Вартоломеј и Ђукановић (Фото: Твитер)

  • Остаје нејасно шта ментор и главни спонзор Мираша Дедеића, као и освједочени противник канонске Српске православне цркве и њених вјерника, заправо, ради на Фанару

У склопу вишедневне посјете Турској, шеф ДПС-а и узурпатор институције предсједника Црне Горе, Мило Ђукановић, састао се данас на Фанару са васељенским патријархом Вартоломејом.

Ђукановић је на Фанар дошао у пратњи великог броја наоружаних тјелохранитеља, гдје га је дочекало тамошње свештенство, док су се огласила и црквена звона. 

Посебну пажњу привукло је Ђукановићево несналажење са свијећом која му је, по протоколу, предата у руке. Ђукановић се није прекрстио приликом паљења свијеће, али се зато, понашао крајње хаотично – осврћући се на све стране и махајући главом. Циници би рекли – као да је бомбу у руке добио, а не свијећу. Баш као што се и очекивало од прекаљеног богоборца који је изопштен из православља, који је одавно презрео хришћанску вјеру и вриједности које са њом долазе.

Међутим, оно што се није могло очекивати јесте, заправо, састанак на Фанару, имајући у виду да је Ђукановићев рент-а-поп Мираш Дедеић, заједно са осталом братијом из невладине удруге ЦПЦ, предат проклетству управо од патријарха Вартоломеја.

С друге стране, остаје нејасно шта ментор и главни спонзор Мираша Дедеића, као и освједочени противник канонске Српске православне цркве и њених вјерника, у ствари, ради на Фанару.

Имајући у виду сву осионост, бахатост и окрутност који прате вишедеценијску политичку авантуру овог последњег балканског диктатора, сумњамо да је дошао по опрост и благослов.

Сусрет са патријархом Вартоломејом погледајте ОВДЈЕ.

ИЗВОР: https://www.in4s.net/izopstenik-iz-pravoslavlja-na-fanaru-vartolomej-prigrlio-djukanovica-iako-je-prokleo-milovog-klovna-mirasa/

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *