ФОТО: Би-Би-Си принтскрин

БРИТАНСКА радиодифузна корпорација, позната као Би-Би-Си, објавила је скандалозан текст у ком се злочин у Сребреници пореди са Холокаустом, а Република Српска са Трећим рајхом.

– Као да и даље имате Трећи рајх и Гестапо који постоје након Холокауста. Сви кажу ‘хајде да преговарамо са њима’. Хајде да не преговарамо са онима који су починили најгоре злочине против човјечности у овој земљи. Проблем је што Срби покушавају да легализују оно што је стечено ратним злочинима – рекао је Ћамил Дураковић за Би-Би-Си.

Текст који је потписао Џереми Боуен такође обилује и нападима на српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Ово није једини случај покушаја да се српски народ изједначи са нацистичким зликовцима. Тако је посланик СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Шемсудин Мехмедовић дао скандалозну изјаву у којој се опет дотакао Другог свјетског рата

– Замислите ситуацију да су нацисти имали прилику да креирају међународне законе којима би сачували групације људи који су починили холокауст – рекао је он.

Да подсјетимо, почетом марта 1943. године, на иницијативу њемачких нациста и уз сарадњу усташких власти поглавника Анте Павелића формирана је “Ханџар дивизија”, састављена махом од муслиманских младића из данашње БиХ, која је починила велике злочине над српским становништвом.

ИЗВОР: https://vecernjenovosti.ba/14499/vijesti/bbc-bosna-camil-durakovic-najnovije-vijesti/?c=cir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *