• Нико неће моћи одмах да изађе из Пандемијског споразума (ПС).
  • Обавештење о повлачењу се даје тек две године након уласка у ПС, а званично повлачење се јавља након још годину дана. Најмање три године све земље учеснице биће везане за овај пројекат-експерименте глобалиста.
  • А ако не желе да је отпусте, онда је тужно замислити шта су још планирали за наредне три године.
  • Дакле, ако Русија не жели да изгуби остатке суверенитета у здравству, у унутрашњој политици и геополитици, да створи из ведра неба гомилу критичних претњи националној безбедности, размењујући медицинске генетске информације и информације о свом научном развоју у овој области са Англосаксонцима, наравно све „транспарентно“, хитно треба да изађемо из процеса одобравања ПС.
  • И, наравно, да што пре напусти СЗО.

АУТОР: „РИА Каћуша“

Недавно је завршен трећи састанак Међувладиног тела за усаглашавање Светске здравствене организације (СЗО), који је разматрао „договар о конвенцији СЗО, споразуму или другом међународном инструменту за превенцију, спремност и одговор на пандемију“ (тј. Споразум о пандемији – прим. аут.). Састанак је одржан 5-7. децембра 2022. године у Женеви у хибридном формату (онлајн/офлајн) и објављен је у јавном домену. Да, генерално, нико не крије да је до потписивања Споразума о пандемији остало највише годину дана. Здравствени лидери из различитих земаља разговарали су о изменама и допунама тзв. концептуалне нулте верзије Пандемијског споразума (ПС). Текст радне верзије објављен је на енглеском језику, а „РИА Каћуша“ је изгледа први руски медиј који је проучио цео документ и спреман је да са њим упозна све суграђане. Укратко, утисци из текста ПС се могу описати као „ништа ново и ништа добро“ – ако се то договори, СЗО ће добити прижељкивано право да контролише и даје тон развоју здравствених система свих државе, као и у свом стилу да „заштити здравље” и „лечи” човечанство. Заронимо мало у документ да бисмо разумели зашто ова структура глобалиста и наших доскорашњих „угледних партнера“ не би требало да добије тако огромна овлашћења.

ПАНДЕМИЈСКИ СПОРАЗУМ -„ништа ново и ништа добро

У свом уводном обраћању на Трећој седници Међувладиног тела за усаглашавање, шеф СЗО Тедрос Гебрејесус је поздравио концептуални нацрт верзије (Споразума о пандемији – прим. аут.) и замолио земље чланице да дају сагласност како би на пријатељски начин разговарале о коментарима које је Радна група за амандмане. Он је напоменуо да је „све ово важно за јачање глобалне здравствене безбедности, неопходно је и да секретаријат координира рад земаља чланица СЗО у овом критичном тренутку…” (и остало бла бла бла – прим. ред.). А даље у тексту ПС видећемо непрекидни новоговор глобалиста, идентичан стилу декларација УН, Г20, Унеска и других структура „дубоке светске државе“ која наводно постоји само у фантазијама опскурних теоретичара завере.

На састанку МСО-а одлучено је да ће до 10. фебруара 2023. године бити договорена и званично представљена „нулта верзија“ Споразума о пандемији (не мешати је се са већ објављеном „концептуалном нултом верзијом“, о којој ће бити речи у наставку ). То ће бити урађено „као основа за следећу фазу преговора земаља чланица у оквиру МСО-а“. Додатни састанак МСО -а ради усаглашавања текста ПС заказан је за 18-22. септембар 2023. Односно, потписивање документа се не очекује пре овог рока.

О чему су разговарали медицински ауторитети свих држава, укључујући и Русију, и на шта су уложили амандмане? Рразговарали су, јасно је, о концептуалној „нултој опцији“ / нацрту Споразума СЗО о пандемији (први пут објављен 25. новембра 2022. – приступљено путем линка). Испод су кључни изводи из њега са коментарима.

Циљ ПС: Вођен својом визијом и принципима, јесте да спасе животе и заштити средства за живот активним јачањем светског капацитета за превенцију, припрему, реаговање и опоравак од пандемија. ПС СЗО има за циљ да се позабави системским празнинама и изазовима у овим областима на националном, регионалном и међународном нивоу тако што ће значајно смањити ризик од пандемије, побољшати спремност за пандемију, капацитет реаговања и обезбедити координиран, колаборативни и на доказима заснован одговор на пандемију и одрживи опоравак здравствених система”.

Ради „обезбеђивања координисаног и заједничког” одговора на пандемије (очигледно је реч о будућим инфекцијама, за које су већ дали зелено светло да се припреме на нивоу УН), а такође и укупног рада на њиховој „превенцији и превенција“ све је покренуто. Како се предлаже „јачање глобалних могућности“ у овој области?

Кључни принципи: Солидарност – Ефикасна превенција пандемије, приправност и одговор захтевају националну, међународну, мултилатералну, билатералну и мултисекторску сарадњу, координацију и сарадњу како би се постигао праведнији, праведнији и боље припремљени свет.“

И опет „праведан, равноправан свет“ – поздрав од Шваба и Гутијереза. Ово, наравно, захтева „међународну координацију“.

Транспарентност – Ефективна превенција пандемије, спремност и одговор зависе од транспарентног и благовременог дељења информација, података и других елемената на свим нивоима, посебно кроз приступ целе владе и заједнице заснован и вођен најбољим доступним научним знањима“.

ПОДАЦИ О ЗДРАВЉУ ГРАЂАНА ДОСТУПНИ ЦЕЛОЈ ПЛАНЕТИ – НЕМА ЛЕКАРСКЕ ТАЈНЕ И КОДЕКСА

Односно, предлаже се да се подаци о здрављу грађана и епидемијској ситуацији у Русији (и свим другим појединачним државама) у потпуности деле са СЗО и са свима осталима (на крају крајева, све би требало да буде транспарентно!). Лекарска тајна прописана Савезним законом „О основама здравствене заштите …“? За то…, „нисам чуо“.

Одговорност – Земље имају одговорност да ојачају и одрже капацитет својих здравствених система и функција јавног здравља како би осигурале адекватне здравствене и социјалне одговоре кроз усвајање и имплементацију законодавних, извршних, административних и других мера за праведне, равноправне, ефективне и благовремене превенција пандемије, приправност, одговор и опоравак здравствених система”.

Коме треба да будемо одговорни и потчињени? Ко ће бити мерило адекватности мера које Русија предузима у области здравства на нашој сувереној територији? Наравно, иста та СЗО, чији су главни спонзори 2019. године, према званичним подацима, били: САД, Фондација Била и Мелинде Гејтс, Глобална алијанса за вакцине и имунизацију (ГАВИ, коју је основао исти Бил Гејтс – случајно, вероватно) и Велика Британија. Као што видите, ово су главни „добри и поштовани партнери” Руске Федерације, и, ето, ту је и прави „филантроп” који је на недавном самиту Г20 позвао да се легализују комисије за еутаназију за сиромашне и тешко болесне у националним државама. Али изгледа да је наша Влада веома задовољна овим усклађивањем.

Све стране би [требале]/[би] сарађивати са другим државама и релевантним међународним организацијама, са посебном пажњом на организације на првим линијама хуманитарних ситуација и областима погођеним сукобима, како би колективно ојачале, подржале и одржале капацитете за глобалну превенцију , обезбеђујући спремност одговора и опоравка здравствених система”.

Дужност свакога је да сарађује са свима, као и са глобалним структурама, без обзира на геополитичку реалност тренутног врућег рата… И шта, Русија ће се заправо обавезати да све ово уради?

КРОЗ СПОРАЗУМ О ПАНДЕМИЈИ ПРОВЛАЧЕ „РОДНУ РАВНОРПАВНОСТ“, ФЕМНИЗАМ И ГЕЈ ИДЕОЛОГИЈУ

Родна равноправност – превенција пандемије, приправност, реаговање и опоравак здравствених система засниваће се на циљу равноправног учешћа и лидерства мушкараца и жена у доношењу одлука са посебним фокусом на родну равноправност, узимајући у обзир специфичне потребе свих, жена и девојака, користећи родно одговорне аспекте/партиципативан и потпуно транспарентан приступ.”

Где да идемо без омиљеног обележја присталица циљева одрживог развоја УН – озлоглашеног „пола” и посебног истицања потреба жена и девојака. Овде је било могуће уважити и друге са странпутице, узимајући у обзир реалност МКБ-11 СЗО, и на „специфичне потребе трансродних особа, других перверзњака и педофила“, али су аутори овај пут били скромни.

Универзална здравствена покривеност – ПС СЗО ће се руководити циљем постизања универзалне здравствене покривености, за шта су јаки и отпорни здравствени системи кључни као основни аспект постизања циљева одрживог развоја промовисањем здравља и благостања за све, без обзира на старост.”

Као што знамо, „побољшање благостања за све и у свим узрастима“ за СЗО значи признавање „трећег пола“ од стране свих земаља, рано сексуално образовање (сексуализација/злостављање деце) и укидање ограничења на абортус у свим годинама. И онда се, наравно, проглашава да је све ово зарад одрживог развоја УН-а – односно „Границе раста“ Римског клуба Дејвида Рокфелера и дружинее (нулто-негативан раст становништва/деиндустријализација).

Централна улога СЗО – као водећег и координационог органа за глобално здравље и лидера мултилатералне сарадње у глобалном здравственом управљању, даље СЗО је фундаментална за јачање превенције пандемије, спремности одговора и опоравка здравствених система“.

Због чега је све и започето – СЗО ће управљати целокупним глобалним здравственим системом створеним у оквиру ПС, одређивати политику свих влада света и промптно је кориговати. Иначе, министар финансија Силуанов и министар здравља Мурашко су већ поклекнули и јавно пристали на статус потчињених и координисаних.

Странке [су дужне]/[треба] да успоставе и одржавају фер, транспарентан, обезбеђено ресурсима, координисан, оптимистичан и сигуран глобални ланац снабдевања и логистичку мрежу за производе за реаговање на пандемију.

Стране [су дужне]/[треба] да развију мултилатералне механизме, посебно у периоду између пандемија, који подстичу и обезбеђују одговарајући трансфер технологије и знања, у складу са међународним правним оквирима, потенцијалним произвођачима у земљама у развоју/свим регионима ради повећања и јачања регионалног и глобалног производног потенцијала”.

Једноставно речено, чим СЗО објави избијање неке нове заразе, велике фармацеутске корпорације треба да се такмиче и да почну да обезбеђују чудотворне лекове за излечење исте, а владе треба да их активно подрже новцем и дистрибуирају ову „панацеју“ по целом свету. Што се и догодило у случају ковида. Заиста изгледа као да је то био само тренинг.

ВАКЦИНЕ – ЛЕК ИЛИ ТИХЕ УБИЦЕ?

У том циљу, свака Страна [треба]/[ло би]:

а) промовише и усклађује међународну, регионалну и националну научну и технолошку сарадњу и деловање у области технолошког истраживања и развоја путем средстава која имају:

мере за јачање истраживачких процеса и капацитета за брз и благовремен развој и производњу на националном, регионалном и глобалном нивоу производа за борбу против пандемије, као што су, али не ограничавајући се на то: дијагностика, лекови и вакцине, посебно у земљама у развоју“.

Наравно, ту су свемоћне вакцине – пре свега и посебно за земље у развоју. Али Африку нису могли ни напола да одсеку „од ковида“, ма колико се трудили – на крају тамо нису стигли да схвате шта је подстакло талас изненадних смрти од миокардитиса, срчаних удара, можданог удара, енцефалитиса , парализа, тромбоемболија, цела гомила неуродегенеративних, аутоимуних болести итд.

Странке [су дућне]/[односно, треба] да развију одредбе о приступу и подели бенефиција како би промовисале брзу и транспарентну размену на безбедан начин патогена са потенцијалом пандемије и подацима о генетским последицама, с једне стране, и правичан и правичан приступ користи које произилазе из таквог дељења, с друге стране…”

Звучи веома двосмислено… Предлаже се да све земље деле патогене са потенцијалом за пандемију на неки „безбедан начин“, и одмах се каже да би свима требало дозволити да имају користи од ове дељења. А шта ако таква пракса резултира не користима, већ опасним последицама?

Странке [су дужне]/[или треба] да развију и спроводе ефективну и ефикасну превенцију пандемије и праћење спремности кроз редовне симулационе вежбе и колегијална праћења.

  1. д) успоставити, редовно ажурирати и проширити примену глобалног механизма за колегијално праћење како би се проценили национални, регионални и глобални капацитети и недостатци за спремност, окупљајући земље како би подржале приступ јачању националних капацитета на нивоу целе владе и заједнице у превенцији пандемије, приправности, реаговања и опоравка здравствених система кроз техничку и финансијску сарадњу, с обзиром на потребу да се интегришу доступни подаци и да се укључи национално руководство на највишем нивоу.”

СПОРАЗУМ О ПАНДЕМИЈИ НАС ПРИМОРАВА ДА САРАЂУЈЕМО, НА СВОЈУ ШТЕТУ, СА НАШИМ НЕПРИАЈТЕЉИМА

Односно, Русија ће буквално морати да отвори врата свог здравства свим својим „колегама“, од којих је већина недавно у УН гласала за огромне репарације наше земље Украјини (а у ЕУ су нас генерално прогласили као спонзора тероризма). Технички и финансијски сарађујемо са њима, отварамо им све наше медицинске податке и научна достигнућа, а такође изводимо редовне вежбе заједно… са онима који су развили биолошко оружје против нас, према званичним извештајима представника руског Министарства одбране.

Пружити редовно извештавање, надовезујући се, према могућностима, на постојеће релевантно извештавање где је то могуће, о превенцији пандемије, спремности, реаговању и способностима за опоравак здравственог система.“

Наставак приче са извештајима Русије о примени директива СЗО и довођењу њеног здравства под заједнички именитељ са глобалистима.

Промовисати глобалну, регионалну и националну политичку посвећеност, координацији и лидерству за превенцију пандемије, обезбеђење спремности, реаговања и опоравка здравственог система путем средстава која укључују успостављање одговарајућих механизама управљања како је прописано Уставом Светске здравствене организације“.

Да промовише „глобалну координацију и лидерство…“ СЗО, наравно.

Ојачати централну улогу СЗО као управљачког и координационог тела у међународној здравственој акцији, имајући у виду потребу за координацијом са ентитетима система Уједињених нација и другим међувладиним организацијама;

– Олакшати брз приступ СЗО подручјима избијања, укључујући распоређивање стручних тимова за процену и подршку мерама реакције на нове епидемије.“

ПРЕДАТИ ЗДРАВСТВО АНГЛОСАКСОНЦИМА…

Односно, морамо упалити зелено светло, укључујући и за брз приступ нашој земљи за представнике англосаксонске структуре и чувеног америчког „филантропа“. И, наравно, не може се поново дисати без руководства СЗО и УН.

Државе [су дужне]/[требају] да унапреде научну писменост, јавно здравље и писменост у вези са пандемијом, и приступ информацијама о пандемијама и њиховим утицајима, и да се боре против лажних, обмањујућих информација или дезинформација, укључујући подстицање међународне сарадње.

Спровођење редовне анализе друштвених мрежа да би се идентификовале и разумеле дезинформације и развиле комуникације и поруке јавности како би се супротставиле дезинформацијама и лажним вестима;

(ц) унапредити здравствену, научну и медијску писменост и промовисати ширење информација о научном, инжењерском и технолошком развоју релевантних за развој и примену међународних правила и смерница за превенцију пандемије…”

То јест, владе ће преносити о „пандемијама“ само оне информације својим грађанима о које су у складу са применом овог ПС СЗО. И, наравно, да се уведе строга цензура против „дезинформација и лажних вести“ од научника, лекара, блогера, друштвених активиста, активиста за људска права који упозоравају на принудне вакцине и њихове последице. Све смо то већ прошли, а ковид помама у Русији се, срећом, завршила потпуним сломом њених лобиста.

Интензивирати истраживање о баријерама у понашању и факторима који утичу на усаглашеност јавног здравља, поверење у вакцину, терапијску употребу и поверење у науку и владине институције.“

ВАКЦИНИСАТИ, САМО ВАКЦИНИСАТИ…

Ево како – СЗО позива локалне власти да проучавају баријере у понашању, односно природне одбрамбене механизме у људској психи, како би их разбили и инспирисали „поверење у вакцине”, као и друге „иновативне” ГМО „лекове”. Имајте на уму да је апстрактно „јавно здравље“ у документу стално супротстављено здрављу појединца и његовом праву да располаже телом по сопственом нахођењу. Управо су се они у великој мери покрили ковид вакцинаторима и законодавцима, ударајући народ у уставна права, наводно зарад заштите здравља „других особа“. А судови су, авај, били на њиховој страни у овом питању.

Промовишите и имплементирајте приступ ‘једнинственог здравља’ а који је кохерентан, координисан и укључује сарадњу свих релевантних актера, постојећих алата и иницијатива“.

Уопште, потпуно укључивање и плес и коло свих са свима. Још једном да обратимо пажњу: јединствена светска координациона организација и њен пројекат „јединствено здравље“, тј. јединствена здравствена политика за цео свет… – шта је то, ако не униполарни, тоталитарни начин живота ригидно наметнут човечанству, и то не само у области медицине, већ и у области „родне равноправности“, „екополитика“, „одрживи развој“ итд.? Ако ово није манифестни прототип баш те светске владе из „глупих мозгова теоретичара завере“, како онда да све ово назовемо?

У било ком тренутку након две године од датума ступања на снагу ПС СЗО за државу, она се може повући из ПС СЗО писменим обавештењем Депозитару. Свако такво повлачење ступа на снагу годину дана након датума када депозитар прими обавештење о повлачењу, или каснијег датума који може бити наведен у обавештењу о повлачењу.”

Последња тачка у нашој анализи је изузетан хир. Односно, нико неће моћи одмах да изађе из ПС. Обавештење о повлачењу се даје тек две године након уласка у ПС, а званично повлачење се јавља након још годину дана. Најмање три године све земље учеснице биће везане за овај пројекат-експерименте глобалиста. А ако не желе да је отпусте, онда је тужно замислити шта су још планирали за наредне три године. Ево, ово је била кратка анализа главних одредби веома прелиминарне и веома грубе верзије ПС-а. Желели би да нађемо бар нешто позитивно, а овде напомињемо да до сада у тексту нема ништа о потврдама/пасошима о вакцинацији, који су обавезни за све грађане/привреде. Иако постоје информације да је један број земаља предложио измене, конкретно о јединственом стандарду за кретање између граница итд. У целини, све је баш онако како су стручњаци са округлих столова излагали по седницама током апотеозе ковидосесије. Каква је СЗО и њени пројекти је детаљно приказано и доказано. Дакле, ако Русија не жели да изгуби остатке суверенитета у здравству, у унутрашњој политици и геополитици, да створи из ведра неба гомилу критичних претњи националној безбедности, размењујући медицинске генетске информације и информације о свом научном развоју у овој области са Англосаксонцима „транспарентно и транспарентно“ хитно треба да изађемо из процеса одобравања ПС. И, наравно, да што пре напусти СЗО.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://katyusha.org/zdorove/pandemicheskoe-soglashenie-voz-nulevoj-variant-eksklyuzivnyij-razbor-proekta-po-unichtozheniyu-mediczinskogo-suvereniteta-gosudarstv.html

One thought on “Ексклузивна анализа пројекта уништавања медицинског суверенитета националних држава”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *