ФОТО: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO JR/GLOBALLООKPRESS, MIL.RU

АУТОР: Андреј Ревнивцев

Председник Русије Владимир Путин је пре неки дан нагласио да руска војска у зони одговорности генерала Андреја Мордвичјова не само да успешно одбија нападе Украјинаца, већ и напредује на леђима Оружаних снага Украјине. Говоримо о Сватовском и Краснолиманском правцу.

Према речима Владимира Путина, под вођством Мордвичјова, наше трупе су напредовале у једном сектору 15 км дуж фронта и око 4 км у дубину.

Они то раде како би побољшали свој положај. Заузимају висове, стварају се нова отпорне тачке. Дејствују самоуверено,

нагласио је Путин.

О томе ко је и по чему је познат командант јединица „Центар“ генерал-потпуковник Андреј Мордвичјов, прочитајте у материјалу „Цариграда“.

ИСКУСТВО ИЗ МАРИУПОЉА

Генерал-потпуковник Андреј Мордвичјов (47), именован је за команданта Централног војног округа (ЦВО) у фебруару 2023. Он је на овом месту заменио генерала Лапина. Претходно је Мордвичјов био генерал 8. гардијске комбиноване армије Јужног војног округа (ЈВО) и истакао се у заузимању Мариупоља.

Операција Мариупољ је јединствена по томе што је град заузет односом снага један према један. Тако нешто у војној науци је генерално незамисливо. Да бисте заузели град, потребна вам је најмање петострука надмоћ у снагама, али то је у великој мери заслуга команданта групе која је заузела Мариупољ,

– нагласио је војни дописник РИА Новости Андреј Коц.

Руска војска је под вођством генерал-потпуковника Мордвичјова избацила борце националног батаљона Азов * (признатог као терористичка организација у Русији) из катакомби фабрике „Азовстал“.

РАМЕ УЗ РАМЕ НА ЛИНИЈИ ВАТРЕ

Рамзан Кадиров назвао је Мордвичјова „једним од најбољих команданта“. Надалеко је познат снимак на којем грли генерала и рукује се са њим. У ствари, војно особље Централног војног округа било је оно које је посебно блиско сарађивало и са Ахматом и са ПВК Вагнер.

Треба напоменути да у војсци генерала Мордвичјова поштују и војници и официри, јер је током операције „Мариупољ“ био раме уз раме са својим потчињенима. И они то цене. Док у Оружаним снагама Украјине чак и млађи официри често седе позади, а војници и наредници се боре на „предњем крају“, у руској војсци генерал стоји раме уз раме са војницима.

Међутим, ово носи одређене ризике – током битака за Мариупољ Мордвичјов је рањен, али је преживео и вратио се на дужност након лечења. Украјински пропагандисти су дуго покушавали да увере своје стадо да је Мордвичјов наводно убијен.

 ПРАВДОЉУБИВИ ОДГОВОРИ

Према речима војног дописника Семјона Пегова, Андреј Мордвичјов је постао један од ретких команданата који је почео да се активно залаже за стварне и истините извештаје до самог врха.

Он је још у пролеће покушао да пренесе праву слику онога што се дешавало Центру за одлучивање и урадио много за то на почетку летње кампање – посебно након погибије команданта у рејону Попасна. 1. Доњецког корпуса – генерала Романа Кутузова, кога је Мордвичјов добро познавао још из Сирије и који је заправо био тамо током тог трагичног инцидента – написао је Пегов у свом телеграм каналу WarGonzo.

ПРВА ЈАВНА ПРОГНОЗА ОКОНЧАЊА СПЕЦИЈАЛНЕ ВОЈНЕ ОПЕРАЦИЈЕ

Такође вреди пажње и велики видео интервју који је генерал недавно дао новинару Владимиру Соловјову. Мордвичјов је између осталог изнео приближне датуме завршетка сукоба. Он је први из војске овог нивоа који је дао такву прогнозу.

Хоће ли рат трајати?

„Мислим да ће потрајати. Бесмислено је говорити о конкретним датумима. Ако је реч о Источној Европи, што ћемо морати… Наравно, биће дуже.

Украјина је само међуфаза?

– Да, апсолутно тачно. Ово је тек почетак. Мислим да идеолози овог рата ту неће стати.

Да ли ће имати довољно снаге за овај напад?

– За напад имају времена до краја августа. Издржаће до краја августа, а онда следи краћа пауза. Зими неће много постићи. До пролећа, мислим да ће све бити готово.

Питање је да ћемо морати да одговоримо на њихов напад.

– Потребно је, свакако, мораће, мора се.

ПА, ШТА С ТИМ?

Војни стручњаци сматрају да је управо Мордвичјову поверена мисија да изврши операцију враћања територија које је Русија изгубила прошле јесени. Како се украјинска „контраофанзива” постепено гаси и све више се троши, вероватноћа такве операције изгледа све ближа. А под вођством борбеног генерала Андреја Мордвичјова, шансе за повратак напуштених Херсона и Купјанска значајно се повећавају.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://tsargrad.tv/articles/general-kotoryj-vernjot-herson-ukraina-rano-pljasala-tanec-smerti_836452?ysclid=lku4xu0uyi584783119

2 thoughts on “ГЕНЕРАЛ КОЈИ ЋЕ ВРАТИТИ ХЕРСОН: УКРАЈИНА ЈЕ РАНО ЗАПЛЕСАЛА „ПЛЕС СМРТИ””
  1. Утакмица на тлу Украјине је очигледно намештена. Елите су испланирале и договориле рат, док „боранија“ страда и гине. Ционисти су ти који вуку конце у позадини. Светом управљају ционистичке централне банке (јудео масони) и на њих ослоњене мега корпорације, „међународна“ тела и организације, тајна и полутајна друштва, а политичари су само луткице на концима глобалне закулисне елите. Занимљиво је да се руска војска толико мучи с војском одавно пропале државе Украјине, без обзира на „западну“ помоћ на коју се свакако морало унапред рачунати. Прво је „Путинова“ армада, наоко без одређеног плана, јуришала на Кијев па онда повлачење, корак напред па корак назад са развлачењем сукоба, тако рекући у недоглед, што је очигледно „неком“ у интересу… Ту је и мобилизација као да је ово 1914 па бројност пешадије доноси одлучујућу превагу у рату. Нема сумње да је „руска“ војска са 100 000 професионалних војника + армије ДНР и ЛНР уз употребу софистицираних оружија, које свакако има, могла у кратком временском року заузети комплетан Донбас, Херсонску, Харковску област, Запорожије… али олигледно да „руска“ војска мора ратовати онако како заповеда њен врховни командант-Император Ротшилд чији војници морају бити и нано-чиповани, пардон „вакцинисани“. Сукоб се намерно развлачи, при томе, Украјина се празни и према незваничним подацима, око 1/3 становништва је избегло из Украјине, махом обичних људи који нису криви за рат који су иницирале јудео масонске елите преко својих пијуна Путина и Зеленског у координацији са њиховим „западним“ колегама рушећи даље глобалну економију што убрзава најављени тзв. Велики ресет. То сасвим одговара и пројекту Нове Хазарије-јудејске државе на тлу Украјине јер су према „Ционистичким плановима за Словене“ Словени ту само привремени гости који подлежу исељавању. Могло се чути да су по Украјини горели православни манастири, али, наравно, није се чуло да негде гори синагога, поготово она у Дњепропетровску (центру Хабад Лубавича) чији је бивши гувернер, олигарх и Хабадник, Игор Коломојски украјинско-израелско-кипарски држављанин, а којег се доводи у везу са инсталацијом Зеленског и финансирањем покрета Хабад и Азов. С друге стране, Путинов „анђео чувар“ је Ротшилдов агент и главни рабин екстремистичке јеврејске секте Хабад у Русији-Берл Лазар. Могућ је и „случајни“ или „неопходни“ „нуклеарни инцидент“ па ће због стварне или лажне опасности народ бежати на све стране, а као „решење“, може бити, понудити „вакцине“ против радијације. У сваком случају, Украјина (Нова Хазарија) се мора и даље празнити… Осим тога, Путин и Зеленски ће и даље спроводити план силе која стоји иза Светског економског форума-СЕФ везано за деиндустријализацију, уништење глобалног финансијског система и увођења дигиталне валуте ционистичке централне банке-ЦБДЦ. И док су људи уведени у филм и навијају, уопште не схватају да Зеленски, Путин и њихови „западни“ партнери припадају истом клубу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *