Поводом 9. конференције о Конвенцији о забрани биолошког и токсичног оружја

  •  Не може се порећи чињеница да су САД већ почеле да воде Први светски вирусни рат.
  • Није искључена ситуација када ће у томе учествовати и други субјекти (и не само државни) са савременим војно-биолошким потенцијалом.
  • Расно биолошко оружје је прво створено у Јужној Африци као део пројекта „Coast“, тајног јужноафричког војног програма који је развијао биолошко оружје које је било опасно само за црнце.
  • Вође пројекта „Coast“ оптужени су за геноцид над црначким становништвом Јужне Африке. Даан Гусен је током испитивања рекао да је добио задатак да направи црну бомбу – биолошко оружје које би бирало мете по боји коже. Шалк ван Ренсбург је објаснио да се са биотоксинима створеним у РРЛ може постићи 100% стерилизација „било које групе људи“.
  • У научним радовима последњих година показало се да је стварање етничког и расног оружја теоретски постало могуће открићем механизма такозване РНК интерференције.
  • Ову технологију су 1998. године открили амерички научници Ендрју Фајер и Крег Мело, који су за њу 2006. године добили Нобелову награду.
  • Теоријска могућност употребе РНК интерференције за стварање биолошког оружја је посебно поменута у извештају Агенције за смањење претњи одбране (ДТРА) подређене Пентагону 2010. године.
  • У 2017. години у књизи „Наука о војној стратегији“ (战略 学), уџбенику, који је издао Универзитет националне одбране НОАК, штампан је одељак под називом „Биологија као поље војне борбе“. Овај одељак говори о новим потенцијалним типовима биолошког ратовања, укључујући „етничко-специфичне генетске нападе“

АУТОР: Владимир Прохватилов

У Женеви је 28. новембра 2022. године почела са радом 9. конференција о Конвенцији о биолошком и токсичном оружју (КБТО).

Шеф руске делегације, стални представник при Канцеларији УН у Женеви, Генадиј Гатилов, на генералној дебати о преиспитивању рада КБТО, рекао је да су чињенице војне биолошке активности САД на територији Украјине флагрантан пример кршења захтева Конвенције.

Руска жалба на ову тему није удовољена због деструктивне линије САД и њених савезника, блокиран је предлог Русије да се спроведе међународна истрага по члану VI КБТО под окриљем Савета безбедности УН, преноси ТАСС.

Шеф кубанске делегације Родолфо Бенитез је на IX конференцији држава чланица КБТО -а предложио да се активно ради на јачању Конвенције.

Према Бенитезу, нема оправдања да, 50 година након њеног одобрења, овај документ још увек нема механизам за проверу примене. Представник Кубе позвао је конференцију да усвоји јасан мандат за наставак преговора о правно обавезујућем протоколу који би омогућио проверу примене Конвенције.

Бенитез верује да је сада потребно прецизирање Конвенције. Према његовим речима, тренутна ситуација је неприхватљива и корисна само онима који се противе јачању мултилатералног система разоружања, наводи Пренса Латина.

Међутим, иницијативе Руске Федерације и Кубе су у потпуности одбијене. Земље ЕУ издале су колективно саопштење у којем у потпуности подржавају линију актуелног руководства КБТО -а.

Шведска делегаткиња Ана Јардфелт рекла је у свом говору да Шведска „снажно одбацује неосноване оптужбе Руске Федерације против Украјине да има програм биолошког оружја који финансира САД. Ове лажне тврдње не само да одвлаче и поткопавају легитимну међународну сарадњу против заразних болести, већ и поткопавају саму Конвенцију“.

Очигледно је да ова Конференција, као и све претходне, није ни за јоту утицала на став већине земаља светске заједнице, које су можда и свесне да САД у својим раштрканим војним лабораторијама развијају смртоносне вирусе и биолошко оружје широм планете, али не намеравају да долазе у сукоб са Американцима, јер сматрају да ова активност Пентагона за њих не представља непосредну опасност, па чак и могуће негативне последице од спровођења војно-биолошког програма Пентагон није толико озбиљан да се отворено супротставља Сједињеним Државама.

Развој расног оружја Пентагона усмереног на врло специфичне етничке групе планете

Само директна и очигледна претња националним интересима може натерати да се ова позиција промени.

Таква претња постоји, штавише, на есхатолошком нивоу. Ово је развој расног оружја Пентагона усмереног на врло специфичне етничке групе планете.

Расно биолошко оружје је прво створено у Јужној Африци као део пројекта „Coast“, тајног јужноафричког војног програма који је развијао биолошко оружје које је било опасно само за црнце.

„Project Coast“ створио је велики број смртоносних биотоксина, као и вакцину која би се могла тајно давати црним Јужноафриканцима како би их стерилисали.

Овај рад је обављен у „Roodeplaat Research Laboratories“ (RRL) северно од Преторије под руководством Даана Гусена и Шалка ван Ренсбурга.

Почетком 1990-их, са завршетком апартхејда, јужноафрички програми оружја за масовно уништење су окончани.

Битоксинима се може стерилисати било који народ

Вође пројекта „Coast“ оптужени су за геноцид над црначким становништвом Јужне Африке. Даан Гусен је током испитивања рекао да је добио задатак да направи црну бомбу – биолошко оружје које би бирало мете по боји коже. Шалк ван Ренсбург је објаснио да се са биотоксинима створеним у РРЛ може постићи 100% стерилизација „било које групе људи“.

Истраживање спроведено на РРЛ фокусирало се на развој бактеријског агенса који селективно убија црнце. Лист „New African“ пише да су током суђења вођама пројекта „Project Coast“ (који су на крају ослобођени било какве одговорности) откривена њихова повезаност и мутни послови са обавештајним службама многих земаља, укључујући, посебно, САД, Велику Британију, Немачку, Швајцарска, Кину, Израел, Пакистан, Иран и Тајван.

У мају 2002, Даан Гусен, бивши шеф јужноафричког програма биолошког оружја, понудио је своје услуге америчким обавештајним агенцијама, као што смо већ писали.

Тих година председник Сједињених Држава је био Џорџ В. Буш, који је промовисао Нови амерички век (PNAC), библију неоконзервативаца. У главном извештају PNAC -а, ‘Rebuilding America’s Defenses: Strategy, Forces and Resources For a New Century’, отворено се каже да „напредни облици биолошког ратовања који могу да циљају одређене генотипове могу да трансформишу биолошки рат из терористичке сфере у политички корисно оруђе“.

КОВИД – 19 убија понајвише црнце!

У светлу оваквих идеолошких ставова, америчка статистика о коронавирусу може се посматрати у сасвим другом светлу.

Проценат Афроамериканаца, међу онима који су заражени корона вирусом и који су умрли од КОВИД-19 у Сједињеним Државама, је три до четири пута већи од њиховог удела у америчкој популацији у целини. Дакле, статистика државе Илиноис и највеће тамошње метрополе Чикага показује да је корона вирус посебно жестоко напао црнце. Међу становницима Чикага, црнци чине 30 одсто, али међу зараженима КОВИД-19 њих је половина, а удео међу умрлима је 70 одсто. У целом Илиноису, црнци чине 15% становништва, али они чине 28% потврђених случајева и 43% смртних случајева. Слична слика је и у државама Висконсин, Мичиген, Луизијана, Северна и Јужна Каролина.

„Коронавирус убија црне Американце алармантном брзином“, пожалио се „The Washington Post“. „Црнци у САД умиру од КОВИД-19 много више него белци. Зашто?“ упитао је британски „Би-Би-Си“.

Власти САД нису нашле одговор на ово питање.

Генетско оружје је пронађено

У научним радовима последњих година показало се да је стварање етничког и расног оружја теоретски постало могуће открићем механизма такозване РНК интерференције. Ову технологију су 1998. године открили амерички научници Ендрју Фајер и Крег Мело, који су за њу 2006. године добили Нобелову награду. Теоријска могућност употребе РНК интерференције за стварање биолошког оружја је посебно поменута у извештају Агенције за смањење претњи одбране (ДТРА) подређене Пентагону 2010. године.

Уз помоћ РНК интерференције могуће је утицати на одређене етничке групе на начин да људи из ове етничке групе оболе од озбиљних болести, попут артритиса. Или, напротив, утицати да се имунитет против одређене болести не активира и не производи.

Ово је генетско оружје. Извештај ДТРА каже ово у чистом тексту: „Постоји могућност коришћења РНК интерференције за стварање биолошког оружја.

Министарство одбране Руске Федерације је 7. јула 2022. известило да ратни заробљеници Оружаних снага Украјине имају антитела на патогене заразних болести, чији број премашује просек. Другим речима, Пентагон је користио украјинске војнике, код којих су пронађена ова антитела, у својим пројектима за развој биолошког оружја.

Пентагон спроводи своје експерименте не само на Украјинцима. Бугарско издање „OFF News“ пише: „Руска страна тврди да у Бугарској постоје биолабораторије у којима се врше експерименти на бугарским грађанима како би се створили вируси и патогени. Истовремено, премијер Кирил Петков потврђује постојање таквих институција, али каже да су оне намењене само за експерименте, а не за ширење опасних патогена“.

Американци експериментишу на сопственим грађанима. Тако италијанско издање „Farodi Roma“ пише: „Током говора на Безбедносном форуму, одржаном у Аспену у Колораду, Џејсон Кроу, члан обавештајног комитета Представничког дома Конгреса САД, упозорио је суграђане да не контактирају приватне лабораторије за тестирање ДНК. По његовом мишљењу, лични подаци грађана могу се користити за развој биолошког оружја и циљање одређених група Американаца или чак појединаца.“

Иза било које америчке приватне биолошке лабораторије стоје структуре Пентагона, које у САД делују преко „канали” у виду приватних лабораторија.

Пример Пентагона у размештању глобалних мрежа војних биолошких објеката следиле су, додуше не у таквим размерама, и неке друге државе.

Етничко-специфични генетски напади

Кинески програм биолошког ратовања, према порталу Zero Hedge, развија се у Институту за војну ветеринарску медицину Академије војномедицинских наука (Чангчун), Центру за контролу и превенцију болести (војни регион Ченгду), Вуханском Институту вирусологије Кинеске академије наука и Институту за микробиологију Кинеске академије наука (Пекинг).

У 2017. години у књизи „Наука о војној стратегији“ (战略 学), уџбенику, који је издао Универзитет националне одбране НОАК, штампан је одељак под називом „Биологија као поље војне борбе“. Овај одељак говори о новим потенцијалним типовима биолошког ратовања, укључујући „етничко-специфичне генетске нападе“.

Кори Пфлук, аналитичар компаније „Lockheed Martin“, пише о постојању програма биолошког оружја у Ирану, док је Израелски најсавременији арсенал биолошког оружја потврђен у извештају Карнеги центра.

Данас се у Сједињеним Државама разбуктао резонантни скандал око војно-биолошког истраживања Пентагона. Том Фитон, председник америчке невладине организације „Judicial Watch“, објавио је обиман пакет одговора ДТРА на његов званични захтев за подацима о активностима биолабораторија у Украјини и на постсовјетском простору.

Под притиском највишег руководства Сједињених Држава (чак и упркос већ уређеном формату докумената), „Judicial Watch“ је био приморан да уклони објављене материјале са свог сајта, чиме је светска заједница лишила поуздане информације о развоју биолошког оружја од стране Пентагона, као и могућности да се о томе разговара током КБТО конференције.

Међутим, земље у којима се налазе америчке војне биолошке лабораторије могу самостално да затраже извештај од ДТРА о биолошким „експериментима“ на њиховој територији. Не може се порећи чињеница да су САД већ почеле и да воде Први светски рат вирусима. Није искључена ситуација када ће у томе учествовати и други субјекти (и не само државни) са савременим војно-биолошким потенцијалом.

Жртве таквог рата ће на првом месту бити људи где су лоциране америчке биолабораторије.

Амерички радио водитељ и јавна личност Том Хартман поставља питање „какву политичку корист би имала држава која би заиста могла да оствари нестанак људи широм света, на пример, са бадемастим очима или да уништи црвенокосе Кавказце, или Арапе, Кинезе или само људе малене растом?“.

Можда управо те „користи” приморавају руководство земаља у којима се налазе америчке биолошке лабораторије да ћутке подносе претњу егзистенцији својих народа.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://www.fondsk.ru/news/2022/12/02/kak-ostanovit-pervuju-mirovuju-virusnuju-vojnu-57833.html

One thought on “Како зауставити Први светски вирусни рат или о етничко-специфичним генетским нападима”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *