Огромна скривана мржња и нетрпељивост према Русији и Русима и необуздана агресивна кампања против свега руског и православног добила је невиђене размере у САД и делу Европе

  • Првих дана сукоба ослободила се на Западу, у Америци и већем делу европских земаља огромна скривена мржња и нетрпељивост према Русији и Русима. Необуздана агресивна кампања против свега руског и православног добила је до сада невиђене размере па су се поједини државници и министри просто утркивали ко ће предложити драстичније и суровије мере против Русије.
  • Северноатланска алијанса тражи наводно прекид сукоба, а под предводништвом Америке и НАТО трајало је и траје бесумучно наоружавање Украјине како би рат трајао што дуже, како би било што више мртвих и рањених Руса и Украјинаца, како би земља била што више уништена, девастирана.
  • Крајњи циљ Запада је економско и свако друго исцрпљивање Русије, слабљење њене економије и привреде, слабљење војске.
  • Потпуна изолација Русије је основни циљ главних изазивача рата, али уз све огромне напоре да постигну банкрот Русије задовољавајућих резултата по северноатланску Алијансу за сада нема. Напротив!
  • Једнополарни свет је на издисају, што пре то тешки болесник САД схвате, мање ће их коштати. Мораће да играју нову партију покера по новим праведним и равноправним правилима.

Пише: Јово Вукелић

Рат у Украјини је почео пре више од месец дана, а већ после неколико дана рата су западни медији и главни политичари, државници оптужили Русију за ратне злочине у Украјини!?!  Руска војска до тог часа вероватно није убила нити једног украјинског војника, али већ је тешка оптужба „Руси убице“ и „Руси ратни злочинци“ била на столу. Наравно, припремљена раније…

И сам ратни сукоб Украјине и Русије који су САД, Бела кућа, Пентагон, НАТО и В. Британија призивали, најављивали, провокативним потезима и провоцирањем изазивали месецима унапред припреман је раније… Рат је био потребан Сједињеним Државама да могу да оптужују Русију и Русе, руску војску да су агресори, да је Руска федерација држава која угрожава суверенитет других земаља. И рат је почео, а Америка је била задовољна, ликовала је због сукоба између Украјинаца и Руса. Тражили су лажно оправдање за дотадашње ширење НАТО до самих граница Русије.

Запад разбојнички зграбио руски новац

Истовремено, под вођством Америке кренуло је до сада по обиму незабележено увођење економских и других санкција Русији, њеним главним компанијама и предузећима и њеним државним лидерима. И те мере су биле раније припремљене и осмишљене са циљем да ослабе руску економију и привреду. Том кажњеничком таласу уз подстрекавање америчке администрације и ратних хушчкача и јастребова из војно-индустријског комплекса придруживале су се сваког дана нове земље ЕУ и са Запада са све луђим предлозима (Пољска у томе предњачи), а ни Украјина није заостајала на плану давања бесмислених предлога, као што је њен брзи улазак у НАТО и експресни улазак у ЕУ. Баш сада су се овог сетили Украјинци у јеку жестоког рата, када нису спремни ни за улазак у бољу месну заједницу.

Постојана православна вера код руског становништва  штити Русију од налета мржње и агресије са Запада

Тај пакет санкција Русији је незаконит као што је, на пример, блокирање девизних и златних резерви Русији у страним банкама, око 450 милијарди долара. Као и раније, када су каубојски похарали либијски новац који никада неће вратити Либији, сада су разбојнички зграбили руски новац. Једва су дочекали ту прилику. Тих првих дана сукоба ослободила се на Западу, у Америци и већем делу европских земаља огромна скривена мржња и нетрпељивост према Русији и Русима. Необуздана агресивна кампања против свега руског и православног добила је до сада невиђене размере па су се поједини државници и министри просто утркивали ко ће предложити драстичније и суровије мере против Русије.

Тужбе против Русије за ратне злочине одмах су послате пред Међународни суд у Хагу, десетак дана по почетку рата у Украјини, без било каквих доказа, аргумената, факата. Али, било је важно оптужити Русију. Председница хашког трибунала је рекла: „Путин може завршити у Хагу због ратних злочина!“ А неко од руских делатника је духовито изјавио: „Хаг може завршити у Русији!“

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Отворена истрага о могућим ратним злочинима

 

Главни тужилац Међународног кривичног суда у Хагу, британски адвокат Карим Кан отворио је већ 3. марта истрагу о могућим ратним злочинима почињеним на територији Украјине, након што је за то добио подршку више од 40 држава – странака суда. Пријаву за наводне ратне злочине Русије поднела је иначе Украјина, која је започела рат.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Немачка забрањује долазак жртвама

Уследили су и плански напади на главне руске медије у свету „Спутњик“ и Раша Тудеј“ и њихове блокаде, обуставе рада и забране. О медијским слободама у које се заклињу главне институције  у ЕУ и САД нигде ни једне речи. Циљ је био да се не чује друга страна у сукобу, тачније Русија, односно да се вести цензуришу како би се чула само западна пропаганда. За ова гушења медијских слобода и кршења људских права и слобода требало би (мораће) да одговарају челници тих институција.

Оркестриран прогон спортиста и спортских организација Русије

У утркивању у порукама мржње, Британија предњачи: антируски натпис у Лондону позива на убијање Руса

И све ово није било довољно Западној ратнохушкачкој алијанси па су почели оркестрирано да спроводе прогон спортиста и спортских организација, клубова и државних репрезентација из Русије. Та неодмерена и ничим изазвана акција одмазде према спортистима је толико бесмислена да су Владимиру Путину чак одузета звања у џудоу која је раније стекао! А од Данила Медведева, руског тенисера, тражено је да се писаним путем огради од Путина ако жели да игра на Вимблдонском турниру и да се одрекне руске заставе и своје државе! Ко би био толико луд да то учини?  Ниједан турнир, па макар то био и Вимблдон није толико вредан или важан да би се неко због њега бавио издајом своје отаџбине.

:::::::::::::::::::::::::::::

Бајден: Смена председника Путина главни циљ САД

Председник Бајден, током недавног гостовања у Варшави изјавио је да Путин “не може да остане на власти”. Том приликом назвао је неодмерено председника Русије „касапином“, а неколико дана раније у Белој кући назвао га је и „ратним злочинцем, убицом“!

Тако је председник САД открио шта је главни циљ Америке у овом ратном сукобу, тачније мешање у унутрашња питања Русије, смена режима.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Уследио је и прогон, врло сличан прогонима у време нацистичке Немачке, у неким западним земљама САД, В. Британија, Француска, Италија, Немачка (и већ познате антируски настројене Летонија, Естонија и Литванија) према културним и уметничким делатницима, песницима, писцима, књижевницима, композиторима и уведене су забране њихових наступа, отказане представе и трибине, а неки су Руси и изгубили посао и добили су отказе. Ни криви ни дужни, само зато што су Руси постали су непожељни највећи руски класици, књижевници, песници, композитори, сликари…! Један део културне јавности Европе и појединци протествовали су против такве расистичке праксе.  Али узалуд, наводно највећи борци за људска права Европљани су наставили драстично да их крше. За то ће једног дана морати да одговорају.

Прогон свештеника и Руске православне цркве

У самој Украјини су предложили укидање Руске православне цркве и забрану њеног рада, нападају се физички и свештеници, а власти траже забрану свих проруских странака- Хајка на све руско је настављена још већим интезитетом. Многи становници Украјине, држављани Украјине оптужени су због своје наклоности Русији и прогоњени су, сатанизовани, пребијани, а неки и убијени. Та хистерија прераста у линч.

Уз све ове безумне поступке под предводништвом Америке трајало је и траје бесумучно наоружавање Украјине како би рат трајао што дуже, како би било што више мртвих и рањених Руса и Украјинаца, како би земља била што више уништена, девастирана. НАТО и САД су наводно тржили мировне преговоре, прекид ратних сукоба, а подстрекавају рат свим средствима, слали и дање шаљу оружје на све начине па испадају смешни пред очима целог света.

Уместо да прекину наоружавање Украјине и тиме допринесу процесу постизања мира и споразума и окончању сукоба НАТО и САД са својим сателитима чине све да сукоб, како смо истакли, траје што дуже и да буде што жешћи. Да што више искрвари Русија, то је циљ војних стратега Пентагона!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Рат  у Украјини трајаће „три дана“

Западни војни стратези, вајни војни аналитичари говорили су стално да ће Русија војно прегазити Украјину за три дана, освојити Кијев и завршити рат за непуних седам дана… Знали су да је то лаж, као што је то знао војни и политички врх Русије.

Те обмане ширили су не би ли натерали Русију да што пре крене у ратни сукоб, да изазову пртисак јавности да се крене у рат, да заварају Русију лошим стањем у Украјини. А НАТО инструктори и војни саветници САД годинама су радили на изградњи темељних фортификациских препрека које су онемогућавале брз напредак војних трупа у Украјини. На пример, у региону Донбаса изградили су чудо невиђено: стотине тунела, бетонских армираних склоништа, ровова, препрека за кретање тенкова и борних кола, стотине различитих врста брана, зидова…

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Крајњи циљ је економско и свако друго исцрпљивање Русије, слабљење њене економије и привреде, слабљење војске.

Златна рубља: руског банкрота никако нема

Потпуна изолација Русије је основни циљ главних изазивача рата, али уз све огромне напоре да постигну банкрот Русије задовољавајућих резултата по северноатланску Алијансу за сада нема. Напротив!

Нову партију покера мораће Американци да играју поштено, без крађе и пљачке на које су навикли

Руска рубља се, после 15-так дана пада, опоравила, а економска блокада и изолација Русије није успела, јер многе велике земље нису увеле санкције Русији: Иран, Индија, Кина, Турска, многе латиноамеричке и афричке земље. Кад се све сабере више од половине човечанства, око 100 држава, или око пет милијарди људи није за спровођење окруживања и затварања Русије у кавез!

Ипак највећа дволичност Запада огледа се у томе што они уводе санкције Русији тамо где им одговара, а у енергетском сектору где немају решење за снабдевање гасом и нафтом без Русије – не уводе санкције, и желели би да Русија настави испоруке, а да се они и даље иживљавају над Русијом у сваком погледу, као да се ништа не дешава. Овде треба рећи да руски гас Запад сада не плаћа, јер је блокирао руске банке, па је зато Русија тражила плаћање у рубљама да гас не би давала бесплатно својим непријатељима.

То је све последица бахатости и надмености која је настала у време потпуне америчке доминације и хегемонизма протеклих две-три деценије. Зато САД и НАТО мисле да могу и даље да тероришу, притискају, уцењују друге земље, намећу им своје интересе и владају светом као раније. Али, то време је неумитно прошло, нову партију покера мораће да играју поштено, без крађе и пљачке на које су навикли.

Једнополарни свет је на издисају, што пре то тешки болесник САД схвате, мање ће их коштати. Мораће да играју по новим праведним и равноправним правилима.

ИЗВОР: https://izmedjusnaijave.rs/%d0%b4%d0%b0-%d1%80%d1%83%d1%81%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d1%88%d1%82%d0%be-%d0%b2%d0%b8%d1%88%d0%b5-%d0%b8%d1%81%d0%ba%d1%80%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d1%82%d0%be-%d1%98%d0%b5-%d1%86%d0%b8%d1%99-%d0%b2/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *