• Предложене измене подразумевају уклањање правила једногласног гласања, тј. вето у Савету ЕУ и пренос овлашћења са држава чланица на ниво Европске комисије.
  • Већ су идентификоване области које ће бити „избачене“ из надлежности националних држава – спољна и безбедносна политика, заштита граница, шумарство, здравство, цивилна одбрана, индустрија и образовање.
  • У ствари, скоро све.
  • Такође, предлаже се увођење новог инструмента кажњавања за оне који не подржавају „линија партије и владе“, односно за побуњеничке земље, на пример за Мађарску, Словачку и Пољску
  • А ко ово ради?
  • Они који су створили Хитлера су Англосаксонски банкари под маскама данашњих глобалиста.
  • Циљ им је исти – да се европски Рајх постави против Русије, као што су својевремено гурнули Немачку у рат против СССР-а. Једном речју, време пролази, али се планови Запада не мењају.
  • Истина, било би лепо да се њихови творци присете како се неславно срушио Трећи рајх и ко га је победио.

 АУТОР: Игор Веремеев

Одбор за уставна питања Европског парламента (AFCO) усвојио је извјештај у којем се препоручују измене оснивачких уговора ЕУ. Двадесет од 28 чланова AFCO гласало је за, а само шест је гласало против. Као резултат тога, усвојене су препоруке на којима је инсистирала шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен, која је опседнута русофобијом, а које су подржали немачка канцеларка и председник Француске.

Предложене измене подразумевају уклањање правила једногласног гласања, тј. вето у Савету ЕУ и пренос овлашћења са држава чланица на ниво Европске комисије. Већ су идентификоване области које ће бити „избачене“ из надлежности националних држава – спољна и безбедносна политика, заштита граница, шумарство, здравство, цивилна одбрана, индустрија и образовање. У ствари, скоро све.

Осим тога, како пише грчка публикација „Athens News“, која је на ово скренула пажњу, у чланку под насловом „Како се Европска унија може претворити у европски Рајх“, предлаже се увођење новог инструмента кажњавања за оне који не подржавају „линија партије и владе“, односно за побуњеничке земље, на пример за Мађарску, Словачку и Пољску. Ово је поједностављена процедура за суспензију чланства оним земљама које крше „вредности ЕУ“, као што су „владавина права“, „демократија“, „слобода“, „људска права“, „једнакост“. То јест, према потреби, биће могуће чврсто „притиснути“ било коју несагласну државу.

Говоримо о судбоносном заокрету за ЕУ ​​– укидању консензуса у одлучивању. Ако предлог буде спроведен, то значи да гласови садашњих „дисидената” у Европској унији више неће моћи да утичу на било шта. А да будемо још прецизнији, у ЕУ, где су навикли да се хвале својом тобожњом демократијом, свако неслагање ће бити елиминисано у корену.

Такав пројекат је одмах изазвао огорчење „дисидената“. Портпарол пољске владе Пјотр Милер указао је да би предложени амандмани ефективно довели до укидања националних држава и стварања неке врсте „супердржаве ЕУ“. Пољски посланик у Европском парламенту Јацек Саријуш Волски рекао је за PAP да предложена реформа представља „радикалну централизацију ЕУ, која би ЕУ ефективно претворила у централизовану олигархијску супер-државу ван демократске контроле“.

Мађарски историчар Ласло Веспреми у словачком листу „Hlavne Spravy“ указује на тужну будућност Европе. „Морамо да схватимо“, пише он, „да крајње десничарски тероризам, подстакнут масовном миграцијом, може ескалирати у будућности. Они могу напасти Јевреје и муслимане. Као одговор, исламисти ће хтети да се освете. Западна и северна Европа се великим корацима крећу ка крвавом грађанском рату и видим врло мало знакова да је још увек могуће напустити овај пут“, каже Веспреми. У таквим условима настају фашистичке диктатуре.

 

Које су карактеристике фашизма као политичког система? Ово је немилосрдно сузбијање опозиције, цензуре и контроле над сваким аспектом живота грађана. ЕУ се већ прилично добро уклапа у овај опис. У многим земљама ЕУ цензура је у пуном цвату. Дакле, забрањени су не само руски медији, већ све што је повезано са Русијом. Они који се са овим не слажу бивају немилосрдно отпуштени са посла. Истовремено, полиција на најнемилосрднији и најсуровији начин сузбија масовне протесте грађана, као што је то био случај, на пример, у Француској током побуне „жутих прслука“. Опозиционе странке су прогањане и клеветане и не смеју да учествују на изборима. Прогањају се чак и истакнути политичари. У Италији се то, на пример, догодило лидеру партије „Лига“ Матеу Салвинију, који се усудио да говори позитивно о Русији и био вучен по судовима. Европска унија је та која сада активно подржава и наоружава нацистички режим у Кијеву.

Као што примећује познати политички коментатор Михаил Леонтјев, „Европске интеграције, или, једноставније, Mittel Europe, је немачка национална идеја која је једноставнија од репе на пари. То је видљиво голим оком кроз историју Немачке. Овде можемо да се присетимо три покушаја уједињења Европе. Штавише, три успешна покушаја, али са различитим степеном дугорочног успеха. То су Свето римско царство немачке нације (тзв. Први рајх), Немачко царство (или Други пруски Бизмарковски рајх) и Трећи (нацистички) рајх. А садашња Европска унија је Четврти рајх.”

Иако је, како је појаснио Леонтјев, све сублимирано у политички коректним облицима. До сада, „политички коректно“, додаћемо, подсећајући да је Хитлер дошао на власт на „најдемократскијим“ изборима, а његова партија се звала Националсоцијалистичка немачка радничка партија. Стога, ако зађемо дубоко у историју, сазнаћемо да је сама идеја о стварању европске уније – ЕУ – настала у дубинама Хитлеровог Рајха.

О томе посебно сведочи извештај америчке војне обавештајне службе који је својевремено објављен у медијима, познат као „Извештај Црвене куће“ (Red House Report (EW-Pa 128). Ово је био извештај о тајном састанку у хотелу у Стразбуру, окупираном од Немачке, 10. августа 1944. године, када нико више није сумњао у пораз нацистичке Немачке. Тамо су нацистички званичници дали инструкције елитној групи немачких индустријалаца да планирају послератну реконструкцију Немачке, припреме за повратак нациста на власт и раде за „снажно Немачко царство“.

На скупу је говорио СС-обергрупенфирер др Шајд. Немачка индустрија мора да схвати да се рат не може добити, рекао је он. „Мора да предузме кораке у припреми за послератну комерцијалну кампању. Наредио је индустријалцима да „створе контакте и савезе са страним фирмама, али то мора бити урађено појединачно и без изазивања сумње“.

Управо овај план су по завршетку Другог светског рата почели да спроводе немачки банкари и индустријалци.

Један од њих је био и банкар Херман Абс, који се придружио Управном одбору Дојче банке током успона нациста и који је такође седео у надзорном одбору И.Г. Фарбен, компаније која је производила гас циклон-Б који се користио за истребљење жртава нацистичких концентрационих логора. „До 1948. био је ефикасан менаџер у реконструкцији немачке привреде“, написао је Адам Лебор. – Важно је напоменути да је Абс био и члан Европске лиге за економску сарадњу, елитне интелектуалне групе за притисак (на политичаре) створене 1946. године. Лига је била посвећена стварању Заједничког тржишта, претече Европске уније“.

Европска лига за економску сарадњу развила је политику европских интеграција – нешто што су раније предлагали нацисти. У својој књизи „Заокруживање  Европе“ (Europe’s Full Circle), Родни Аткинсон даје листу политичких институција које су предложили нацисти и указује на њихове сличности са институцијама Европске уније данас.

Europaische Wirtshaftsgemeinschaft – Европска економска заједница. На крају, Четврти рајх се остварио као федерална европска суперсила са централно планираном економијом којом управљају неизабрани бирократе.

Темељ за ЕУ ​​у виду јединствене европске валуте поставио је злогласни Билдерберг клуб још средином 1950-их. Документи Билдерберга који су процурили у штампу потврђују да је програм за стварање заједничког европског тржишта и јединствене валуте формулисао управо он, 1955. године. Један од главних оснивача клуба био је холандски принц Бернард, бивши СС официр.

Али идеолошки корени Европске уније сежу и даље у прошлост.

У својој књизи „Европска заједница“ (The European Community) из 1940. године, нацистички министар економије и ратни злочинац Валтер Функ писао је о потреби за „централноевропском унијом“ и „европским економским простором“, као и о фиксним девизним курсевима, изјављујући да „ниједна земља у Европи не може постићи поседовање високог нивоа економске слободе која је компатибилна са свим друштвеним захтевима… формирање веома великих економских зона следи природни закон развоја… међудржавни споразуми у Европи ће овладати [економским снагама у целини] … мора постојати спремност да своје сопствене интересе у одређеним случајевима подреде општим [ЕУ]“.

Још 1940. Хитлеров немачки министар пропаганде Јозеф Гебелс наредио је стварање „великог економског уједињења Европе“, верујући да „људи педесетих више неће размишљати у смислу својих земаља“.

И ова идеја је преживела пораз Немачке, који су осмислили нацисти, Европска унија је званично успостављена и данас се незаустављиво претвара у нови нацистички Рајх. Остварен је и главни задатак који му је додељен – да започне рат са Русијом да би је ослабио или потпуно уништио. Такав рат је већ у току. У Украјини.

Међутим, какав може бити Рајха без сопствене и јаке војске? Зато данас ЕУ говори о стварању сопствених оружаних снага (упркос томе што НАТО већ постоји), а Шолц је већ позвао на повећање производње муниције у ЕУ како би подржао Кијев.

Уосталом, да подсетимо, у претходним временима ко није улагао у Хитлера! И Хенри Форд, и Морганови, и Рокфелери, да не помињемо саме немачке банкаре и индустријалце. Хитлеров Рајх је ангажовао читаву индустрију Европе под немачком окупацијом. У међувремену, становништво је храњено глупостима о походу на Исток, где је сваки грађанин Рајха могао стећи плодне земље и словенске робове.

По чему се садашњи англосаксонски план за Европски Рајх разликује од претходног? Само тиме што више нема немачког Вермахта, већ Украјине, која је изабрана за ударну песницу. Зашто да сами гинете на ратиштима ако можете да пошаљете преварене становнике Украјине против Руса?

А ко ово ради? Они који су створили Хитлера су Англосаксонски банкари под маскама данашњих глобалиста. Циљ им је исти – да се европски Рајх постави против Русије, као што су својевремено гурнули Немачку у рат против СССР-а. Једном речју, време пролази, али се планови Запада не мењају. Истина, било би лепо да се њихови творци присете како се неславно срушио Трећи рајх и ко га је победио.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://www.stoletie.ru/politika/kak_jevrosojuz_prevrashhajetsa_v_jevrorejkh_670.htm

One thought on “КАКО СЕ ЕВРОПСКА УНИЈА ПРЕТВАРА У ЕВРОПСКИ РАЈХ: ЕУ су осмислили нацисти у Хитлеровој Немачкој”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *