Ово је тема коју чак и мало православних познаје. Погледајте пажљиво златну круну коју су Јевреји из Хабада припремили за сусрет и крунисање свог машијаха (за православне антихрист).

Као што се види, они су у круну монтирали као две издувне цеви, попут „чаура“ за антихристове рогове. Без рогова на глави, ову златну круну неће моћи да стави на главу!

Као касније јеретици-паписти и Мојсије је приказиван са роговима. Зашто? Зато што су Јевреји погрешно превели део Библије. Излазак читамо у њиховом преводу: „Када је Мојсије сишао са горе Синај, а две плоче откровења биле су у Мојсијевој руци када је сишао са горе, Мојсије није знао да му је лице постало рогато, јер је Бог говорио са њим“ (Излазак 34: 29).

Погледајмо текст на ивриту:

כי קרן אור פניו

А за оне који – као и ми – не читају иврит:

ky qrn ‘wr pnw

Занима нас реч qrn. Чињеница је да се у семитској традицији самогласници не пишу, а реч qrn се може читати на неколико начина, посебно:

1) qeren – рог;

2) qeren – зрак;

3) qaran – сијао, зрачио, исијавао

Из тог разлога, дакле, превод овог места треба да буде управо такав какав је код православних: „И кад Мојсије силажаше с горе Синајске, и држаше у руци две плоче сведочанства силазећи с горе, не знаше да му је лице постало светло, јер је Бог говорио са њим“  (Излазак 34, 29).

Зато су хабадовци и уверени да ће њихов машиах, када се појави, имати рогове. И не метафорички, већ као код јарца, или њиховог оца ђавола, који се свуда приказује са козјим роговима. Нека им Господ запрети!

Напомена:

на древним сликама, цртежима, мозаицима, па чак и скулптурама Јевреја и римокатоличких јеретика, Мојсије је приказан са РОГОВИМА.

 

 

 

ИЗВОР: http://borbazaveru.info/content/view/15097/1/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *