• Желим још једном да истакнем да сваки „човек и зсенке“ има своје шефове и покровитеље у виду једног или више „црних кардинала“. У случају Жака Аталија, његови „црни кардинали” су Ротшилди

АУТОР: Валентин Катасонов

У свету постоји група политичара који се зову „људи из сенке“. Они не заузимају функције председника, канцелара или премијера, али ипак утичу на унутрашњу и спољну политику држава, као и на општу међународну политику. Они по правилу делују као спона између финансијске олигархије (коју се могу назвати црним кардиналима) и званичних власти. Такве сиве еминенције светске класе данас су Хенри Кисинџер (стари сиви кардинал и човек из сенке, који је недавно напунио 100 година), затим Клаус Шваб (председник Светског економског форума), Џорџ Сорош и Жак Атали.

Фокусираћу се на последњег. На Википедији је представљен као познати економиста и финансијер. Саветник председника Француске 1981-1991, председник Европске банке за обнову и развој 1991-1993. Такође плодан писац, од 1969. до 2023. године, за 54 године, Атали је објавио 86 књига.

Име Жака Аталија данас није много заступљено у медијима (последњи налет његове медијске активности догодио се током две године тзв. ковид пандемије, када је Атали често говорио о темама вируса, вакцинације, медицинског организовања итд.). Међутим, почетком овог јула (2023), име нашег хероја поново је бљеснуло у вези са причом коју су испровоцирали познати руски шаљивџије, наступајући под надимцима Вован и Лекус. Укратко ћу све изложити.

Шаљивџије су 6. јула успеле да интервјуишу Жака Аталија, нступивши у име бившег украјинског председника Петра Порошенка. Интервју је одржан на енглеском језику.

Како кажу поједини коментатори, ћовек и зсенке, Атали је „осветлио” право стање у табору земаља „колективног Запада”. Истакнућу десет главних тачака „откровења” Жака Аталија.

Прво, Атали је још једном демонстрирао своју сирову русофобију и позива Запад да буде доследно русофобичан: „…Запад има илузију да ће у Русији бити демократије“. Ово је заблуда: „… не треба да правимо компромисе са Русијом“, затим је додао и да је потребна потпуна и коначна победа Украјине над Русијом и Путином. За данашњу Украјину, сматра он, „нема другог решења осим потпуне победе и ослобађања од Путина. Морамо да преузмемо све могуће ризике.

Друго, Русија се мора распарчати. Атали говори о „дугом разговору од пре месец дана са Хенријем Кисинџером“, још једном чувеном сивом еминенцијом, о будућности Русије „подељене на три дела: западна Русија, која би могла да постане део Европе, источна Русија, коју би прогутала Кина, а у средини бисмо имали нешто попут Ирака или Авганистана, пуног исламизма. Истина, није баш јасно да ли ће до такве поделе Русије доћи спонтано или је то план Запада.

Треће, Атали је изразио озбиљну бојазан да би САД, које предводе „колективни Запад“, могле престати да подржавају Украјину у њеној конфронтацији са Русијом. Поједностављено, могу да „одбаце“ Украјину. „Постоји један кошмарни сценарио у којем САД кажу: ‘Доста, доста, нећемо више помагати Украјини. Неопходно је сести за преговарачки сто. „И то је све – ни Француска ни Велика Британија ово неће моћи зауставити. САД су у стању да захтевају прекид ватре од Кијева по сваку цену. Сигуран сам да је наш задатак да избегнемо овај сценарио“, поверава се Жак Атали.

Четврто, Атали позива бившег председника Украјине да надокнади недовољне напоре садашњег председника Украјине у смислу драматизације ситуације у „независној“: „Да сам на вашем месту, драматизовао бих ситуацију више него Зеленски. Мора се рећи да вам може понестати муниције и оружја, а чак и ако то није тачно, ви, господине Порошенко, треба да драматизујете ризике.

Пето, Атали препознаје слабост европске индустрије, која се бори да одржи Украјину: „Руси чине све да ослабе Западну Европу, а истина је да смо слаби, наша војна индустрија не производи довољно. Ми немамо ратну економију“. Сходно томе, Атали позива на мобилизацију европске привреде: „Пре две године сам инсистирао да то урадимо (мобилисана привреда. – прим. аутора), а затим прошле године. Нисмо мобилисани и не осећамо потребу да производимо више.”

Шесто, у Европи не учествују сви у борби против Русије. Атали је посебно огорчен ставом Мађарске, која је више пута одбијала да испоручи оружје Украјини. Атали позива да се „заборави“ Мађарска: „Мађарска је катастрофа, не губите време на њих.“ У своје лично име, додаћу да још једна сива еминенција, Џорџ Сорош (Јевреј мађарског порекла) детаљније говори о „издајничком” положају Будимпеште. Атали наглашава да и друге земље Европске уније не слушају: „Има важнијих земаља, попут Италије, Шпаније, које још увек увозе руску нафту.

Седмо, Атали наговештава да је гасовод Северни ток дигао у ваздух Вашингтон јер је то било од користи за амерички бизнис. Он (Атали) „заиста мисли да је могуће да иза овога стоје Американци.“ То повећава потражњу за америчким течним гасом, повећава енергетске трошкове европске привреде и слаби њену конкурентску позицију у односу на америчку економију. Европске економије индиректно утиче на кинеску привреду, пошто је снабдевање робом из Кине у Стари свет у опадању. Кинеска економија већ има тешкоће, а слабљење европске привреде ће их повећати. Уништење гасовода је као хитац који може једним ударцем погодити три муве: Русију, Европу и Кину.

Осмо, Атали критикује економску политику САД и предвиђа економску кризу у врло блиској будућности. Стално повећање кључне стопе од стране америчких Федералних резерви је грешка. Ово повећава ризик од рецесије, и то не само у САД, јер ће се одмах проширити на Европу и друге делове света. Добро је што је Вашингтон успео да постигне консензус по питању јавног дуга (укидање „плафона” дуга до следећих председничких избора). Ипак, проблеми око буџета у Вашингтону и даље трају. Постоји неслагање око одређених ставки расхода и прихода. Ово потреса политичку ситуацију у Америци: „Пошто су избори близу, демократе желе да подигну порезе, а републиканци желе да смање потрошњу и не могу да се сложе. Постоји ризик од стагнације и неповерења у долар, долар може нагло пасти. Када може да почне економска криза? „Сви стручњаци верују да је велика криза могућа у августу“, напомиње Атали.

Он елаборира своје предвиђање: „Моја канцеларија је пре два дана нсаставила катастрофалан меморандум […] он је поверљив, намењен је неким шефовима држава, издајемо недељне белешке о ситуацији за неколико шефова држава. Најгори сценарио је криза Дојче банке коју прати криза америчког финансијског система. То ће бити права криза која ће довести до кредитних ограничења и глобалне рецесије. Ризик од рецесије забрињава Аталија не само са економске, већ и са политичке тачке гледишта. То може утицати на догађаје у Украјини, односно „ствараће проблеме за помоћ Украјини“.

Девето, Атали је похвалио водеће западне медије: „Наши медији су одлични, француски и амерички медији су потпуно за Украјину. А забрањени су сви руски медији, пре свега РТ и Спутњик.

Десето, сива еминенција је прекорила свог „спонзорисаног” француског председника Макрона. Атали је још једном подсетио да је веома близак председнику Макрону, који му је својевремено био помоћник. „Саветујем га колико год је то могуће, јер сам против његове политике. Мислим да прави много грешака. Он је изузетно непопуларан, а то није добро.“

У закључку, желим још једном да истакнем да сваки „човек и зсенке“ има своје шефове и покровитеље у виду једног или више „црних кардинала“. У случају Жака Аталија, његови „црни кардинали” су Ротшилди.

У поређењу са другим познатим сивим кардиналима, Атали је прилично млад. Ове године (1. новембра) напуниће само 80 година. То је прилично мало у поређењу са Хенријем Кисинџером, који је у мају ове године прославио стогодишњицу. Старији од Аталија и Клауса Шваба (у марту је напунио 85 година) и Џорџа Сороша (у августу пуни 93 године). То значи да ако не дође до медицинске „више силе“, онда ће Атали још дуго бити у служби Ротшилда и обављати функције сивог кардинала које су му додељене. Једном сам у некој од мојих публикација рекао: „Оно што Ротшилди имају на уму, то је Жак Атали на језику“. Стога ћемо и даље пратити иступе овог финансијера и економисте. Наравно, његових нових књига, у којима има доста „откровења“ која помажу да се разумеју закулисни планови света против човечанства.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://www.fondsk.ru/news/2023/07/15/seryy-kardinal-attali-opyat-zasvetilsya.html

One thought on “ЧОВЕК ИЗ СЕНКЕ – АТАЛИ ПОНОВО „ЗАСВЕТЛИО”: весник глобализма Ротшилда поново је показао сирову русофобију”
  1. Жак Атали је рођен 1. новембра 1943. у јеврејској породици у граду Алжиру. Након почетка рата у Алжиру, породица се 1956. године сели у Париз. Некадашњи је саветник Франсоаа Митерана, затим оснивач и први председник Европске банке за обнову и развој (Ротшилдовим средствима и уз подршку њихових штампарија новца).

    И саду су неки пранкери кобајаги “упецали на удицу” ционистичког Јеврејина, старог манипулатора Аталија и сада то медији објављују. На исту фору су, кобајаги, руски тзв. пранкери “упецали” и Ротшилдовог пулена Макрона, затим Оланда, WEF-ovu Меркелицу, Џорџа Буша, цио Јевреја Порошенка… па ето сада и “наивног” Аталија. Ционистички Јеврејин Атали још говори и о разговору са својим сународником Ционистичким Јеврејином Кисинџером. Па се спомиње још један цио Јевреј Зеленски. Па се спомиње и приватни цио јеврејски ФЕД. У питању је, наравно, манипулација слепим гојама.

    Нема сумње да Атали познаје и Клаус Schwaba, планове за тзв. Велико ресетовање човечанства и програм Светског економског форума-WEF иза којег стоји ционистичи банкарски картел предвођен Ротшилдима.

    Тај исти Атали зна и да је крипто Јевреј Шеломов-гојама познат под руским именом “цар” Путин такође, заједно са Макроном, Меркел… прошао обуку за “цара” у WEF-u и да верно игра своју улогу на глобалној луткарској позорници коју контролишу ционисти с циљем грандиозног пројекта апсолутног покоравања свих народа света “изабраном” племену.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *