• Епштајнова „мала црна књига“ контаката укључује све познате политичаре, бизнисмене и забављаче, као да припадају једној заједници везаној најгнуснијим људским грехом.

АУТОР: Елена Пустовојтова

„Друштво је пирамида са елитом на врху“, први је то изјавио италијански професор Вилфредо Парето, један од оснивача социологије елите, 1935. године. Професор је чак извео „општу формулу друштвене ефикасности“, из које, са становишта благостања друштва, следи правило: 20% становништва поседује 80% богатства.

ДЕМОКРАТИЈА ЈЕ ПРАЗАН И БЕСМИСЛЕН ПОЈАМ

Морамо му одати заслуге – Парето је први у научном свету признао да елита манипулише масама играјући се са њиховим осећањима и уверењима, приморавајући неелиту да служи интересима елите. Са професорове тачке гледишта, хуманизам је идеологија елитног самоубиства, демократија је празан и бесмислен појам. Временом елита губи моћ и после потпуне деградације бива замењена новом. Заправо принудно замењена.

Италијански професор, класик социологије прошлог века, посматрао је трансформацију новог обрасца демократије, те би се сигурни уплашио, да је жив, колико је био у праву.  Да би доказао колико је у праву довољно би било да узме за пример најелитнију личност – члана Рокфелерове фондације, члана Савета за међународне односе, члана Трилатерале Комисија, створене иницијативом Билдербешке комисије 1973. године коју је основао Џефри Едвард Епштајн, а ту су били и титани као што су Дејвид Рокфелер, Хенри Кисинџер, Збигијев Бжежински и чак 400 познатих бизнисмена, политичара и интелектуалаца САД, Западне Европе и Азијско-пацифички региона.

ПЕДОФИЛИЈА И ПЕДОФИЛИ

Ко је тај Џефри Едвард Епштајн, припадник западне елите,  чије име и сада изнова и изнова изазива панику која је захватила „утицајне људе света“, о чему пише BlackListed News. Напомињем: милионер Џефри Епштајн, амерички инвеститор и филантроп, осуђен је први пут за регрутовање младих девојака за проституцију 2008 године. У затвору је провео око 13 месеци, при чему је имао право да леглано иде кући шест дана у недељи и тамо проведе 12 сати. После 13 месеци је пуштен на слободу уз услов да плати одштету 38 својих жртава, од 50.000 до милион долара. Поново је ухапшен 06. 07. 2019. године. Дан касније прочитана му је оптужница за трговину људима са циљем сексуалне експлоатације и заверу у цуљу сексуалне експлоатације. Епштај је10. августа пронађен мртав у својој ћелији. Према званичној верзији радило се о самоубиству.

Контроверза око њега брзо је спласнула пошто је Бајденово министарство правде блокирало објављивање Епштајнове „листе клијената“, међутим, изненадали су их истражитељи ФБИ-а који су водили случај објаввивши имена у штампи, чиме су открили имена ВИП педофила повезаних са трговином децом.

Њујоршки магазин је пажљиво саставио листу ВИП педофила“, пише BlackListed News, „који нису чак ни у злогласној Епштајновој малој „црној књизи“ коју су пронашли агенти. То су: суоснивач глобалне компаније за управљање алтернативним инвестицијама Apollo Global Management, Леон Блек, председник хуманитарног универзитета слободних уметности и наука „Бард колеџа“, Леон Ботштејн, суоснивач Гугла Сергеј Брин, директор ЦИА Вилијам Бернс, бивша прва дама америчких Девичанских острва Сесил де Џонг, Бил Гејтс, члан одбора FedEx-а Џошуа Купер Рамо, дипломата (бивши) Терје Ред-Ларсен, председник Едмонд де Ротшилд групе Аријана де Ротшилд, главни правни саветник Голдман Сакса Кетрин Ремлер, извршни директор JPMorgan, Џес Стејли, бивши амерички Министар финансија Лоренс Самерс, суоснивач PayPal-а Питер Тил, принц Ендрју, војвода од Јорка и бивши израелски премијер Ехуд Барак (обојица се такође појављују у Епстајновој црној књизи).

И ово је, дакле, америчка елита?! The Wall Street Journal је објавио да је само за један дан, 8. септембра 2014, педофил имао заказане састанке са Гејтсом, Блеком, Ремлером и Ботштајном, као и са председником хотела Хајат, Томасом Прицкером, власником медија Мортимером Закерманом и саветником Барнаби Маршем. Све су то Американцима добро позната имена елитног нивоа, односно мањине која има највећи утицај на друштво и на државну политику.

НА „ПЕДОФИЛСКОМ ОСТРВУ“ ХИЛАРИ КЛИНТОН

Разумљиво, ЦИА је била посебно забринута због Епштајнове везе са бившим председником Билом Клинтоном и његовом супругом. Књига посетилаца показују да је Епштајн посетио Клинтонову Белу кућу 17 пута током свог председниковања. А госпођа Клинтон је често летела Епштајновим приватним авионом, „Лолита Експресом“. У авиону су били кревети и ту се, према сведочењима бројних жртава педофила и његових гостију, дешавало њихово злостављање. Постало је познато да је Клинтонова посетила и Епштајново лично острво на Карибима, које је постало познато као „Педофилско острво”, главно место злостављања Епштајнових жртава.

„Грчеви Епштајна“ већ други месец харају америчком елитом, не зато што се стиде или зато што се, већ покајавши се, упорно ослобађају греха, правдајући се чињеницом да је Епштајн пронађен мртав у њујоршком затвору, где је чекао суђење по оптужби за трговину људима ради сексуалне експлоатације. Или да је његова љубавница и саучесница, Гислејн Максвел, која га је снабдевала тинејџеркама, такође била суђена и осуђена на 20 година затвора.

Да, писани много пре деградације америчке елите, савезни закони кажњавају Американце за злостављање деце, сексуално злостављање и трговину децом. Али то је проблем, примећује „Слеј њуз“, да Епштајнова „мала црна књига“ контаката укључује све познате политичаре, бизнисмене и забављаче, као да припадају једној заједници везаној најгнуснијим људским грехом.

Међутим, ово није само дно проблема. JPMorgan Chase је управо пристао да плати америчким Девичанским острвима 75 милиона долара за решавање тужбе у којој се наводи да је банка свесно помагала Џефрију Епштајну у сексуалној експлоатацији малолетница и да је пласирала више од милијарду долара у сумњивим трансакцијама. Међутим, 75 милиона је довело до окончања суђење које је открило бројне срамне везе између банке и мртвог педофила. ЈПМорган није пронашао никакве недостатке у својим поступцима, иако је исплатио Џефрију Епштајну више од 1,1 милион долара „девојкама или женама, од којих су многе имале источноевропска презимена… и бројним појединцима за које ЈПМорган није имао претходно идентификоване уплате“ „ЈПМорган је била банка са комплетним услугама за операцију трговине људима у вези са сексом Џефрија Епштајна, а огромне исплаћене суме подупиру кључне оптужбе у тужби против банке. Према тужби, ЈПМорган је свесно имала користи од Епштајновог недоличног понашања, преноси „Блумберг“. Банка је пријавила Епштајнову милијарду долара у сумњивим трансакцијама америчком Министарству финансија тек након смрти педофила.

Наравно, америчка елита није Америка. Или не Америка већ. Али ако „мањина са највећим утицајем данас игра тако подлу улогу у Сједињеним Државама, онда су они ти који ће изменити законе ове земље тако да они, закони, одговарају елити.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://www.stoletie.ru/zarubejie/chernaja_knizhechka_dzheffri_epshtejna_457.htm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *