Руски специјалци са гас маскама (© Sputnik / Александр Кряжев)

На интернету се често срећу квази-психолошки тестови типа „Сазнај каква си особа“.

Па добро. Да ли заиста желиш да знаш каква си особа?

Онда себи постави једно једино питање: да ли си икада више волео Русију него сада?

Да ли си се 181 дан дивио својој необузданој земљи, која је ушла у очајничку борбу, пљујући на америчке сендвиче и шведске ормариће? Да ли си подрхтавао од глупе тинејџерске љубави према овим нејасним обрисима, бледо ружичастом бојом истакнутим на мапи коју си из неког разлога поставио на радну површину, с времена на време је нежно погледујући, шаком подупревши образ? Да ли си се ноћу превртао у налету несанице, размишљајући шта сад да напишеш – нешто што би личило на изјаву љубави? Да те она, твоја вољена, родна земља, чује и одговори: „Да, ми смо заједно, на истом смо путу, и баш нас брига како ће се овај пут завршити, јер је он исправан, овај наш трновити пут. Исправан. Тачка. Крај. Рекла сам.“

Ако си ово урадио, ако си о томе размишљао, ако ти је срце куцало чежњом и радошћу, онда си ти добра и паметна особа. Онда си заљубљен човек, а Русија ти љубав узвраћа.

А ако све ово време ниси радио ништа друго него кукао, жалио се, и за све кривио Путина, и говорио да у Русији нема демократије, да је Русија без разлога напала дивну Украјину и да, генерално, Русија није Европа, већ нека варварска, нецивилизована земља, у којој је све некако наопако, све лоше, прљаво, умазано – онда ти ниси личност, већ јесењи лист који је опао са дрвета. Јер никада ниси волео, осим можда самог себе.

Воли је, воли своју отаџбину. Зато што си се сада с њом венчао.

Заувек.

(Телеграм канал Б. Мјачина; превео Ж. Никчевић)

ПРЕУЗЕТО СА: https://iskra.co/reagovanja/boris-mjacin-volim-te-rusijo/

One thought on “БОРИС МЈАЧИН: ВОЛИМ ТЕ РУСИЈО!”
 1. МАЈКА СЕ УВИЈЕК ВОЛИ.
  ДА, ВОЛИМО СВОЈУ МАЈКУ РУСИЈУ.
  ДА, СВАКИ ПРАВОСЛАВАЦ ТРЕБА И МОРА ДА ВОЛИ РУСИЈУ.
  ДА, СВАКИ, ДУХОВНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВ ЧОВИЈЕК – БЕЗ ОБЗИРА НА БОЈУ, ВЈЕРУ И НАЦИЈУ, МОРА ДА ВОЛИ ПУТИНА И РУСИЈУ!
  ПУТИН И РУСИЈА СУ ЗА СВЈЕТЛОСТ А НЕ ЗА ТАМУ, ЗА ДОБРО ЈУТРО А НЕ ЗА ЦРНУ НОЋ, ЗА ДОБРО А НЕ ЗА ЗЛО!
  ПУТИН И РУСИЈА СЕ БОРЕ ЗА ОПСТАНАК ЧОВЈЕЧАНСТВА, ЗА СПАС ПЛАНЕТЕ И ЗАТО И ОНИ КОЈИ ИХ ТРЕНУТНО ДАНАС НЕ ВОЛЕ, НЕ СМЕЈУ ДА ИХ МРЗЕ, МОРАЈУ ДА ИХ ПОШТУЈУ!
  ПУТИН И РУСИЈА СУ ЗА ЗДРАВУ ПОРОДИЦУ (а то је темељ свих народа, нација, конфесија, вјера, традиција,,,) КОЈА МОРА ДА ИМА И БАБУ И ЂЕДА, И ОЦА И МАЈКУ, И СИНОВЕ И КЋЕРИ И УНУЧАД, И ПРАУНУЧАД ИТД.ИТД….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *