Burning news. Burning pages of books. Burned thoughts of books.Concept for the destruction of confidential documents.Burning book on fire at night. People don't like reading. Intellectual problems.

ЈОШ СЕ НЕ ЗНАЈУ СВИ НАСЛОВИ, АЛИ ЈЕ МЕЂУ ЊИМА ЈЕ И СТРИП „АСТЕРИКС И ИНДИЈАНЦИ“

* По наредби Католичког школског округа Провиденс, које обједињује 30 франкофонских основних и средњих школа, део тих књига био јавно спаљен, а њихов пепео искоришћен као ђубриво. Сама та церемонија је проглашена за „ритуал чишћења и помирења“

* За одузете и уништене књиге се тврди да су биле увредљиве за староседеоце Канаде

_____________________________________________________

КАДАНДУ уочи парламентарних избора – заказаних за 20. септембар – потреса „скандал из прошлости“.

Реч је огађајима из 2019. године у провинцији Онтарио који су до канадске јавности стигли тек сада. Врло је могуће: да би одузели гласове и владајућој Либералној странци и Новој демократској странци Канаде.

У југозападној провинцији Онтарио догодило се нешто што би већина Канађана повезала са талибанима или неким клерикалним режимом.

По наредби Католичког школског округа Провиденс, које обједињује 30 франкофонских основних и средњих школа, из библиотека образовних установа уклоњено је 4.700 књига.

Потом је део тих књига био јавно спаљен, а њихов пепео искоришћен као ђубриво.

Сама та церемонија је проглашена за „ритуал чишћења и помирења“.

Према руководству округа, одузете су и уништене књиге које су биле увредљиве за староседеоце Канаде.

Када је скандал избио, почело је да тврди да је само 30 књига симболично „посвећено ватри“, а да су остале уништене сецкањем и послате у стари папир.

Међутим, сазнало се да је спањивање имало ритуални карактер, да је било пропраћено речима:

„Закопавамо пепео расизма, дискриминације и стереотипа у нади да ћемо одрасти у земљи која укључује све који у њој живе. У нади да ће сви живети у благостању и безбедности“.

Комплетан списак уништених књига није обелодањен, али се већ зна да су међу њима били и популарни стрипови о Астериксу и Обеликсу, што је изазвало посебно негодовање у Француској.

Инквизиторка-манипулант Сјузи Кис и канадски премијер Џастин Трудо

Париски лист Le Figaro објавио је да је школски дистрикт Провиденс планирао да настави свој „Ритуал чишћења“ и у 2020-ој и да би тако и било да се није испречила пандемија.

Канадски медији преносе да је „спаљивање у Провиденсу“ одржано уз благослов Сјузи Кис, копредседнице Комисије за староседилачке народе из владајуће Либералне партије Канаде.

Тачније, бивше јер је 8. септембра поднела „добровољну оставку“.

У међувремену се открило да је она фалсификовала документе о свом пореклу – да је измисила да потиче од једног од аутохтоних народа Канаде.

Да се често позивала на своје тобожње „абориџинско породично образовање“ и тврдила да зато боље од других „разуме живот староседелачког становништва земље“.

Канадски премијер Џастин Труди изјавио је да сам „никада не би пристао да пали књиге“, али и одмах додао да бело становништво Канаде не може староседелачким народима диктирати како ће обављати помирење“.

Ерин О’Тул и Ив-Франсоа Бланше из «Квебекског блока» осудили су спаљивање књига у Онтарију „независно од намера организатора акције“:
„Пут ка мирењу не сме водити уништењу Канаде!“

ИЗВОР: http://fakti.org/quo-vadis-orbi-kanadska-liberalna-inkvizicija-u-provinciji-ontario-unistila-4700-knjiga

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *