Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да бивша министарка спољних послова привремених приштинских институција Вљора Читаку не може да прихвати да је један Србин најбољи и да га зато примитивно вређа.
„Када не можете да прихватите да је Србин најбољи, тада га примитивно вређате. На све увреде и нападе, одговор је само један – шампионски! Напред Ђоковићу“, написао је Петковић на Твитеру коментаришући увредљиву поруку Читаку о српском тенисеру Новаку Ђоковићу.
Читаку је на Твитеру, уз вест да ће Ђоковић учествовати на Аустралијан опену након што је добио медицинско изузеће, написала: „Све су животиње једнаке, само су неке више једнаке од других“.
Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић оценио је да порука Вљоре Читаку о Ђоковићу представља школски пример етнички мотивисаног говора мржње.
Ђурић је на Твитеру поделио твит Вљоре Читаку и позвао ју је да гледа „животињу“, која је, како је навео, по свему више „једнака“ од ње и да ужива док Ђоковић свира своју симфорнију.
„Да ли је само до мене, или је ово школски пример етнички мотивисаног говора мржње? Очигледно да је тако јер је Новак Ђоковић Србин из Звечана, који мисли другачије од Читаку“, навео је Ђурић.
Амбасадор Србије је навео да је ово типичан дехуманизујући говор Читаку и истакао да су за њу „Срби никада нису људи достојни људских права, што свакодневно показују приштинске власти“.
„Срамотно“, навео је Ђурић.
„Ако се оставе по страни ситни коментари мржње, веома сам поносан на нашу драгу сународницу Дуа Липу, иако она можда другачије размишља о политичким питањима“, казао је Ђурић у одвојеном твиту.
ИЗВОР: https://rs.sputniknews.com/20220105/kada-ne-prihvatate-da-je-srbin-najbolji-vredjate-ga-burne-reakcije-nakon-uvrede-iz-pristine-1133050671.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *