• БигФарма и БигТех гурају свет ка „Великом поновном ресету“: „Господари дискурса“ су припремили човечанству кратак поводац бесконачне вакцинације и оглавину потпуне дигиталне контроле

АУТОР:  Институт међународних политичких и економских стратегија (РУССТРАТ), Москва

Два главна антихероја у очима милиона Американаца су суоснивач Мајкрософта Бил Гејтс и главни амерички специјалиста за заразне болести Ентони Фаучи, а недавно су признали, са размаком од неколико дана да вакцинација против КОВИДА-19 није у стању да заустави ширење корона вируса у свету.

Прво је ово изјавио познати креатор Виндовса. Гејтсове речи да у свету не постоје вакцине које би блокирале инфекцију изнете су 5. новембра у интервјуу британском трусту мозгова Policy Exchange објављеном на Јутјубу. То је само по себи иронично, пошто је овај сајт за видеохостинг у власништву Гугла недавно почео да кажњава за „лажне тврдње да вакцине не смањују пренос или смањују болест“. Дакле, Гејтс је требало да добије блокаду за своје откриће…

Недељу дана касније, „Доктор Зло“ америчке имунологије, господин Фаучи, у чланку за „The New York Times“ потврдио је Гејтсово закаснело признање. Он је рекао да постоји слабљење имунитета вакцинисаних у свим старосним групама – укључујући и пробојне инфекције(breakthrough infections).  Штавише, као пример је наведен „лидер” вакцинације – Израел, где је преко 67 одсто становништва потпуно вакцинисано.

Из овога су Гејтс и Фаучи извели исти закључак: човечанство чекају нове и нове дозе вакцинације. Тачније, први је изјавио да је „потребан нови метод вакцинације“, док се други фокусирао на тзв. бустер вакцине, које ће, према његовим речима, од сада постати „саставни део заштите“ становништва.

Једном речју, свет је осуђен да заувек живи са коронавирусом – и са вакцинама, изјављују и једни и други у један глас. А то значи, уз махниту добит фармацеутских компанија, ново понављање блокада и ограничења, убрзање преформатирања светске економије и примене све ефикаснијих начина контроле људи.

Већину већ „хране медењацима“ у медијима како би их убедили да је потребно цео живот јурити за вакцинама (најједноставнији аргумент управо је изнео британски премијер Борис Џонсон: „Па, не одустајте на пола пута после толико посла! ”). А мањина ће бити принуђена да учини исто то, али уз помоћ бича разних принуда.

У међувремену, комбинација признања Била Гејтса и Ентонија Фаучија злата вреди. Чињеница је да ова два господина везује 20 година снажног „партнерства”. Тако су на почетку пандемије корона вируса разговарали готово свакодневно, координирајући сваку одлуку о „противмерама против корона вируса“.

У лику тандема Фаучи-Гејтс, планета се суочила са „идеалном“ симбиозом БигФарме и БигТеха, који су човечанству припремили кратки поводац бесконачне вакцинације и брњицу тоталне дигиталне контроле. Цена овога није само максимизирање профита приватних корпорација, већ животи, здравље и слобода милијарди земљана.

Научници у служби БигФарме

Као шеф америчког Националног института за алергије и инфективне болести (NIAID), Ентони Фаучи ће издвојити 6,07 милијарди долара у 2021. (следеће године – 6,56 милијарди) само из буџета за „иновативна“ истраживања широм света, директно утичући на њихову тему и садржај. Током своје каријере, дистрибуирао је грантове преко NIAID -а астрономског износа – 930 милијарди долара.

Са огромним утицајем на универзитете, научне часописе и клинике, даје „пут у живот“ широком спектру вакцина и лекова. Односно, може и да не дâ. Фаучи је тај који је у стању да подстакне или уништи каријеру хиљадама лекара и научника – и то не само у Сједињеним Државама. Исти лекари и научници из страха или на штету своје савести промовишу усвојену фармацеутску „агенду“, дајући стручна мишљења у медијима и објављујући у научним часописима.

У ствари, цела ова широка мрежа „стручне заједнице“ служи интересима фармацеутске индустрије. Али не бесплатно: универзитетска истраживања нових лекова се издашно плаћају, а њихови аутори имају право на део патента новог лека.

Стотине милиона долара од фармацеутских гиганата, поред значајних грантова од Института Фаучи, чине такве истраживаче необично посвећеним „заједничком циљу“. А када их као „независне научнике” ангажује Управа за храну и лекове (FDA) да процене трећу фазу испитивања одређених лекова, они скоро увек кажу „праве ствари“. Само зато што ће следеће године њихов сопствени лек бити лиценциран. „Рука руку мије“ – тако то функционише.

Ни сам Фаучи, са платом већом од оне коју има председник САД, не заборавља себе, убирајући, на пример, милионске хонораре од развоја вакцине у Модерни. И уопште, прати га читав низ грандиозних скандала: од неуспешног лечења ХИВ-инфицираних скупим токсичним леком до илегалних експеримената над сирочади и садистичких експеримената на штенцима.

Све ово је садржано у надимку „Доктор Зло”, не само због његовог главног злочина, који се тако јасно манифестовао у пандемији, већ и због чињенице да је заправо дао амерички национални здравствени систем на милост и немилост БигФарми.

Бил Гејтс: последице су катастрофалне

 Ово „достигнуће“ господина Фаучија експлоатишу не само фармаколози, већ и такве пословне ајкуле као што је Бил Гејтс. Већ скоро три деценије интересовања овог „информатичара” далеко превазилазе софтвер.

„Велики филантроп“ купује стотине хиљада јутара пољопривредног земљишта (сада је Гејтс највећи земљопоседник у Сједињеним Државама), улаже у усеве ГМО, патенте за семе и синтетичку храну, сања да блокира сунце да би расхладио Земљу металним честицама, узгаја генетски модификоване комарце, производи храну од ларви, ствара вештачко мајчино млеко кроз култивацију ћелија епитела млечне жлезде и купује глобалне медије да докаже корист од оваквих експеримената.

Смисао напора Гејтса  лапидарно је описао фармер Кристијан Вестбрук: „Он жели да отера људе са фарми, да растера животиње и да нас натера да једемо његово биљно месо и протеине инсеката. Али ово није крај.

Још 2000. године Бил Гејтс је основао „Глобалну алијансу за вакцине и имунизацију (GAVI)“, објединивши напоре  свог сопственог фонда, Светске банке, Светске здравствене организације (СЗО) и произвођаче вакцина за промовисање нових вакцина.

Током протекле деценије, његово лично богатство је порасло са 50 милијарди долара на 133 милијарде долара. Међутим, поента је другачија: Гејтс, Фаучи и британски Фонд Wellcome Trust, према Роберту Кенедију млађем, данас контролишу кроз финансирање 63% свих биомедицинских истраживања на Земљи.

Међутим, тамо где се завршавају Фаучијеви интереси, Гејтс тек почиње да се „загрева“. Са новим коронавирусом, ово загревање је почело 18. октобра 2019. године, када су Центар Џонс Хопкинс, ВЕФ и Фондација Била и Мелинде Гејтс одржали „Догађај 201“, вежбу пандемије у Њујорку са „потенцијално катастрофалним последицама“.

Месец и по пре избијања епидемије у Кини – не рачунајући неколико десетина смртних случајева у Сједињеним Државама, до којих је дошло у лето 2019. године, наводно од „вејпинга”, након чега су амерички медији брзо одбацили ову причу по заповести одозго.

Данас Гејтс фондација стоји иза објављивања смерница СЗО за креирање пасоша за вакцинацију свуда на земљи – не само против КОВИДА-19, већ и против будућих епидемија и „других системских здравствених проблема“. И он, на пример, финансира креирање блокчејн апликација за паметне телефоне са подацима о „тренутном нивоу ризика од епидемије” прикупљеним директно од корисника.

„Присталице“ и „одметници“

Наравно, Бил Гејтс није сам у заговарању строгих карантина и обавезних вакцинација. Сличне идеје промовишу и његова „браћа“ у IT индустрији: Џеф Безос (Амазон, лично богатство порасло за 86 милијарди долара 2020.), Марк Закерберг (Фејсбук, нето вредност 35 милијарди долара), Сергеј Брин (Гугл, додао нових 41 милијарду долара), Лари Елисон (Oracle, додао богатству 34 милијарде долара) итд.

Неки заговарају идеју свеобухватног прикупљања података о грађанима под једним налогом, који ће садржати све: вакцинације, рачуне и кредите, дигиталне потписе, кретања, историју претраживања интернета и реплике на друштвеним мрежама (QR пасош?) .

Други улажу на праћење вакцинисаних људи и напреднији систем за препознавање лица. Трећи пак уводе цензуру у мрежу против „антиваксера“ и „теоретичара завере о КОВИДУ-19“. А четврти „само“ креирају сервисе „у облаку“, где се обрађују сви подаци о вакцинацији.

Ствар је у томе да ће под плаштом пандемије, вакцинације и потврда о вакцинацији, цео свет прво бити насилно „дигитализован“, а затим подвргнут сегрегацији – уз укидање, нормалног живота, свакоме ко се осмели да иступи против.

Тада ће „присталице“ ући у глобалну полицијску супердржаву, у којој ће приватност бити практично укинута, а за нове „дозе“ вакцина и „претплату“ на социјалне услуге мораће да плаћају све више и више. Истовремено, „одметници“ ће остати без посла, биће им замрзнута средства, ускраћени приступ свим бенефицијама и на крају доживети болну смрт од неког вируса. Ово је свет будућег постсајберпанка, у који западни весници дигитализације и вакцинације желе да нас утерају.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://russtrat.ru/analytics/18-noyabrya-2021-0010-7185

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *