Научник открива застрашујући концепт видео снимка људских фарми са стотинама провидних вештачких материца које реплицирају мајчину материцу

Породилиште које може одгајати до 30.000 беба годишње унутар вештачких материца могло би да реши ниску стопу наталитета у свету, за коју Илон Маск верује да представља највећу претњу људској цивилизацији.

Нови концептни видео води гледаоце у обилазак EctoLife Установе за вештачку материцу, где стотине фетуса седе у провидним капсулама са контролисаном температуром које имају пупчану врпцу за примање кисеоника и хранљивих материја.

Hashem Al-Ghaili, филмски продуцент и биотехнолог, креирао је реалистичан филм како би започео разговор о таквим технологијама које би омогућиле женама којима је одстрањена материца да се породе, смањи број превремених порођаја и бори се против пада популације.

Процес би користио вантелесну оплодњу, омогућавајући родитељима да одаберу ‘најиздржљивији и генетски супериорнији ембрион’, који такође може бити генетски модификован да би се прилагодиле особине, укључујући физичку снагу и елиминацију наследних болести.

Иако је видео концепт, Hashem Al-Ghaili је рекао да се заснива на „50 година револуционарних научних истраживања истраживача широм света“, а такве капсуле за рођење би могле бити распрострањене „само деценијама“ од сада.

Видео је као реклама за EctoLife, који „омогућава неплодним паровима да затрудне дете“.

Објекат има 75 лабораторија, од којих свака има до 400 махуна за раст дизајнираних да реплицирају стварна стања у мајчиној утроби и укључује сензоре који прате виталне функције бебе. Ово укључује број откуцаја срца, температуру и засићеност кисеоником.

Капсуле су такође опремљене камером напајаном вештачком интелигенцијом која непрекидно скенира фетус у потрази за потенцијалним генетским абнормалностима и прати цео процес раста.

Родитељи добијају апликацију која пушта уживо снимке њихове бебе унутар капсуле, заједно са приказом виталних показатеља. У снимку се такође наводи да родитељи могу да снимају поруке које ће се пуштати унутар вештачке материце и да креирају музичке листе за репродукцију за своје бебе.

Док се видео фокусира на побољшање наталитета, такође се напомиње да је фарма за рађање намењена женама које се плаше трудноће због бола и опоравка који су потребни након порођаја.

Опростите се од порођајних болова и контракција мишића, каже наратор снимка. „ЕцтоЛифе пружа безбедну, безболну алтернативу која ће вам помоћи да родите своју бебу без стреса.“

Процес испоруке захтева од родитеља да притисну дугме на капсули. Амнионска течност тече изнутра и вештачка материца се отвара, омогућавајући родитељима да по први пут држе своју бебу.

Видео, који изгледа као сцена из филма Матрикс из 1999. године, за сада је само концепт, али би могао да се користи у будућности јер се свет суочава са падом становништва.

Маск је током догађаја на Wall Street Journala у децембру 2021. рекао да ће се „цивилизација урушити“ ако стопа наталитета настави да опада. Иако је коментар дат када је глобална популација износила 7,9 милијарди – недавно достигавши осам милијарди – технолошки могул је упозорио да су свету очајнички потребни људи.

Објекат има 75 лабораторија, од којих свака има до 400 махуна.

Капсуле би биле организоване у редове, омогућавајући истраживачима да прате сваку од њих како беба расте Наталитет у развијеним земљама годинама опада, што је утицало на укупну стопу.

Просечна жена је имала двоје деце до 2020. године, у поређењу са петоро деце пре 50 година. Стопе су још ниже у Великој Британији (1,74) и САД (1,77).

Верује се да иза забрињавајућих трендова стоје високо образовање и контрацепција и већи број запослених жена.

Капсуле за плодност биле би алтернатива за парове са неплодношћу и оне који размишљају да сами носе дете.

А нови видео би могао да изгледа као откровење, о вештачким материцама се у научној заједници говори још од 1923. године, када их је први пут представио на предавању енглеског биолога.

Затим су 1955. године научници представили контејнер у којем ће расти фетус.

Овај дизајн је садржао амнионску течност, уређај за спајање на пупчану врпцу, крвне пумпе, вештачки бубрег и бојлер.

Родитељи добијају апликацију која репродукује уживо снимке њихове бебе унутар капсуле и приказује виталне податке.

Међутим, технологија напредује и научници разматрају више опција које се могу проширити из капсуле или контејнера. 2020. истраживачи су успели да створе одрживу вештачку материцу код зечева.

Ентони Атала са Института за регенеративну медицину Вејк Форест и његове колеге створили су ткиво материце узгојено од ћелија материце зеца, које су засејали на биоразградиву скелу.

Овај широки приступ, који је увео тим, раније је коришћен код људи за обнављање функције тубуларних органа као што су уретра и специфични шупљи органи, укључујући бешику и вагину.

Имплантирањем биоинжењерских скела у 14 зечева, истраживачи су показали да вештачке материце могу да створе структуре сличне изворном ткиву потребне да подрже нормалну репродукцију.

Шест месеци након што су женкама зечева уграђене скеле, животињама је дозвољено да се природно паре са плодним мужјацима.

„Зечеви са ћелијски имплантираним конструктима имали су нормалне трудноће у реконструисаним сегментима материце“, рекла је ауторка студије Рената Магалхаес са Института за регенеративну медицину Вејк Форест.

„Ово истраживање уводи нове начине за потенцијално стварање замене ткива добијених из сопствених ћелија пацијента за лечење дефеката материце.“

Капсуле су такође опремљене камером напајаном вештачком интелигенцијом која непрекидно скенира фетус у потрази за потенцијалним генетским абнормалностима и прати цео процес раста

Процес порођаја захтева од родитеља да притисну дугме на капсули, што отвара стаклену структуру и омогућава родитељима да однесу своју бебу кући

Дизајниране бебе такође нису ствар научне фантастике, јер стручњаци неуморно раде на усавршавању процедуре.

Кинески научници признали су да су променили гене људских ембриона по први пут 2015. године, када су изменили ген одговоран за β-таласемију, потенцијално фатални поремећај крви, користећи технику уређивања заметне линије познату као CRISPR/Cas9.

CRISPR технологија прецизно мења циљане делове генетског кода.

Али истраживачи су рекли да њихови резултати откривају „озбиљне препреке“ за коришћење технике на људским ембрионима.

Саопштење је потврдило гласине да су неки истраживачи спровели етички упитне генетске експерименте.

Неки научници су са ужасом реаговали на ту идеју, плашећи се да би она могла бити злоупотребљена како би се омогућило родитељима да ‘изаберу’ гене које ће пренети на своје унуке.

Аутор: Л.Р.

Прилагодлили србском језику уредништво Борба за истину

Извор: Логично.ком

ПРЕУЗЕТО СА: https://borbazaistinu.rs/jeziv-koncept-farmi-beba-i-vestackih-materica-sve-teorije-zavere-se-ostvaruju/

One thought on “Језив концепт фарми беба и вештачких материца – Све теорије завере се остварују”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *