ЧЕТВРТИНА БРИТАНАЦА ВЕЋ НЕ ЈЕДЕ ДОВОЉНО – АНГЛОСАКСОНЦИ УБИЈАЈУ СВОЈУ СРЕДЊУ КЛАСУ

* На недавном Светском економском форуму један од најзапаженијих павиљона била је Кућа психоделика. Њени „становници“ су себе са поносом називали „психонаутима“

* Тамо су на највишем нивоу, уз фамозне „панеле“, ауторитативне говорнике, научна предавања и колективне медитације, масама препоручиване – халуциногене гљиве. Псилоцибин, који се у њима налази, смртоносни је отров, али одједном се испоставило да је та тачка гледишта – застарела

* Путеве ка халуциногенима крче на свим нивоима: ради тога се препоручује и романтични мистицизам у духу Кастанеде, и „научне” студије засноване на великим лабораторијским тестовима „под надзором специјалиста”, и гламурозне исповести филмских звезда које причају како је цела њихова група у Перуу „разговарала са духовима“

___________________________________________________

Аутор: Викторија НИКИФОРОВА

СВАКИ човек отвореног ума данас поставља питање: како ће западне елите да се изборе са пропашћу западне средње класе коју су саме иницирале?

Милиони људи већ живе лоше, а у блиској будућности живеће још горе.

Четвртина Британаца – из неког разлога се такве ствари увек тестирају на Британцима – већ је реално не једе довољно.

Све у свему, западне масе могу почети да руше своја руководства.

Али, излаз као да је пронађен у Давосу и то – прилично неочекиван. Јер, један од најзапаженијих павиљона за време минуле сесије била је Кућа психоделика. Њени „становници“ су себе са поносом називали „психонаутима“.

Тамо су, на највишем нивоу, уз фамозне „панеле“, ауторитативне говорнике, научна предавања и колективне медитације, масама препоручиване – халуциногене гљиве.

Псилоцибин, који се у њима налази, смртоносни је отров, али одједном се испоставило да је та тачка гледишта – застарела.

У Давосу се окупила цела хорда превараната са научним титулама која је позивала на „обимна тестирања на људима“ и тврдила да су гљиве из групе мухоморки нешто супер, да је од њих весело и да доносе само корист. Да помажу свима – и онима који имају проблема са нервима, и онима са водом у коленима. А да су нарочито добре – против револуција.

Корисници мухоморки се `наједу` и леже мирно. Ефикаснија је само – еутаназија која је међу западним инвеститорима такође помодна тема.

Ти племенити разбојници су, међутим, мала деца наспрам савремених инвестиционих банкара.

На плантажама марихуане за протеклих неколико година обогатила се читава плејада „прогресивних бизнисмена“.

Међутим, сада „трава“, како кажу, више не доноси велике профите. Криптовалуте су такође доживеле низ шокова. А богати људи су забринути – у шта да инвестирају.

На време су се појавиле халуциногене печурке. Капитал је осетио профит и заинтересовао се. Тобоже: невидљива рука тржишта.

Мухоморке треба промовисати јер без помпе попут давоске, инвестициони банкари неће улагати у стартапове који се њима баве. Зато милионе људи навлаче на халуциногене – да умру у агонији да би инвеститори дошли до својих профита.

Већ се то смеће и на Википедији позиционира као „својеврсни лек“.

Путеве ка халуциногенима крче на свим нивоима: ради тога се препоручује и романтични мистицизам у духу Кастанеде, и „научне” студије засноване на великим лабораторијским тестовима „под надзором специјалиста”, и гламурозне исповести филмских звезда које причају како је цела њихова група у Перуу „разговарала са духовима“.

Све то већ деветим таласом удара на мозак лаика.

Ко све није наступао у „Кући психоделика”?! Шамани, гуруи, стручњаци за комуникацију са прецима, специјалисти за призивање духова.

Један од топ-менаџера Куће позиционирао се као стручњак за ајахуаску, другим речима – као „брокер, берзански аналитичар и стручњак за кокаин“.

Неупућени и они који каскају за прогресом треба да знају да је ајахуаска халуциногена варка коју праве шамани амазонских племена.

Ствари нису ограничене само на печурке, наравно.

Овертонов наркотички прозор отварају читаве армије непоштених новинара, „британских научника“, психотерапеута и свакојаких `информационих Цигана`.

Марихуана се већ дуго промовише у масама. Истовремено су промовисани и опијати. А пре неколико година су англосаксонски медији почели да активно `гурају` тешке дроге. Ево карактеристичног чланка у водећем листу британске „пристојне јавности“ – у The Guardian.

Наслов му је: „Упознајте Карла Харта: родитеља, професора Универзитета Колумбија, зависника од хероина.“

Харт је заиста предавао на универзитету Лиге плашта и активно промовисао своје искуство „савесног и одговорног наркомана“.

Написао је књигу о свом случају, добио грант и спровео „лабораторијске студије“: убризгавао је дрогу својим „експерименталним пацијентима“ и посматрао шта ће се десити.

Потом је радосно објавио: „На Универзитету Колумбија дали смо људима хиљаде доза кокаина. И то – не једном, а нико од њих није за то време имао срчани напад!“

Дроге – све теже и све опасније – постају у глобалном инфо-пољу нешто мило и безазлено, помодно и прогресивно. Данас их западним потрошачима намећу као што су жене некада навлачили на цигарете.

Исти рекламни потези, исте слике, исте успешне фразе! У стилу: „Рекреативна дрога“.

Истовремено се спорт почиње представљати као нешто не сасвим пристојно и неинтелигентно.

Дизати тегове је исто што и јести месо, а одатле није далеко од расизма с сексизма.

Елфима се препуштају јога и експериментисање са све тежим дрогама.

Данас је још мање прогресивно веровати класичној медицини јер је назадна. Доктори стално причају о непријатним стварима. Указују на отрове и фаталне исхода. А све су то глупости. Нема отрова, има магичних напитака.

Ако услед њихове употребе дође до фаталног исхода, то само значи да сте толико уживали у путовању у други свет да сте одлучили да се не враћате.

Тиме се решава и проблем „златне милијарде“. Звучи иронично, зар не?

Масовно здравство умире пред нашим очима, нормално лечење постаје недоступно грађанима. Али гљиве – оне буквално расту под нашим ногама.

Савремени „научници“ без гриже савести описују њихова „лековита“ својства. Званично, оне нису свуда признате, али то ускоро, по свему судећи, неће бити проблем.

Након прогресивног Денвера, и други амерички градови су почели да декриминализују гљиве.

Марихуана се већ дуже време сматра врстом лека. Тако ће се углавном лечити већина грађана. Традиционална медицина са њеним анализама и антибиотицима остаће само за најбогатије.

Наравно, и револуционарне активности грађана приметно ће јењавати како се буду навлачили на гљиве и(ли) хероин.

Тада ће битие веома згодно управљати државом.

Пре век и по, преци условне давоске елите навукли су на опијум безмало трећину свих Кинеза. Пушили су и кротко подносили сва малтретирања. Данас такав трик неће успети са Кином – па је одлучено да се сопствено становништво искористи као некада Кинези.

Можда ме неће падати на памет барикаде.

Међутим, сасвим је могуће живети интелигентно, здраво и дуго. Само ако се то жели…

ИЗВОР: http://fakti.org/quo-vadis-orbi/gospodari-zapada-iz-davosa-krecu-sa-nametanjem-svetu-gljiva-koje-izazivaju-halucinacije

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *