• Марковићеву књигу „Манифест против Империје – прилог историји америчког неоимперијализма“, одлично су оценили проф. др Смиља Аврамов (1918–2018), др Дарко Танасковић (рођен 1948) и други паметни људи. Књига је била снажан подстрек за побуну и борбу против Новог светског поретка и поробљавања нашег и свих других поштених малих народа. Сашин отац Јово Марковић је сину саветовао да буде крајње опрезан: „Сине, твоја књига неће узнемирити Американце, али ће уплашити ове наше, црногорске подгузне муве које желе да уђу у НАТО. Потурица је гори од Турчина. Чувај се…“

АУТОР: Драган Р. Млађеновић

Саша Марковић је рођен 19. априла 1967. године у Будви. Био је угледни  геополитичар, политички писац, један од оснивача (1990) и челника Либералног савеза Црне Горе и народни посланик. Између осталих задужења био је и посланик у парламенту Државне заједнице Србија и Црна Гора, члан Комисије за безбједност у Парламенту ове Државне заједнице и директор независног радија „Free Montenegro”.

Саша Марковић је савршено добро и темељно истражио и успешно провалио тајне глобалне завере скривених светских центара моћи, па је 2013. године објавио књигу „Манифест против Империје – прилог историји америчког неоимперијализма“. Први издавач ове Сашине изврсне књиге је 2013. књижарница Зорана Стојановића у Сремским Карловцима, а годину дана касније и Октоих–Подгорица. Поводом изласка другог издања књиге Марковић је у августу 2014. дао интервју за београдски часопис „Геополитика“:

„Рачунао сам са покушајима игнорисања, с обзиром на то да смо de facto државе окупиране од стране САД. (…) За Црну Гору се бојим да има мало наде, имајући у виду чињеницу да читава политичка елита, како она у власти тако и она у опозицији, иде у америчку амбасаду по мишљење“, рекао је на почетку разговора Саша Марковић.

Својом књигом ви потврђујете непријатну али очигледну истину да је англоамеричка елита под плаштом демократије свету наметнула неоимперијализам. Ко чини ту елиту и колико су дубоки њени корени?

— Да бих могао прецизно да вам одговорим на то питање, прво морамо Америку дефинисати као државу националне безбедности, а никако као демократски уређену државу. Ко чини главне компоненте државе националне безбедности у САД говори нам између осталих и врло значајан инсајдер, бивши каријерни официр а сада професор на Универзитету у Бостону и врло плодан и читан аутор, Ендрју Баћевић (Andrew J. Bacevich) у својој књизи `Вашингтонска правила` (Wahington Rules). Дакле, то је врх министарстава одбране и спољних послова САД, као и унутрашња безбедност (Homland security), заједно са челницима разних обавештајних агенција. Такође, елиту чине и разне тинк-танк групе, лобисти, најзначајнији адвокати наравно, и менаџери највећих банака и корпорација, посебно оних везаних за буџет преко министарства одбране, водећи новинари елитних новинских издања попут `Њујорк тајмса`, као и чланови квазиакадемских група, попут `Савета за спољне послове`, или дипломаца престижних образовних установа типа Харвардове `Кенеди школе за управљање`. Наравно, на врху леденог брега ове елите, која је фактички само извршилац послова, налазе се стварни доносиоци одлука. То су пре свих стара аристократија Велике Британије заједно са краљевском породицом, као и директни потомци оних породица које су још у 19. веку преузеле монопол у Америци. Погрешно је религијски одређивати ову уску групу коју чини неколико стотина породица, али међу њима сигурно доминирају бели англосаксонски протестанти (white anglosaxon protestants, скраћено WASP)“.

***

Марковићеву књигу „Манифест против Империје – прилог историји америчког неоимперијализма“, одлично су оценили проф. др Смиља Аврамов (1918–2018), др Дарко Танасковић (рођен 1948) и други паметни људи. Књига је била снажан подстрек за побуну и борбу против Новог светског поретка и поробљавања нашег и свих других поштених малих народа. Сашин отац Јово Марковић је сину саветовао да буде крајње опрезан: „Сине, твоја књига неће узнемирити Американце, али ће уплашити ове наше, црногорске подгузне муве које желе да уђу у НАТО. Потурица је гори од Турчина. Чувај се…“

Марковићева књига се за империјалну, колонијалну, петооктобарску власт показала као разобличавајуће и самим тим непријатно штиво. Према жељама и намерама Империје, Црна Гора и Србија су морале да буду доследно антируске. Циљ НАТО савеза, ударне песнице Ротшилдовог ново–старог сатанистичког поретка, је заправо потпуно уништење Православља, свих Словена, а на првом месту Русије. Да би остварила овај циљ, Империја је, најпре 2007. грубо раздвојила „два ока у глави“ – Црну Гору од Србије. Раздвојене и ослабљене, глобалистичка мочвара ће их лакше тровати русофобијом и мржњом према свему што је руско и православно.

И најзад, Империја је узвратила ударац тако што је храброг узбуњивача Сашу Марковића једноставно – осудила на смрт. Добро плаћеног егзекутора није било тешко наћи, јер у спартанској Црној Гори сваки мушкарац који држи до себе носи „три мобилна и два левора“.

Под насловом „У Будви убијен Саша Марковић, бивши посланик ЛСЦГ“, vijesti.me од 17. априла 2015. доносе следеће обавештење: „Будва – У сачекуши у бечићком насељу Ивановићи око 17.30 часова убијен је Будванин Саша Марковић (48), бивши посланик Либералног савеза Црне Горе и један од најближих сарадника Славка Перовића. Марковић је убијен док је аутомобилом прилазио породичној кући. Тада је, како `Вијести` незванично сазнају, из оближње шуме истрчао нападач и у правцу страдалог испалио више метака. Марковић је погођен у предјелу главе и трупа, преминуо је на лицу мјеста“.

Двадесетак дана касније у Старом граду у Будви у породичној кући нађен је мртав и Сашин отац Јово Марковић. Да ли се убио због бола за сином, или га је убила иста, невидљива рука како не би осветио Сашу? То истрага неће открити, јер је није ни било, нити ће је бити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *