1. Међународна конференција УН о клими /27th session of the Conference of the Parties of the UNFCCC (COP 27) одржана је ове године у египатском Шарм ел Шеику од 6. до 18. новембра. Коначни протокол COP27 у УН назван је „пробојем“ у погледу решавања питања финансијске помоћи „земљама погођеним климатским променама. Истовремено, резултати конференције о обуздавању глобалног загревања су безначајни: није забележен напредак ни у ажурирању климатских обавеза земаља по принципу „1,5 степени Целзијуса“, ​​нити у напуштању фосилних горива – гаса, нафте и угља. Истовремено, оцењујући резултате COP 27, већина аналитичара је пропустила још један паралелни процес, који су глобалисти додали техногеној климатској агенди, али покренут преко Израела – он је теолошки. Говоримо о стварању нове универзалне екуменске климатске религије Новог врлог света, са сопственом Еко Библијом и 10 еколошких заповести.

АУТОР: Дмитриј Светин

Мора се рећи да еко-библија није објављена сада, већ у октобру 2020. Има два аутора: рабина Јонатана Нерила и Леа Дија. У причи о екуменистичкој религији која замењује све постојеће традиције, по плану глобалиста, личности ових људи су веома важне.

Рабин Јонатан Нерил је члан верског саветодавног одбора Међуагенцијске радне групе Уједињених нација и саветодавног одбора Алијансе „Брига за наш заједнички дом“: заједничка иницијатива Папских универзитета у Риму. Одрастао је у Сједињеним Државама, тачније у Калифорнији, Нерил је магистрирао и дипломирао уметност на Универзитету Стенфорд, специјализујући се за глобална еколошка питања, и примио рабинско рукоположење у Израелу. Оснивач је и директор Међуверског центра за одрживи развој. Према неким извештајима, он сада живи са супругом Шаном и двоје деце у Јерусалиму.

Рабин Лео Ди је стекао магистериј на Кембриџу, затим магистериј високог образовања на Хебрејском универзитету и рукоположен је за рабина у Израелу. Након шест година као комунални рабин у Британији, преселио се у Израел, где је радио као одговорни инвеститор за израелске банке. Био је директор програма у Међуверском центру за одрживи развој – Interfaith Center for Sustainable Development. Живи близу Јерусалима са супругом Луси и децом.

ЗАМЕНА СВИХ РЕЛИГИЈА ЕКУМЕНИСТИЧКОМ „ЗЕЛЕНОМ“ ЈЕРЕСИ

Ако се пажљивије погледају чак и ове кратке биографије, постаје јасно да једна представља неоконстраторске глобалисте из САД „од Рокфелера“, а друга – британску линију Ротшилда.

Зато мала књига коју су они (или један од њих?) написали дефинише јединствени крајњи циљ ова два главна правца трансхуманизма. Његово остварење, као и обично, предвиђено је за 2030. годину. Састоји се у потпуној замени свих религија света екуменистичком „зеленом“ јереси. Конференција СОР27 је изабрана као полазна платформа за ово.

Овако је представљена библија Џефа Безоса на Amazon-у: „Ово је ваш водич за здравији и одрживији начин живота. Књига ће, како пише Publishers Weekly, „инспирисати размишљање о томе како живети у складу са природом и испунити читаоца снагом екологије“. Садржи 178 дневних лекција о томе како водити здравији и еколошки живот, као и еколошки коментар на Књигу Постања и Изласка, конкретне акције за постизање одрживе будућности.“

ДЕСЕТ ЕКОЛОШКИХ ЗАПОВЕСТИ

Није ли то већ позната реторика? Само је покушај да се Стари завет „еколошки“ протумачи нов. Вреди подсетити да је сам „Амазон“ један од главних учесника глобалистичких пројеката. Да би то урадио, Безос је основао Climate Pledge Fund са буџетом  од 2 милијарде долара, који улаже у развој „зелених” технологија, Amazon Industrial Innovation Fund од милијарду долара, за улагања у логистичке стартапове, Alexa Fund од 200 милиона долара за биометријске и гласовне технологије. И наравно, екобиблија није могла без својих 10 заповести / 10 Commandments:

 1. Ми смо владари овога света.
 2. Стварање манифестује божанство.
 3. Све у животу је међусобно повезано.
 4. Не чини штету.
 5. Водите рачуна о сутра.
 6. Издигните се изнад ега зарад нашег света.
 7. Промените нашу унутрашњу климу.
 8. Покајте се и вратите се.
 9. Свака акција се рачуна.
 10. Користите свој ум, отворено срце.

Одлучено је да се организује презентација екуменске религије на COP27. Иницијатори су сматрали да би „Конференција УН о климатским променама, која се одржава у близини планине Синај, могла да буде најбоље место за нову верску снагу да каже истину о климатској злој сили“. Ово су речи колумнисте „The Jerusalem Post“ Џозефа Абрамовича/ Yosef Israel Abramowitzа, изречене 11. новембра.

Он је био тај који је постао покретачка снага иза „Синајске иницијативе“. Сам Абрамович је члан група за климу Wexner и Toniic Climate, и био је номинован за Нобелову награду за мир за климатска питања од стране сиромашних афричких земаља.

Идеја му је, како је рекао, пала управо на планини Синај, када су се он и његови пријатељи – рабини Алон Гошен-Готштајн и аутор Екобиблије Џонатан Нерил попели на њу у августу ове године.

ГЛАВНИ АУТОРИ – ЈЕВРЕЈИ – ПРЕДСТАВНИЦИ РОКФЕЛЕРА И РОШИЛДА

У то време, мистика, толико обожавана од глобалиста, није могла даље. На врху планине, Џозеф Израел се обратио небесима личном молитвом: „Створитељу Универзума, пошаљи нам знак да морамо да поштујемо климатски савез, 10 климатских заповести, овде на планини Синај током СОР27“.

У свом ауторском материјалу испричао је како је шапутао ове речи, подижући очи и руке са надом и страхом: „И тачно четири секунде касније – Шазам! – небо се отворило, киша је падала на нас, а грмљавина је тутњала дајући недвосмислен одговор … и муња ме ударила. Овај „дирљиви додир електричне енергије“ одвео га је прво у ресторан „Emek Refaim“ у Јерусалиму да се састане са председником Међуверског центра за одрживи развој Дејвидом Вапнером/ David Miron Wapner, где су постављени темељи будуће декларације, а затим и до седиште Одељења за мир УН, којим је руководио Џејмс Стернлихт / James Sternlicht. Ту су договорили „техничке услове“ за учешче на конференцији о клими.

Одељење за мир и његов 31-годишњи лидер у последње време раде ствари које су изузетно важне за глобалисте. У Израелу је надгледао „зелену омладину“ – „Strike4Fridays“ и еколошки покрет „Зелени бирач“. Али и поред тога, Штернлихт је био у контакту са утицајним украјинским и европским лидерима и довео је у априлу ове године на територију бивше Украјинске ССР „у знак солидарности” мултиконфесионалну делегацију на манифестацију „Вера у Украјини”. Организован је у сарадњи са Међународним конфесионалним институтом „Илија“ (Elijah Interfaith Institute), рабина Алона Готштајна – Alon Goshen-Gottstein , који држи на вези мрежу верских вођа различитих вера, високог нивоа. Он је у одељењу Штернлихта и, како га Абрамович назива, „обрасца нове генерације активиста који су добро упућени у медије, стратешка знања, уз то су добро повезани, неустрашиви и имају приступ финансијским ресурсима“ (читајте „ дипломац школе светских лидера Клауса Шваба) – укрстили су „змију“ еко-библије и „јежа“ мултиконфесионализма. За ову прилику планирани су следећи догађаји:

 • одржавање међуверске конференције о улози верског вођства у решавању климатских промена уочи COP 27;
 • Потписивање међуверске климатске декларације од стране верских вођа;
 • Пренос уживо презентације Климатског завета и директног преноса церемоније представљања покајања са планине Синај током COP 27;
 • коришћење свих доступних друштвених мрежа за ширење информација;
 • припрема плана контаката са светским лидерима;
 • укључивање у базу „зелених” не само представника „старих” традиција, већ и њихових аутохтоних националности;
 • Позив на Синај генералног секретара УН Антонија Гутереша и других званица;
 • Учешће под „кровом“ Међуверског центра за одрживи развој на конференцији за новинаре COP 27.

Само прве две тачке су у потпуности завршене. Дана 3. новембра, у Јерусалиму, на Конференцији коју је организовало Одељење за светске религије Министарства спољних послова Израела, заједно са Међуверским центром за одрживи развој, потписана је Међуверска климатска декларација / Јерусалимска међуверска климатска декларација. Ево целог текста деклерације:

Инспирисани вредностима и принципима наших уверења, вере и етике, препознајемо да је климатска криза узрокована неспутаним људским активностима. Нисмо успели да заштитимо способност Земље да одржи живот, посебно међу сиромашним и маргинализованим. Као људи од вере, морамо понизно да бацимо изазов похлепи, тренутном самозадовољству и краткорочном размишљању. Вређање и понижавање било које творевине Божије за садашње и будуће генерације је грешно понашање.

 1. Морамо хитно усвојити нову парадигму развоја која интегрише наше заједничке моралне и духовне вредности ка новом обрасцу одрживог благостања. Потврђујемо да религија може довести до значајних трансформација у људском друштву, поступцима и понашању.
 2. Позивамо наше вернике да делују у складу са нашим заједничким уверењем да је једини живи Бог створио земљу као једну међузависну целину која одржава живот. Сви смо позвани да бринемо, волимо, штитимо и славимо Божије створење.
 3. Нећемо се клањати идолима похлепе, потрошње и стицања и наћи ћемо времена за свештени починак, да бисмо са захвалношћу и радосним страхопоштовањем пригрлили сва створења Божија. Човечанство мора да делује праведно и свесно, рационално и праведно користећи и распоређујући ресурсе Земље.
 4. У овом критичном тренутку морамо одговорно заштитити чистоћу ваздуха, тла и воде као изворе људског живота и просперитета. Поштујте капацитет Земље за одрживи раст тако што ћете живети у еколошкој хармонији и равнотежи.
 5. Позивамо човечанство да заштити, поштује и благослови сав живот, јер је људска и нељудски биодиверзитет светиња. Не смете да крадете ресурсе од будућих генерација. Поштујте, цените и поштујте претке, читав људски род, све врсте и будуће генерације.
 6. Позивамо све религије, владе, агенције УН, цивилно друштво, као и наше присталице, да предузму хитне мере за решавање основних узрока климатских криза, да поново изграде наш свет на основу заједничких духовних и културних вредности правде и етике.
 7. Обавезујемо се да ћемо водити примером, деловати и практиковати оно што проповедамо и постајемо заштитници ове земље, настојећи да живимо у равнотежи, хармонији и одрживости у нашим свакодневним животима и делима.”

КО ЈЕ ПОТПИСАО?

Чита се, дакле, скоро као „Манифест“ Карла Маркса и Фридриха Енгелса: јасно, сажето, мотивационо, према теорији развоја света заснованом на инклузивном капитализму. Декларацију су потписали следећи екуменисти:

 • Амбасадор Ватикана у Израелу и на Кипру, надбискуп Адолфо Тито Илана.
 • Рабин Јувал Черлоу, шеф јешиве Амит Орот Шаул у Тел Авиву.
 • Дејвид Фриман, бахајски представник у Јерусалиму.
 • Друз-имам Јабер Мансур.
 • Представник Грчке православне патријаршије архимандрит Матеос Сиопсис.
 • Представник Јерменске Патријаршије, пречасни Гадасарјан.
 • Представник чувара Алберто Пајле.
 • Отац Бишо Заки из Коптске цркве.
 • Рабин Јонатан Нерил, оснивач и директор Међуверског центра за одрживи развој.
 • Рабинска организација „Беит Хиллел“ /Beit Hillel Rabbinic Organization.

Портпарол папе Фрациска, надбискуп Адолфо Тито Илана, истакао је важност овог „заједничког рада“. Рекао је: „Потребна нам је нова култура јединства која разуме да је земља део нас и да смо ми део земље. Ми смо међусобно повезани“. Тиме се у потпуности потврђује учешће Рима у глобалистичкој агенди. То што би следећи корак могао бити коначно уништење римокатолицизма, Свету Столицу очигледно не занима. Како је предвидео руски писац и футуриста Вадим Панов, папска власт ће ускоро бити замењена „римокатоличким вудуом“.

На захтев шефа Одељења за мир Џејмса Штернлихта о представљању ове Декларације, 10 еко-завета и одржавања Климатског покајања 13. новембра у Џебел Муси на југу Синаја, војни гувернер Синаја је одбио.

Египатске власти су забраниле њихов шабаш „због безбедносних разлога“.

Морамо рећи – браво! Нашли су одличан „изговор“ да еколошке фанатике држе даље од светог места.

„КЛИМАТСКО ПОКАЈАЊЕ“

Али екуменски глобалисти су имали план „Б“. Скуп је истог дана премештен у Британију, у Лондонобад у подножју парламентарног брда. Како су писали западни медији, на „климатском покајању“ окупили су се представници разних вероисповести, укључујући будизам, хришћанство, хиндуизам, ислам, јудаизам и сикизам, али списак одметника није прецизиран. Највероватније, многи од њих су учествовали на самиту у Јерусалиму. Истина, постоји заједничка фотографија, а следећа лица су, користећи различите изворе, иентификована:

 • Амбасадор Ватикана у Израелу и на Кипру, надбискуп Адолфо Тито Илана.
 • Константинопољски патријарх Вартоломеј (Истанбул).
 • Свами Чидананд Сарасвати, Индија.
 • Имам Фејсал Абдул Рауф, САД.
 • Рабин Алон Готштајн, Израел.
 • Рабин Јонатан Нерил, Израел.
 • Рабин Лео Ди, Израел.
 • Рабин Џонатан Витенберг, Британија.

ВАРТОЛОМЕЈЕВЕ ВРАТОЛОМИЈЕ КАО „ЗЕЛЕНОГ ПАТРИЈАРХА“

Вартоломеј звани „Зелени Патријарх“, који је овај надимак добио због „привржености“ питањима животне средине, а заправо директни саучесник расколника у православљу, издао је саопштење уочи догађаја у којем је осудио „злоупотребу природе и експлоатације њених ресурса као греха против Бога Створитеља и дара стварања“.

Шта се десило на крају? На климатском самиту УН тема екумениста није била посебно запажена, јер им није било до тога – они су се борили са „лобистима фосилних горива“. Нова религија је промовисана само у Израелу, где су кроз све, и штампане и електронске медије, на силу отворили Овертонов прозор да елиминишу традиционалне религије и замене их вештачки рођеном „зеленом“ јереси.

ЗАМКЕ НА КОЈЕ ТРЕБА ОБРАТИТИ ПАЖЊУ

Лукави противник је сада познат, а његове интриге треба схватити озбиљно. Ово посебно важи за Русију. Немамо право да мењамо традиције наших народа за глобалистичку еко-религију „одрживости“. Ми смо самодовољно стабилни најмање хиљаду година. Стога, издавши Творца и Спаситеља, како желе саучесници непријатеља рода људског, престаћемо да будемо људи, престаћемо да будемо творевине Божије, створене по његовом лику и подобију и поседујући слободну вољу. Дакле, они желе да нас претворе у стално самоуништавајуће нељуде.

Русија води СВО – Специјалну војну операцију, а у исто време, у ствари, угуравају у глобалистичку агенду. Власт из неког разлога подржава „декарбонизацију“, која уништава привреду и може резултирати увођењем пореза на „нафту“ за грађане, као што се већ ради у „непријатељским“ европским земљама. До Нове године, Државна дума се спрема да усвоји закон о дигиталној рубљи, а о томе је било речи и на COP 27. Очигледно, управо дигиталне финансијске јединице глобални екуменисти сматрају „леком за похлепу“.

Чланак је уредила „Наука и култура“

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://katyusha.org/vojna/globalistyi-zaplanirovali-sozdat-dlya-novogo-divnogo-mira-klimaticheskuyu-religiyu.-10-zapovedej-uzhe-opredelenyi.html

One thought on “ЕСКЛУЗИВНО: Глобалисти планирају да створе „климатску“ религију за Нови врли свет. 10 заповести је већ дефинисано”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *