 2014. и дао команду да се започне грађански рат.

Али унијатски идеолози су видели да чак ни рат у Донбасу, који је трајао много година заредом, није учинио Украјинце тоталним русофобима, те је стога почела политика прогона Православља и политика изазивања великог рата.

Сваки пут унијати преко својих пуномоћника на власти, преко контролисаних екстремиста итд. подигли су улог, повећали обим злочина да би или застрашили што већи број људи или их везали за идеју о некој врсти крвне освете. Због тога су осам година заредом људи били увучени у овај процес убијањем становника Донбаса, али када ни то није помогло, почели су да припремају земљу за још веће крвопролиће. Заиста, унијати су својим злочинима надмашили чак и такозвану сатанину цркву у угађању ђаволу.

Превод: „Борба за веру“

Извор: „Телеграм“ канал Александра Вознесењског

ПРЕУЗЕТО СА: Борба за веру

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *