Постоје докази да су власти усташке НДХ, на чијем челу се налазио фашиста и саучесник Хитлера Анте Павелић, предали на чување Ватикану 350 милиона швајцарских франака у злату- наводи Глас Русије.

Ова „трансакција“ усташког главешине и Ватикана документована је у спису од 21. октобра 1946. године, који је потписао Американац Емерсон Биглоу.

ЦИА постепено скида печате са тајних докумената. Чињеница да су Американци одмах послије Другог светског рата постали заштитници бивших нацистичких злочинаца – престаје да буде тајна.

У медијима се понекад појављују документа која многе изненађују. На пример, утврђено је да је лидер хрватских фашиста Анте Павелић у току рата успео да преко Ватикана прокријумчари на Запад неколико тона злата и драгоцености украдених од Јевреја и Срба.

Британски командоси су 1945. године запленили 150 милиона франака хрватских фашиста, док су ови покушавали да их пребаце преко швајцарско-аустријске границе.

Међутим, већи дио злата отетог од јеврејског становништва нашао се у Ватикану, одакле је тајно, део по део, слат у Шпанију и Аргентину.

О овоме је 1998. године писао амерички лист „Ју-Ес њуз енд ворлд рипот“ /U.S. Nenjs and Njorld Report/.

Злато које су усташе покрале данас вреди више од десет милијарди швајцарских франака

Према различитим оценама, ако је 1944. године цена за унцу златних „залиха“ усташког главешине Павелића износила 35 долара, данас је то – 1.600 долара.

Сходно томе, злато које су усташе покрале и одузеле од својих жртава данас вреди више од десет милијарди швајцарских франака. Американци не искључују могућност да Ватикан чува то злато.

Ипак, мало ко би пристао да призна да је зарађивао новац на смрти несрећних Срба, Јевреја и Рома.
Да Вас подсетимо: Фреска са Костићем и његовим женама и даље тема друштвених мрежа и медија

„Глас Русије“ подсећа да је Ватикан много година давао уточиште хрватском диктатору и фашити Павелићу након бекства из Загреба.

Павелић је 6. маја 1945. године успео да пређе са породицом у Аустрију – у америчку окупациону зону. Тамо је добио лажне документе на име перуанског држављанина дон Педра Гонера.

фашиста Павелић је тако постао перуански свештеник, а уз подршку Американаца пребачен је у Италију. Од 1957. године нашао је уточиште код шпанског фашисте Франческа Франка.

ИЗВОР: https://istorijasrbijes.blogspot.com/2022/07/glas-rusije-u-vatikanu-se-nalazi.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *