Председник Црне Горе Мило Ђукановић сусрео се данас, током посете Истанбулу, са васељенским патријархом Вартоломејем, у седишту Цариградске патријаршије на Фанару.
„Пре неколико мјесеци имао сам част да угостим председника Скупштине Црне Горе, а данас имам још веће задовољство и радост да угостим и Вас. Пре неколико дана имали смо част да угостимо професоре и полазнике Богословије са Цетиња. Уживали смо у комуникацији са њима, имали су прилике да посете света места у граду, имали смо ручак и разговарали о томе како ти млади људи треба да постану добри људи за своју цркву и државу“, навео је Вартоломеј, преносе подгоричке Вијести.
Подсетио је да је најмање у два наврата имао прилику да посети Црну Гору и сусретне са са покојним митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем, којег је назвао веома добрим и образованим теологом.
„Данас делимо са Вама радост коју имате поводом крштења унука које ће уследити. Његова еминенција је ту да одради церемонију, а свакако имате и мој благослов и надамо се да ће Ваш унук кроз тај свечани чин постати добар хришћанин, пре свега“, казао је Вартоломеј.
Снимак разговора са Ђукановићем објављен је на Фејсбук страници патријаршије.
Ђукановић, иначе, борави у Истанбулу на 25. Евроазијском економском форуму, где учествује на позив председника Мармара фондације Акана Сувера.
ИЗВОР: https://rs.sputniknews.com/20220608/djukanovic-kod-vaseljenskog-patrijarha-dobio-blagoslov-za-krstenje-unuka-1138246991.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *