• За све ово потребни су веома значајни подстицаји. Пре свега, страх.
  • Тачније – хорор на животињском нивоу, блокирање размишљања.
  • Зато епидемије, сиромаштво, еколошке и климатске катастрофе, вирусне болести, глад, ратови постају главне информативне прилике широм света, у свим земљама…

АУТОР: Артјом Игњатијев

Аустралија као део „златне милијарде” је испостава англосаксонске цивилизације на граници са Азијом и, истовремено посебан континент, погодан полигон за наметање у „нове нормалности”. Оно што се овде дешава, као у огледалу, одражава много тога што се спрема другим земљама.

„Нова нормалност“ са својом зеленом агендом, дигитализацијом, енергетском транзицијом значи рушење старог обрасца друштва и „снижавање“ животног стандарда, док расте утицај међународних корпорација, безличних, али које свакога познају буквално у фацу. Дигитализација друштва ће се повећавати док не постане тотална: Гугл, Јандекс, Амазон итд. су почели као пружаоци услуга, а сада се људи претварају у њихове слуге, дајући слободу и достојанство за бодове/бројеве „социјалних рејтинга“.

Такозвана средња класа мораће да прихвати значајан пад квалитета живота и значајно смањење броја. У „новом врлом свету“ човек неће поседовати ништа, али ће истовремено бити „срећан“ – неће му бити остављен други избор.

За све ово потребни су веома значајни подстицаји. Пре свега, страх. Тачније – хорор на животињском нивоу, блокирање размишљања. Зато епидемије, сиромаштво, еколошке и климатске катастрофе, вирусне болести, глад, ратови постају главне информативне прилике широм света, у свим земљама…

Аустралија је данас светски лидер у сузбијању слобода, цензуре, дигиталне контроле, вакцине и карантинског лудила. Архитекте „нове нормалности” тестирају своје обрасце на својој популацији.

Медицина и здравствена заштита. Покретање „пандемије“ короновируса може се сматрати полазном тачком најновије верзије пројекта „нове нормалности“ у светским размерама. Са ковидом, аустралијске власти су увеле најтеже закључавање на свету, где је напуштање куће било могуће само уз помоћу QR кода и карантинских кампова. Крајем прошле године, Аустралија је кроз уста председника Удружења фармацеута (ПГА) Трента Тумија објавила да ће бустер дозе против Ковид-19 морати да се убризгавају доживотно, сваких 6-12 месеци. У мају ове године, Јужна Аустралија је предложила нови закон о Ковиду-19 са казнама до 75.000 долара (АУД) или казном затвора до 2 године за будућа кршења изолације. Истовремено, након увођења вакциналног пасоша, следе и тзв. пасош радног места/каријере, технологије и дигиталних вештина и навика (процена социјалног рејтинга и предложена мапа пута за дигиталну економију).

Резултат је била здравствена криза. Иако је Аустралија имала преко 96% своје популације вакцинисано (једна од највиших стопа допунске вакцинације у свету од краја јула ове године), до краја пролећа 2022. број пацијената у хитним одељењима Мелбурна и других великих градови су нагло порасли. И то толико да за њих нема слободног кревета. Већ тада су истраживачи скренули пажњу на занимљиве статистике упоређујући 25 милиона просперитетне Аустралије са осиромашеним западноафричким Нигеријом, који има отприлике исто толико становника. А испоставило се да су Аустралијанци, који су преживели 7. (седми) карантин, масовно вакцинисани (у просеку око 5 ињекција), умирали и бивали заражени у истом броју. А људи у Нигерији, бавећи се свакодневним пословима, имали су један од најмањих процената вакцинисане популације…

Средином јула (2022.) постало је познато да Аустралија спроводи експериментално тестирање вакцина против грипа на деци млађој од 6 месеци (као део испитивања нових лекова против грипа које су договориле власти). Крајем јула у Аустралији су такозване мајмунске богиње проглашене за „болест од националног значаја“. Главни медицински службеник Аустралије Пол Кели је то саопштио на брифингу у Канбери. Одлука је уследила након одлуке Светске здравствене организације [СЗО] да прогласи ванредну ситуацију за јавно здравље од међународног значаја због епидемије. Истовремено, у самој Аустралији (са популацијом, подсећамо, од 25.000.000 људи) регистрована су само 44 случаја мајмунских богиња.

Исхрана и „биобезбедност“. Почетком маја аустралијске власти су започеле процес доношења закона о забрани узгоја сопствене хране (хране). Предлог закона о изменама и допунама Закона о пољопривреди из 2022. прошао је друго читање у Скупштини. Разлог за промену је „биобезбедност”. Проширење овлашћења агенција за спровођење закона, претреси имовине и лица без налога, као и повећање казни са 1.800 на 10.000 долара за давање лажних или обмањујућих информација део су новог закона. Постоје строге казне за власнике и пољопривреднике због ометања приступа њиховој земљи.

Од почетка лета аустралијским медијима кружи тема о надолазећој несташици хране. Рецимо, салата „Ајсберг“ већ кошта 10 долара, а кромпир, лук и млечни производи су следећи на листи за поскупљење… А ово је само почетак. Аустралијанци се позивају да купују локално и да се направе залихе основних ствари управо сада. Истовремено, присталице и пропагандисти „нове нормалности“ уверавају становништво да ће ускоро свако моћи да приушти праву „протеинску“ гозбу, једући луксузне одреске од биљног „меса“, бургере и соте од млевених црва и инсекта. (Могућност добијања хране од мртвих људи, животињских лешева и друге „органике“ су за сада само суморне шале, иако, заправо, људима уопште није таквих шала).

Инсекти ‘богати протеинима’ у продаји су на бензинским станицама широм Аустралије

Зелена агенда и енергетска транзиција. Од друге половине јуна, милиони Аустралијанаца званично су се суочили са потребом да остану без струје „сваки дан што је дуже могуће“. „Око 8 милиона људи у Сиднеју и другим деловима Новог Јужног Велса, најмногољуднијој држави у земљи, биће принуђено да остане без струје што је дуже могуће од 18 до 20 часова сваког дана“, рекао је секретар за енергетику и климатске промене Крис Бовен 17. јуна 2022. године.

Занимљиво, главни поборник будућег „озелењавања“ Аустралије, активно говорећи у медијима и одржавајући семинаре широм света, јесте милијардер Ендрју Форест, који се обогатио у… трговини угљем! Данас, ова особа уверава да се многе фабрике у његовој индустрији могу „лако пренаменити”, а рудари брзо и ефикасно преобучити у запослене у новим зеленим индустријама, које ће до 2024. покретати токове горива на бази водоника. А до 2030-2032, Аустралија ће, каже, потпуно заборавити на угаљ.

Локалне „главе које говоре“ такође уверавају да Аустралија за деценију може да напусти угаљ и да предводи рангирање индустрије горива за производњу зеленог водоника. То ће, наводно, одредити статус државе као кључног у ланцима ресурса који заплићу свет у годинама које долазе. За сада, аустралијски тајкуни раде управо супротно, повећавајући производњу угља (као одговор на нестанке струје на густо насељеној источној обали) јер електроенергетска мрежа захтева све више горива. Уз то, колико год да говоримо о чистој енергији, много је лакше доћи до ње уз помоћ угља и гаса.

Социјални рејтинг и контрола. Крајем маја представница Аустралије на Светском економском форуму, шеф аустралијског аналога „Роскомнадзора“ Џули Грант залагала се за најстрожу контролу над становништвом, рекавши да је човечанству „потребна поновљено дефинисање слободе говора“. И такође предложила да се „преиспитају и људска права“ и ограничи слобода на интернету. У самој Аустралији већ неуморно раде на томе, буквално већ од школе.

Тренутно се технологија препознавања лица тестира у пет школа у Аустралији. Након што је вест објављена, Аустралијанци су на друштвеним мрежама назвали своју земљу „малом Кином“. Пооштраваће се најпредвидљивије, „криптовано“ понашање, претварајући људе у идеалне потрошаче (у европском смислу) и идеалне извршиоце (у азијском смислу), у суштини биороботе.

Све ово, заједно са милионима камера и средствима за снимање информација изван и унутар просторија, већ чита податке, претварајући особу у BIGDATE циглу. Сваки „девијант“ (са становишта социјалног рејтинга који формира вештачка интелигенција) биће одмах дигитално регистрован, а у напреднијим случајевима биће задржан уз помоћ дронова – ловаца. Пошто није створена права вештачка интелигенција, садашње неуронске мреже, неспособне да разумеју све нијансе међуљудских односа, брзо ће претворити живот обичног човека у кафкијански пакао… У међувремену, од краја јуна, У Аустралији су уведени системи за препознавање лица, чији је главни задатак да лови ковод прекршиоце“…

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://www.fondsk.ru/news/2022/08/07/chervi-vmesto-mjasa-56889.html

2 thoughts on “Црви за народ – месо за глобалисте: будућност коју нам припрема Запад”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *