• Црногорски војници у мисији против Русије, вијест је коју је синоћ најавио начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Зоран Лазаревић, а која је наишла на оштре коментаре, осуде, па и подсмевања.

АУТОР: Бобан Нововић

Професор филозофије Душан Крцуновић каже за Спутњик да је то у потпуности у супротности са дугом историјском традицијом, старих братских односа Црне Горе и Русије.

Црна Гора платила крваву улазницу за НАТО

“Црна Гора је платила најкрвавију улазницу у НАТО пакт, у један агресивни војни савез, а ова најава црногорског генерала је нешто што се коси, као што рекох, и као што знамо, са црногорском традицијом и вјековним црногорско- руским односима. Довољно је само да се сјетимо оног стиха из Његошевог дјела Лазни цар Шћепан Мали, пе ће бити јасно да Црна Гора никада није требало да улази у НАТО пакт, а камоли д размишља о учешћу у такозваној миротворној мисији на границама са Русијом. Ријеч је о оној реченици из Његошевог дјела коју изговара један од војвода у Лажном цару Шћепану малом када каже: Ја не пржим земље и народе!”. НАТО пакт пржи земље и народе и сада се у ту срамну мисију укључује и Црна Гора. Ја заиста немам ријечи”, каже професор Крцуновић за Спутњик.

Конфликт са сопственом историјом

Књижевник Милутин Мићовић истиче да је Црна Гора однедавно прихватила политички програм који подразумијева конфликт са својим народом и својом историјом.
“Овим потезом слања војника на исток Црна Гора улази у конфликт са својом историјом, и наравно са Русијом. Црна Гора у томе показује драстичан недостатак историјске свијести и висок степен послушности према новим, назови пријатељима. Без Русије не би било Црне Горе. А постајући непријатељ Русије, као у овом случају, Црна Гора саму себе, не само да понижава већ и поништава. Али ипак Црна Гора има народ, који наравно много пати, и који је много патио од црногорске власти. Народ који, против свих притисака и разарања, враћа достојанство Црној Гори. Тако, на крају крајева, има наде за Црну Гору, ослањајући се на њен народ, и њено историјско памћење”, поручује Мићовић за Спутњик.
Црногорски војници ће у складу са одлуком Скупштине до краја јануара ући у састав борбене трупе НАТО алијансе на источним границама Европе. Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Зоран Лазаревић, изјавио је синоћ у емисији „Фокус“, на ТВЦГ да ће у Бугарску бити упућен ојачани пјешадијски вод – не више од 40 војника – чији ће задатак, како је рекао, бити одвраћање од агресије.
ИЗВОР: https://sputnikportal.rs/20221027/krvava-ulaznica-za-nato-40-crnogoraca-spremno-da-udare-na-rusiju-1145219285.html
One thought on “Крвава улазница за НАТО: 40 Црногораца спремно да ударе на Русију”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *