ПОЗНАТИ УКРАЈИНСКИ ПОЛИТИЧАР ОЛЕГ ЦАРЈОВ СВЕДОЧИО У СБ УН О КИЈЕВСКОМ МАЈДАНУ 2014. (1)

* Двадесетог новембра 2013. године сам са трибине Врховне раде објавио да Сједињене Државе припремају пуч у Украјини. Америчка амбасада је, у оквиру свог пројекта TechCamp, обучавала `револуционаре` за организацију протеста и акција за свргавање државног режима. Тај пројект је надгледао амерички амбасадор у Украјини Џефри Пајет

* Наставу су изводили амерички грађани – Мета Берга и службеница Стејт департмана Кара Андраде, као и друго дипломатско особље – аташеи за штампу и заменици аташеа за штампу амбасаде САД у Кијеву

* Увече 11. јануара 2014. године, бивши главни полицајац земље, Луценко, демонстранти и одређени број народних посланика покушали су да ослободе осуђене терористе из полицијске `марице`. Дошло је до туче са полицијом у којој је Луценку разбијена глава. Пребачен је у болницу, а тест је показао монструозан ниво алкохола у крви, али је анализа у комерцијалној клиници „Борис“ показала само благи прелазак норме

* Немачки амбасадор у Кијеву био је посебно огорчен поводом инцидента“. Оптужио је власт за фалсификовање Луценкових анализа. Одлучили смо да сазнамо с ким се Луценко и где онолико напио 10. јануара. Испоставило се да се телефонски број Луценка и немачког амбасадора локационо и временски поклапају у једном од кијевских кафића. Нашли смо конобара. Нашао се и рачун који су тада платили. Немац је патетично оптужио власт за фалсификовање Луценковог алко-теста, а он је пред његовим очима попио око литар јаког алкохола

* У то време су САД почеле да штампају нове новчанице, али их ниједна украјинска банка није имала. Међутим, у преплавиле су Кијев јер су стизале америчком дипломатском поштом чија се тежина од почетка Мајдана драстично повећала. Снимили смо претовар из авиона Луфтханзе у лимузину амбасаде САД и аутомобил за пренос новца

* Да би се организовао Мајдан, организатори обојених револуција доведени су из целог света. Тако се у Кијеву обрео и лик из Србије Марко Ивковић, шеф организације Отпор која је свргла Милошевића. А и Михо (Михаил) Сакашвили са другим организаторима Револуције ружа у Грузији

____________________________________________________________

У САВЕТУ безбедности се по „Аријевој формули“ разговарало о државном удару у Украјини 2014-те и сукобу до којег је потом дошло у Донбасу.

На иницијативу Русије.

Као сведок догађаја, наступио је познати украјински политичар Олег Царјов који открио како су другу украјинску обојену револуцију организовали – Американци.

Ево његовог наступа:

„Ја сам Олег Царјов. Био сам посланик у четири сазива Врховне раде (парламента) Украјине. Био сам и заменик шефа посланичког клуба Партије региона.

Двадесетог новембра 2013. године са трибине Врховне раде сам објавио да Сједињене Државе припремају пуч у Украјини.

Америчка амбасада је, у оквиру свог пројекта TechCamp, обучавала `револуционаре` за организацију протеста и акција за свргавање државног режима. Тај пројект је надгледао амерички амбасадор у Украјини Џефри Пајет.

Наставу су изводили амерички грађани – Мета Берга и службеница Стејт департмана Кара Андраде, као и друго дипломатско особље – аташеи за штампу и заменици аташеа за штампу амбасаде САД у Кијеву.

Амерички тренери су, на пример, објашњавали како се социјалне мреже могу користити за организовање и управљање нередима. Указивали су на примере у Египту, Тунису и Либији.

Последња TechCamp сесија одржана је 14. и 15. новембра 2013. године. У просторијама америчке амбасаде.

Све ове информације сам добио након својеврсне акције: младе чланове своје странке послао сам на часове TechCamp као ИТ стручњаке.

Обезбедили су ми аудио и видео доказе о криминалним активностима америчке амбасаде.

Тада сам председника земље упозорио да се у земљи припрема државни удар уз помоћ америчке амбасаде.

Током Мајдана, на захтев руководства странке и посланичке групе, преузео сам комуникацију са снагама безбедности и медијима. Добијао сам поверљиве податке од тужилаштва, Службе безбедности Украјине и полиције, обрађивао их и потом наступао на конференцијама за штампу и на телевизији.

Амбасадори западних земаља активно су били укључени у промоцију Мајдана. Чак и пре Мајдана, медији су готово свакодневно преносили ставове амбасадора Сједињених Држава, ЕУ и других о сваком питању домаће политичке агенде. Амерички амбасадор тада је доживљаван као наш, украјински политичар. Након почетка Мајдана, активност амбасадора САД се додатно појачала.

Опозициони лидери посећивали су америчку амбасаду готово свакодневно – ради састанака и добијања упутстава.

На конференцијама за штампу показивао сам фото и видео снимке који су сведочили како су наши опозициони политичари одлазили у амбасаду САД.

Као да одлазе на радно место.

Ради илустрације, испричаћу вам смешну причу.

Увече 11. јануара 2014. године, то јест већ током Мајдана у Кијеву, бивши главни полицајац земље, Луценко, демонстранти и одређени број народних посланика покушали су да ослободе осуђене терористе из полицијске `марице`.

Дошло је до туче са полицијом, у којој је Луценку разбијена глава. Пребачен је у болницу, а тест је показао монструозан ниво алкохола у крви, али је друга анализа у комерцијалној клиници „Борис“ показала само благи прелазак норме.

Следећег дана су амбасадори западних земаља посетили Луцена у болници и подржали га изјавама, оптужујући власти за сурови однос према демонстрантима и према Луценку лично.

Немачки амбасадор у Кијеву био је посебно огорчен поводом „инцидента“. Оптужио је власт за фалсификовање Луценкових анализа.

Снимили смо телефонски разговор између Луценкове супруге, Ирине, са самог Луценка, у којем га је она грдила да је „увек пијан“.

Постоји и снимак њеног разговора са клиником „Борис“, у којем је тражила да се фалсификују тестови њеног супруга.

Одлучили смо да сазнамо с ким се Луценко и где онолико напио 10. јануара. Замислите наше изненађење када се испоставило да се телефонски број Луценка и немачког амбасадора локационо и временски поклапају у у једном од кијевских кафића. Нашли смо конобара. Нашао се рачун који су тада платили.

Било је много алкохола.

По занимању сам инжењер-физичар. И не разумем се у обуку дипломата. Можда их уче глумачким вештинама. Јер, какав је тај (немачки амбасадор) био изврстан глумац, кловн! Оптужио је патетично власт за фалсификовање Луценковог теста на алкохол, а он је пред његовим очима попио око литар јаког алкохола?

Мајдан би био немогућ без дотура великог новца.

У то време су Сједињене Државе почеле да штампају нове новчанице, али их ниједна украјинска банка није имала. Међутим, у преплавиле су Кијев.

Дипломатска пошта се не контролише. Али се тежина торби са том поштом увек прати.

И, показало се да се од почетка Мајдана тежина дипломатске поште која стиже у америчку амбасаду драстично повећала.

Послали смо на аеродром момке који су снимили поступак истовара америчке дипломатске поште.

На аеродром су једне прилике стигла два аутомобила: лимузина амбасаде САД и аутомобил за пренос новца.

Пошта је стигла авионом Луфтханзе. Тешке велике вреће утоварене у возило за превоз новца, а пошта – у лимузину са америчким таблицама и заставицом. Видео о томе је на Интернету.

Поред новца, за државни удар били су потребни и људи.

Да би се организовао Мајдан, организатори обојених револуција доведени су из целог света. Тако се у Кијеву обрео и лик из Србије Марко Ивковић, шеф организације Отпор која је свргла Милошевића. А и Михо (Михаил) Сакашвили са другим организаторима Револуције ружа у Грузији.

Министарство спољних послова Украјине и Служба безбедности Украјине су 24. децембра 2013. године су прихватили мој захтев да се забрани улазак у земљу 36-ци држављана Грузије, Немачке и Сједињених Држава.

Тај захтев сам поднео 8. децембра. Списак проглашених за persona non grata био је назван Списак Царјова.

Политички технолози и Сакашвили били су принуђени да напусте Украјину.

       (следи наставак)

ИЗВОР: http://fakti.org/quo-vadis-orbi/evo-kako-su-ameri-i-nemci-izveli-prevrat-u-ukrajini-kompas-za-sve-kojima-jos-nije-jasan-peto-oktobar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *