• Актуелни председник Руске академије наука (РАН), Сергејев, створио у централи Руске академије наука у стварности био је пропагандни корпус, који се, по многима, састоји од „пете колоне“ Запада и који делује одговарајућим методама.
  • Сада овај корпус ради од јутра до мрака, промовишући Сергејева у свим могућим медијима, а за државни новац који се издваја за популаризацију науке.
  • Такође измишљају лажне податке о подршци Сергејеву од стране највећих научника у земљи.
  • Паралелно, из штаба Сергејева најављују 400 потписа академика у његову подршку, али се испоставило да нису у могућности да објаве списак потписника.
  • У овој ситуацији, многи у РАН су узнемирени изгледима за могуће фалсификовање изборних резултата, пошто је гласачка машина академије у рукама Сергејева. И све је мање поверења у ове људе

За Сегејева су Запад, Израел и сви грантоједи који добијају новац са Запада, тј. научна пета колона

Већ је познато да ће се од 19. до 20. септембра (2022) одвијати главна борба између актуелног председника Руске академије наука, академика Сергејева и представника научно-технолошког крила научне заједнице, академика Красникова.

Владини званичници су искористили законом предвиђено право да уклоне непожељне кандидате и са избора су уклонили једног од најцењенијих научника Руске академије наука, академика Нигматулина.

Према експертима, опште слагање гласова јасно је било у корист Генадија Красникова, академика-секретара Одељења за нанотехнологију и информационе технологије Руске академије наука.

Садашњи председник Руске академије наука Сергејев је познат по стварању највећег ласера ​​на свету почетком 2000-их, што је помогло да се разјасни неколико конкретних питања теоријске физике, али му то није омогућило да уђе у елиту светске науке. Још је значајније да за пет година руковођења Рускоме академијом наука од стране академика Сергејава, није учињен никакав напредак у науци.

Академик Красников је аутор око 500 научних радова од великог значаја за одбрану и углавном затвореног карактера, што га не чини познатим широким народним масама у земљи. Међутим, у владиним круговима одговорним за обезбеђивање високотехнолошког суверенитета Русије, Красников је данас далеко најкориснији научник у земљи.

Без њега, сва руска (војна) техника данас не би била напуњена електроником независном од Запада, ништа не би летело, пливало, погодило мету са тачношћу до метра када се лансира са великих даљина.

Уз све ово, влада суштински није вољна да се меша у изборе у Руској академији наука. Овде делује најстрожа забрана првог човека државе. Као, „нека бирају сами ко им одговара“. Није ни тајна да многи у ходницима власти искрено сматрају РАС бременом из старе епохе, застарелим обликом развоја научног и технолошког потенцијала земље.

За сваки случај, у кулоарима, опција преласка РАН из државног у јавни статус већ се разрађује одмах након прославе њене тристогодишњице.

У самој академији предизборни распоред је следећи. Прелиминарно је за Красникова гласало девет од тринаест одељења Руске академије наука. За Сергејева – четири. Против Сергејева – главни део потпредседника и Президијума Руске академије наука, и скоро цео стари кадар академије. За – део „нових кадрова“ негованих у протеклих 5 година, усађених у Руску академију наука кроз систем рада са омладином – „професори Руске академије наука“ – и чланови егзотичних комисија створених под Сергејевим ( о „фалсификовању научних истраживања“, „просвећености“ итд.). Занимљиво је да су њихове модерне листе нестале са сајта Руске академије наука због политичке скандалозности кључних личности.

Чини се да су верне присталице Сергејева нису само његови кандидати у последњих пет година, већ и примаоци западних грантова и чланови академије са двојним држављанством и имовином власништвом на Западу и Израелу. Заједно, ово је до 12-15% чланова академије, што очигледно није довољно за победу. Али, …

Тим Сергејева примењује методе „ћораве кутије“?

Једино што је Сергејев створио у централи Руске академије наука у стварности био је пропагандни корпус, који се, по многима, састоји од „пете колоне“ Запада и који делује одговарајућим методама.

Сада овај корпус ради од јутра до мрака, промовишући Сергејева у свим могућим медијима, а за државни новац који се издваја за популаризацију науке. Такође измишљају лажне податке о подршци Сергејеву од стране највећих научника у земљи.

Паралелно, из штаба Сергејева најављују 400 потписа академика у његову подршку, али се испоставило да нису у могућности да објаве списак потписника.

У овој ситуацији, многи у РАН су узнемирени изгледима за могуће фалсификовање изборних резултата, пошто је гласачка машина академије у рукама Сергејева. И све је мање поверења у ове људе.

Уопштено говорећи, РАН је на најнижој тачки путање развоја у последњих 100 година, а њена будућност није баш оптимистична.

Приредио Зоран Милошевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *