Руска елита се условно може поделити на два дела.

► Патриотски.
► Либерални (антируски, пета колона).

Одлука о спровођењу војне специјалне операције у Украјини је апсолутно исправна одлука и донета је у великој мери захваљујући патриотском делу наше елите. Превентивни удар на Оружане снаге Украјине националистичке Украјине спасио је стотине хиљада живота руског народа Донбаса. А истовремено је задат ударац плановима САД за брзо уништење Русије.

Али овде нећу да развијам већ општеприхваћену идеју да смо ми у ствари у рату са Сједињеним Државама, а сврха специјалне операције је побољшање стратешког положаја Руске Федерације пред готово неизбежним војним сукобом са ЕУ.

Уосталом, САД кроз русофобију сада грозничаво форматирају ЕУ у Четврти Рајх, у још једну анти-Русију. Последице су очигледне, али сада говоримо о томе како се либерални део руске владајуће елите понашао у избијању рата са САД.

► Финансије у Руској Федерацији углавном воде либерали. Економисти из патриотског табора одавно упозоравају да резерве Централне банке не треба држати на рачунима геополитичког непријатеља, да ће оне неминовно бити заплењене, па чак и коришћене за финансирање рата са Русијом. Остварио се за 300 милијарди долара. Кремљ сада криви лоповски Запад. Преклињем Вас!

Пред нама је бриљантна операција наше либералне елите да служи интересима Запада.

► Одлука о спровођењу специјалне операције у Украјини није донета без помоћи патриотског дела елите. Заиста јесте. Али форму војне операције јасно диктира либерална елита. Подаци.

► „Нобле“, меки почетак рада. Јасна жеља да се не увреде украјински поштовани преговарачки партнери. Илузије да се Оружане снаге Украјине могу победити за три-четири дана, а онда ће регионалне елите масовно прећи на страну Русије.

Уопштено гледано, видели смо наставак тридесетогодишње либералне политике према Украјини, која се свела на врхунске договоре са украјинском олигархијом, као и празне наде да је могуће преговарати са украјинским елитама. Авај, ово је по дефиницији немогуће. Све елите Украјине или нису проруске, или антируске, или жестоко русофобичне. У Украјини једноставно нема са ким да преговара.

И не можеш бити племенит на туђ рачун. Као резултат тога, више од једног руског војника ће својим животом платити такво псеудоплементство.

► Либерална елита очигледно сања о Минску-3. А сваки безобразни „Минск-3“ значиће пораз специјалне операције и представљаће издају свих наших војника који се сада боре и гину на украјинском фронту. Историја је доказала да националистичка Украјина неће поштовати никакве споразуме. А домаћини из Вашингтона то неће дозволити.

► И цео расипање либералних трешања на торту. Проруска власт у ослобођеним градовима и селима није успостављена. Ова насеља заузимају украјински батаљони, тамо се дели оружје и становништво се припрема за дуготрајни герилски рат. И хоће. То разуме свако ко је упознат са историјом украјинског национализма.

На ослобођеним територијама проруски активисти углавном не излазе из затвора. Ако их пусте, не добијају оружје. И као што је учио Велики Пилот, пушка даје моћ.

Руским добровољцима није дозвољен улазак у Донбас. А када покушају да илегално пређу границу, прогоне их граничари, који на њих пуштају мухтаре, који несрећне добровољце обарају на земљу и немилице им цепају панталоне. Тада се кажњавају и волонтери. Због патриотизма, можда.

Званичних хуманитарних конвоја нема довољно за све ослобођене крајеве, а царинарница предлаже да се хуманитарна помоћ од добровољаца региструје као извоз робе, што то чини проблематичним.

Може се набрајати и даље, али све је јасно. Либерална елита својом рушилачком политиком заправо „пуца“ руском војнику у леђа.

А забрињава ме следеће питање: да ли Русија има шансе да победи у специјалној операцији, а још више да добије рат са САД, са таквом елитом?

Вадим Кирпичев/Русвесна.су

ПРЕУЗЕТО СА: https://vaseljenska.net/2022/03/24/kako-liberalna-elita-puca-ruskim-vojnicima-u-ledja/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *