Један од кинеских снимака, са пратећим текстом преведеним на руски

ГЕНЕРАЛНОМ ДИРЕКТОРУ СЗО ЗВАНИЧНО ДОСТАВИЛА ПЕТИЦИЈУ ПОДРШКЕ ЗАХТЕВУ СА 25 МИЛИОНА ПОТПИСА

* Директор Одељења Министарства спољних послова НР Кине за контролу наоружања Фу Цонг – изјавио да су светска заједница, а и амерички народ, дуго забринути због активности лабораторије у Форт Детрику, које су у супротности са законом и принципима транспарентности и безбедности

* Кина посебно указује да су се за време пандемије на северозападном ободу комплекса у Форт Детрику појавила нова здања нејасне намене. А да је лабораторија пола године пре првог признатог случаја ковид-19 у САД била изненада затворена. Након мноштва случајева „загонетне упале плућа у Мериленду и Висконсину наводно од пушења електричних цигарета“

_______________________________________________________

ПЕКИНГ је преко свог сталног представника у УН, обавестио генералног директора Светске здравствене организације Тедроса Аданома Гебрејесуса да је 25 милиона кинеских корисника интернета потписало петицију којом захтевају од СЗО да – у потрази за пореклом коронавируса – истражи главну биолабораторију Пентагона у Форт Детрику.

Та лабораторија припада Медицинској управи Пентагона, а налази се у граду Фредерику у држави Мериленд

Директор Одељења Министарства спољних послова НР Кине за контролу наоружања – Фу Цонг – тим поводом је рекао да су светска заједница и амерички народ дуго забринути због активности лабораторије у Форт Детрику, које су у супротности са законом и принципима транспарентности и безбедности.

Указао је да је `главна тачка` у Форт Детрику Институт за медицинска истраживања заразних болести који неки зову „најмрачнијим експерименталним центром под контролом америчке владе“.

Овај и наредни снимак наводно сведоче о америчким сумњивим активностима у Форт Детрику

       Фу је навео да документ који је та институција објавила заједно са тимом истраживача на челу са др Ралфом Бериком (са Универзитета у Северној Каролини) потврђује да су они већ 2003. године имали „изузетно напредне способности за синтезу и модификацију коронавируса повезаних са САРС –ом“.

Нагласио је да је светска заједница забринута због активности лабораторије Форт Детрик из три главна разлога: њене активности су непрозирне, бави се опасним активностима, бави се неовлашћеним активностима.

Додао је: „Као једина лабораторија биолошке безбедности 4. нивоа у структури Пентагона, систематски крши процедуре биолошке безбедности. Сједињене Америчке Државе су једина држава на свету која је преплавила цео свет биолошким лабораторијама у оквиру војног програма. С обзиром да су САД упорне у свом инсистирању на истраживању кинеских лабораторија, значи ли то да су већ промениле свој негативан став о верификационом протоколу према Конвенцији о биолошком и токсинском оружју. Кина ће позвати на наставак преговора о протоколу о инспекцијама таквих лабораторија“.

Пекинг је уочи тих преговора пласирао у интернет сателитске снимке за кој тврди да сведоче о активностима у Форт Детрику које изазивају неспокоство и забринутост.

У пропратном тексту је навео да се на растојањима мањим од три километра око те лабораторије налази пет школа.

Посебно је указао да су се за време пандемије на северозападном ободу комплекса појавила нова здања нејасне намене. А да је лабораторија пола године пре првог признатог случаја ковид-19 у САД била изненада затворена. Након мноштва случајева „загонетне упале плућа у Мериленду и Висконсину наводно од пушења електричних цигарета“.

Америчке обавештајне службе у свом извештају председнику САД Џоу Бајдену нису могле одговорити на питање да ли је коронавирус развијен у лабораторији.

ИЗВОР: http://fakti.org/kina/kina-objavila-satelitske-snimke-glavne-biolaboratorije-pentagona-i-trazi-da-szo-otvori-istragu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *