ФОТО: Пригожин и кутије са четири милијарде рубаља

  • Да, он ће убијати. Њему је свеједно кога.
  • Његови рачуни негде у Швајцарској набујали су шестоцифреним бројкама, већ је купио тајне куће у забаченим крајевима Алпа или на неком од сто хиљада острва Океаније.
  • Ставиће оклоп на своје млохаво тело и послати своје „дивље гуске“ да умру за његов добро ухрањен живот.
  • Генерале такође шаљу у смрт – али држава је иза њих.
  • Иза Пригожина стоје издајице, непријатељи и ниткови који су гладни невоље, јер је најбоље зарадити на рушењу царства. Ово памтимо из деведесетих.
  • За уништену Русију, Ујка Сем ће све дати, без жаљења!!!

 АУТОР: Генадиј СИМАКОВ

Пре неколико недеља сам то написао – чим редов почне да оспорава наређења команданта, онда је то побуна. А такво понашање је логично праћено стрељањем.

Ако командант оружане формације која је добила огромну народну подршку за ослобађање Бахмута (помислило би се да су га узели само „музичари”) почне да напада министра одбране, којег је поставио председник, онда напада не министра, већ председника.

То јест, трговац Пригожин, који је Путину служио супу, трипут се сагнувши и потпуно лакејски гледајући га у очи, циља на председничку фотељу.

Уопштено говорећи, јасно је зашто Приватна војна компаније „Вагнер“ не треба да постоје. Морају се распустити и заборавити их, да нема главобоље. Баш као са музичарима. Испрва је хистерични старац водио моћну ПР кампању, узимајући за себе готово све заслуге на свим фронтовима, а онда је почео да инспирише људе да је његова војска – његова, извините, – једина борбено спремна, и сви ови генерали (даље тачке, тачке). Да ли је било узалуд? Не. Народ је схватио да је ПВК Багнер тако недефинсана сила са којом се не вреди петљати.

После хистерије уприличене за јавност – а он је велики мајстор хистерије, господин Прогожин – шеф „Вагнер“а почиње да вређа врх Генералштаба спомињући им мајку. Онда узима заменика министра за таоца и каже нешто као – ти си потпуно луд, уништио си аутобус са цивилима, зашто се не обраћаш са „ви“? Ко си ти да ме зовеш „ти“? Да, тако заменику министра одбране у Јужном војном округу. А ко је Пригожин? Трговац који себе замишља као Суворова.

Трговац јесте, али није идиот. Трговац који савршено рачуна све предности и недостатке својих поступака. Он савршено разуме да је покушај оружане побуне осуђен на неуспех, а он лично – на кривично гоњење.

Ипак, истовремено иде у отворену и потпуно дрску конфронтацију са државом, попут Мазепе и Власова. Он одлично разуме да Запад гледа у њега (гледа са одобравањем), али и крвави кловн (овај је у у трансу. Војна побуна у срцу Русије не може бити бољи поклон) за сво либерално смеће које се крије у јазбинама и рупама.

И ево га, у сјају славе, прети – побићемо све, па ћемо блокирати Ростов на Дону и отићи у Москву. Све ћемо побити.

Да, он ће убијати. Њему је свеједно кога. Његови рачуни негде у Швајцарској набујали су шестоцифреним бројкама, већ је купио тајне куће у забаченим крајевима Алпа или на неком од сто хиљада острва Океаније. Ставиће оклоп на своје млохаво тело и послати своје „дивље гуске“ да умру за његов добро ухрањен живот. Генерале такође шаљу у смрт – али држава је иза њих. Иза Пригожина стоје издајице, непријатељи и ниткови који су гладни невоље, јер је најбоље зарадити на рушењу царства. Ово памтимо из деведесетих.

А ако изгори, ако може да заузме БДП-а на бајонетима – о, ту има такве зараде! За уништену Русију, Ујка Сем ће се дати, без жаљења!!!

Наравно, сада ће сав олош који се још не види стати уза њега. То је оно на шта он рачуна. Или можда на западну помоћ, а можда ни на шта не рачуна – плаћен је за издају, па да привуче трупе на себе, урадио је посао и нестаје. Не уз хистерију и вриску, као и обично, већ тихо да нико не сазна. И отићи ће да донесе супу свом новом газди.

Мада, сасвим је могуће да је само полудео и замислио себе као господара света. Па он ће лежати у истој просторији као Наполеон и Хитлер, Мазепа и Власов. Има довољно простора за све такве.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://www.fondsk.ru/news/2023/06/24/negozhe-prigozhin.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *