На дан када се у Црној Гори води расправа да ли треба сменити министра правде и људских права Владимира Лепосавића због његових изјава о Сребреници, занимљиво је чути шта о дешавањима у том граду 1995. године има да каже један од највећих светских исламских учењака Имран Назар Хосеин.

Он је 2019. године држао предавање у главном граду Малезије, Куала Лумпуру. После његовог излагања окупљени су имали право да поставе питања, што је искористила и једна гошћа из Босне и Херцеговине. Она је шеиха питала зашто негира наводни геноцид у Сребреници.

Хосеин је одмах одговорио да никада није рекао да се ратни злочин није десио, али је додао да се дешавања у Сребреници 1995. године никако не могу назвати геноцидом.

– Оно што сам ја рекао је да то није био геноцид. Никад нисам рекао да то није био масакр. Наравно да је био. Али ви хоћете да ме обесите и разапнете зато што сам рекао да није био геноцид. Ја знам ко је то урадио, али ви не знате. Исти онај ко је организовао геноцид над Јерменима 1914. године, организовао је и покољ у Сребреници. Ја знам ко је то, а ви не. Зато ме нападате јер вам говорим истину – рекао је он.

Циљ је да се спречи савез православних хришћана и муслимана

Хосеин је додао да је све режирано како би се саботирао муслиманско-хришћанско пријатељство и савез.

– Ви у Босни сте љути јер ја радим на томе да би се створило пријатељство и савез између муслимана и православних хришћана. То вас вређа и боли зато што православни хришћани показују пријатељство према исламу. Ваша ситуација је безнадежна и ја вам не могу помоћи. Свет ислама није попут вас. У свету ислама велики број њих се слаже са мном, али не Турска и муслимани на Балкану – казао је он.

Шеих је затим објаснио зашто догађаји у Сребреници никако не могу бити окарактерисани као геноцид.

– Геноцид је када истребите један народ, као што је урађено у Америци са америчким Индијанцима, и када не покажете жаљење и кајање због онога што сте урадили. Не извините се, не прихватите кривицу и срећни сте и задовољни тиме што сте учинили. То је геноцид. Американци су криви за геноцид над Индијанцима – рекао је он.

Против Срба је вековима вођен неправедан Џихад

Хосеин је додао да већина Срба не мрзи муслимане иако је над њима почињено мноштво неправди под изговором борбе за ислам.

– Ви не разумете Србе, има их добрих, има и лоших. Постоје Срби који су лоши и који мрзе ислам. Али не можете им замерити што мрзе ислам. Јер ви сте водили неправедан Џихад над њима неколико стотина година и никада се нисте покајали за то што сте им урадили. Поносите се војском Отоманског царства! Ви сте они који сте водили Џихад против њих и данас сте поносни због онога што сте им радили стотинама година. Никада нисте прихватили да се Отманска војска борила за ђавола. И када вас томе учим, ви не прихватате – казао је он.

Шеих се осврнуо и на покушај Велике Британије да дешавање у Сребреници прогласи за геноцид у УН.

– Британци су хтели да се прогласи геноцид у УН, али Русија је то спречила. Када сам рекао да су Руси у праву јер су то спречили, Турска и муслимани са Балкана су се окренули против мене. Нападате ме и сада када вам говорим истину о Великој Британији и Османском царству које је водило ратове у име ђавола, а не Бога. Ви ме нападате и подржавате оне који су чинили зло по свету. Идите онда код неког другог учитеља. Мени не треба ваша подршка, јер свој посао могу да радим и без вас. Ово што вам говорим заснива се на Кур’ану и истини, а ви и даље пркосите. Не показујете способност разумевања да разумете о чему говорим. Не могу вам помоћи – рекао је он.

НАПОМЕНА РЕДАКЦИЈА СЕДМА СИЛА : Код свих извора који су објавили овај прилог видео је недоступан.

Извор: https://www.eparhija-ornjokarlovacka.hr/%D1%87%D1%83%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%99-%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D1%85%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%B8%D0%BD-%D1%83-%D1%81/

Извор фотографије: https://www.eparhijazt.com/sr/news/drustvo//3560.cuveni-islamski-ucitelj-imran-hosein-u-srebrenici-nije-bilo-genocida-video.html

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *