Знамо да је Запад на тлу српских територија створио више вештачких нација именујући их по регионима у којима живе. Тако имамо Хрвате, Бошњаке, Црногорце, Буњевце, Македонце, Косоваре… у последње време све чешће чујемо и Војвођане. Где је томе крај?

Где је крај ономе што Америка науми знамо сви, тамо где они испуне свој циљ. Исто тако знамо да им је циљ да српски народ, државност, територију… разбију на што ситније делове и сваком од тих делића територије дају посебно име, нацију, историју па и цркву…

Због је оправдано забринути се када амерички амбасадор у Србији, Ентони Годфри, за одредницу која треба да означи српски народ, каже „Шумадинци“. Ово се догодило данас у Прањанима где је обележена 77. годишњица најуспешније спасилачке мисије у Другом светском рату,“Халијард“ у којој је спасено око 500 америчких пилота.

Није потребно посебно објашњавати да су објаве званичника на друштвеним мрежама, нарочито високих, увек осмишљене и пажљиво уобличене. Због тога је оваква конструкција рченице изазвала огромно негодовање у коментарима и једна је од његових највише критикованих ако не и најкритикованија.

Операција „Халијард“ почела је у марту 1944. године, када је командант Југословенске војске у отаџбини генерал Драгољуб Михаиловић, наредио изградњу писте са које је обављана ваздушна евакуација савезничких пилота и у чијој су изградњи учествовали мештани Прањана и околних села.

Са импровизованог аеродрома у Прањанима успешно је евакуисано око 500 авијатичара.Операција „Ваздушни мост“ сматра се једном од најуспешнијих спасилачких мисија иза непријатељских линија у историји ратова.

Наиме, америчке пилоте у Србији спасавала је Југословенска војска у отаџбини, тачније четници Драже Михаиловића. То никада није била никаква тајна нити непознаница.

Један од америчких пилота током суђења Држаи Михаиловићу и пропаганд коју су у то време у Америци започели тамошњи медиј и ивласт противњега, протестује против таквих лажи. На транспаренту пише „Титов суд каже „Дража Михаиловић ме је убио“ а у ствари ме је спасао“ са потписујући се именом и презименом као и адресом становања.

Такође је било и других протеста широм Америке са јасно истакнутим циљем:

„Он је спасио наше животе, спасимо и ми његов“ тражили су спасени амерички пилоти.
Као што су знали ко их је спасавао, знали су и ко то није односно ко их је убијао:
„Тито је убијао америчке пилоте“

Зашто је онда америчком амбасадору тешко да каже ко је спасавао његове претке? Ово без сумње представља озбиљну увреду упућену српском али и америчком народу! Када се узме у обзир да америчка влада на сасвим нелегитиман, злочиначки начин, подржава шиптарске терористе на КиМ који су у прошлости били савезници италијанских фашиста и немачких нација, а подршку им пружа у остварењу циља који је познат као „Велика Албанија“ каква је зацртана Хитлеровим ратним плановима, онда се са сигурношћу може рећи да ово представља манифестацију, израз неонацистичког опредеље савремене Америке.

Годфрију је замерено и то што се на овај начин оградио од оних људи који су спасавали америчке пилоте и што није прецизно дефинисао спасиоце али то  и што је његова земља, Америка, 50 година касније брутално бомбардовала прво положаје Срба у Босни а затим и читаву Србију оба пута стајући на страну исламских екстремиста и терориста прво у Босни и Херцеговини а онда и на Косову и Метохији. То је директно узроковало смрт неколико хиљада људи а услед последица осиромашеног Уранијума који је бацан на Србију, разарање је толико узнапредовало да представља један од најстрашнијих геноцида који је икада изведен на територији Европе, наравно, рачунајући и Холокауст из периода Другог светског рата.

Ако се вратимо на нашу замерку с почетка приче, разарању Србије од стране Америке и њихових савезника са запада, није крај. Наиме, веома је забрињавајуће то што је употребљен термин „Шумадинци“ а чак не ни Срби! Да ли је овим најављено стварање нове вештачке нације на тлу Србије? Докле ће бити тако? Одговор је прост, све док ми то будемо дозвољавали.

У Србији мора да се подигне и покрене фронт против америчке хегемоније и њеног разарајућег утицаја на српску државу, њене ресурсе и пре свега – народ! Систем који служи Вашингтону да брише трагове постојања Срба мора сам да буде избрисан једном за свагда!
АУТОР: Уреднички колегијум КМ Новина
ИЗВОР: http://www.kmnovine.com/2021/09/hal.html
8 thoughts on “Да ли амерички амбасадор најављује стварање нове нације у Србији, Шумадинаца?”
 1. Odavno se zna da je Klintonova na strani Albanaca jer su se oni nametnuli lažnim predstavljanjem kao žrtve Srba!Trebali smo kao Bugari da im damo predlog ako se izjasnio da si Srbin ostaješ ako si Albanac idi u Albaniju
  Bugari su to uradili Turcima i niko se nije bunio.Granice su bile preplavljene ljudima koji su se vraćali u matičnu državu!

  1. Србија мора да заузме став да у Србији живе Срби и странци
   Србија од Алпа до Карпата од Пеште до Солуна до Карпата до Босфора на Босфору и шире и даље
   У Србији живе Срби истранци
   Не смемо запостављати и аминовати одрођене срБске потомке. Наша је дужност да их опомиње и и да их окрепљујемо. И они имају право на срБско име. Радујмо се њиховом отрежњењу

 2. Србин је међу другим људима као планина међу брдима
  Од Срба постају многи народи. Србин се може одрећи свог рода и постати човек другога народа. Од Срба потиче сав прогрес света кад би се из света повукли сви срБски доприноси човечанство би нестало
  У Србина се други не могу уздићи, ако и успеју то је уз огроман напор, добра дела и чисто срце. Да би Србин постао други довољно је да се изјасни, да пристане.
  СрБство је од Бога дато вредније је него злато. Може се отети Србин из срБства у Србе нема учлањења

 3. Иако се апсолутно слажем са већим делом текста, остаје да разјасните и неоспорно докажете тврдњу да су партизани убијали америчке пилоте, као и инсинуација да партизани нису спасили ниједног америчког пилота. Тотално је нелогично то што тврдите јер зашто би то радили, каква је корист од тога и како би се могли нафати америчкој помоћи ако би то радили.

 4. Прећуткује се да су спашени „савезнички“ пилоти пре обарања разрушили Србију и побили на хиљаде Срба, да су бомбардовања изводили по Титовом тражењу и да су она била планирани увод у потпуни српски крах, који се потом исказао чињеницом да су партизани од краја те 1944. до средине 1945. побили невиних 70.000 Срба. А да ли тим „савезничким“ пилотима да заборавимо срушено породилиште у Крунској у Београду, срушени Саборни храм у Нишу, сравњени Лесковац, Врање? НИПОШТО!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *