• Макгрегор тврди да бројни извештаји о ужасним стопама смртности, супротни наративу који гурају западни медији, потврђују да је овај рат трагедија која је довела до уништења украјинске нације

Процене броја Украјинаца убијених на фронту крећу се од већ трагичних 30.000 до чак више од 400.000, што је равно хуманитарној катастрофи и чини наставак борби апсурдним. Уз то у најмању руку ставља под знак питања наратив који од почетка Специјалне војне операције форсира администрација председника САД Џозефа Бајдена – да руска војска губи петоструко више војника од Украјине.

Након пропасти украјинске тзв. контраофанзиве и знакова да су њихови војни напори близу колапса, појавиле су се нове, по речима пензионисаног пуковника војске САД Дагласа Макгрегора, нереалне процене америчких и британских званичника који тврде да је Русија изгубила 120.000 војника, док су украјински губици „само“ 70.000 војника.

Макгрегор истиче да је потенцијално одбрањива теза да су Руси остали без између 50.000 и 60.000 војника, али да су код Украјинаца губици енормни – више од 400.000 од два милиона мобилисаних људи.

До ових бројева је, каже Макгрегор, дошао на основу бројних извора – од америчких обавештајаца, контаката на фронту, али и у Пољској где имају врло поуздане податке о томе шта се заиста дешава у Украјини.

Такође, његови контакти преносе да је на хиљаде рањених Украјинаца остављено да умре на бојном пољу, као и да је све више команданата и трупа које се противе наређењима и одбијају да крену у самоубилачке нападе на снажно утврђене руске положаје, затим да се украјински војници масовно предају Русији, док су болнице препуне рањеника.

Бројни извештаји сведоче о ужасним стопама смртности, што је у супротности с причама које гурају западни медији.

Контакти пуковника Макгрегора анализирали су и сателитске снимке који су забележили огромну експанзију украјинских гробља и безброј десетина хиљада свежих гробова. Друге обавештајне анализе такође су детаљно документовале масовно проширење гробља у Украјини које ће омогућити да се наводно сахрани још милион и по људи.

Сви наведени подаци по Макгрегору потврђују да је рат за Украјину катастрофа која је могла и требало да се избегне.

„У хуманитарном смислу, ова трагедија је довела до уништења украјинске нације у рату који никада није требало да се води“, закључио је Макгрегор.

ИЗВОР: https://rt.rs/svet/67143-ukrajina-vojska-gubici-400-hiljada/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *