У Украјини делује 13 тајних америчких војних биолабораторија

  • Какви бисте ниткови морали бити да сакријете од свог народа информације о америчким биолабораторијама и о експериментима који се тамо спроводе…
  • Ово није власт – ово је организована криминална група којој становништво Украјине представља биомасу за некажњене експерименте са војним вирусима

ПИШЕ: Јегор Лебедев

Чини се да је пољуљано још једно достојанство Украјине, оно које се под звезданом еврозаставом вијорило на ветру – слобода говора. Но, питање је да ли је ње уопште било, барем у облику у коме се јавно може оспоравати пaртијска линија или се спорити са неким или о нечему не би ли се дошло до истине. Не, такве слободе говора није било, али је зато било великих сезонских (пијачних) распродаја; оне и даље постоје.

Што се тиче корона-вируса и изолације, Украјинци би требало да се држе јединственог и једино исправног гледишта: веровати само званичним изворима, не оспоравати, само стављати маске, а испод маски камена лица. Иначе …

 СЛУЖБА БЕЗБЕДНОСТИ УКРАЈИНЕ… ПОДСЕЋА ОНЕ КОЈИ НЕ ВЕРУЈУ ЗВАНИЧНИМ ИЗВОРИМА…

Иначе, Служба безбедности Украјине (СБУ) одмах ће вас подсетити на „кривичну и административну одговорност због намерне дестабилизације ситуације, укључујући и путем Интернета“.

Према подацима те Службе, током изолације било је блокирано више од 2.300 интернет-друштава, разобличена су 323 „интернет-агитатора“ који су ширили неистине о епидемији КОВИД-19, док су 134 особе предате судовима под оптужбом да су шириле гласине које су могле изазвати панику или ремећење јавног реда. Нарушитељима је заплењена канцеларијска опрема.

Наравно, утврђено је да је „16 идентификованих агитатора деловало по налогу руске стране“ („руске обавештајне агенције искористиле су ову информативну прилику да манипулишу свешћу украјинских грађана у корист концепта „руског света“). Ипак остаје нејасно како су се државне мере разликовале у спровођењу карантина и откуд тако низак проценат руских саботера? Несавршеност?

Постоји овде још једно важно питање: постоје ли упутства, методологија и правила по којима украјинске специјалне службе одређују шта се сме, а шта се не сме писати о корона-вирусу и методама борбе против пандемије и, нарочито, да ли је грађанство упознато са таквим упуствима? Не.

Чак и ако је ова „репресивна статистика“ сачињена ради застрашивања дисидената у условима заведене самоизолације и обустављања „разговора у кулоарима“, питање је да ли су тајне службе подбациле са бројевима.

Шта, после свега, Европа може рећи о самој слободи говора, о слободи мисли коју је претрпео „народ мајдана“ (Народ обојених револуционара – прим. прев)? Да ли то значи да људи немају право да друштвене прилике процењују сопственом логиком, да лекари, научници и новинари немају право на сопствену анализу, на алтернативне процене и научну расправу. На грешке, на крају крајева.

Но, узалудна је потрага за неким пред ким би се могло правдати. У Европи не паниче с „алтернативним агентима“, али постоје извештаји о одузимању канцеларијске опреме од злих писаца који сумњају у истине Светске здравствене организације (СЗО), лекаре осуђују професионална удружења, а полиција разбија демонстрације.

Наравно, ситуација је створила мноштво теорија завере, чиповских, параноичних – ситуација је јединствена, нечега оваквог још није било. Јединственост ситуације се показује у томе што је немогуће одмах сазнати на чијој је страни истина, на страни Зеленског или Лукашенка, да ли Шведска чини исправну ствар јер не ограничава кретања људи, или су у праву Русија, Француска, Немачка, Италија … У овој ситуацији, сигурно, не треба дати органима власти да се распусте.

Један од неистомишљеника чији погледи делују рационално, јесте италијански лекар Стефано Монтанари који је у овој вирусној епидемији стекао популарност не само говорећи врло критички о италијанској медицини, већ и тврдњом да су италијански политичари учинили све не би ли током последњих десет година уништили медицину. Затворене су многе болнице, отпуштено је бројно особље, медицинска опрема и потрошни материјал набављани су само изузетно, а финансијска улагања у медицину немилосрдно су смањена. Поврх свега, корупција је процветала….

УМЕСТО СЛОБОДЕ ГОВОРА – СЛОБОДА ЋУТАЊА

«На пример, купили су 27 милиона вакцина против свињског грипа, које су потом бацили, али нису нашли новац за респираторне апарате», огорчен је један. „Наша медицина није била спремна да прихвати толико пацијената са компликацијама на плућима“, рећи ће други.

Постоје озбиљни разлози да украјински стручњаци упореде тренутне поступке при набавкама с онима када је земља „побеђивала“ свињски грип, након чега је Ревизорска комора објавила испланиране преваре високих званичника и захтевала истрагу тужиоца, али све је пало … попут воде са гуске. А данас се ни украјински медицински стручњаци, ни новинари не брину о томе. Таква је она – слобода ћутања.

Не само један Монтанари, него бројни лекари кажу да је ношење маски од мале користи, да је кућни затвор штетан по здравље, пошто се људи, боравком у затвореном простору, лишавају природног извора витамина Д. А није без значаја ни психолошка нелагода изазвана колико изолацијском неизвесношћу, толико топљењем породичног буџета.

Међу украјинским политичарима који иду против ветра може се издвојити Јевгениј Мураев, лидер партије «НАШИ», који од наређене самоизолације узима вектор ка совјетизацији медицине.

«Власти кажу да нас затварањем код куће спасавају, помажу нам, штите лекаре. Добра спекулација, али таква одлука значи једноставно неспремност власти да призна свој пораз и грешке. Она себе спасава. На сва питања – само један одговор: корона-вирус је краљ свих вируса. Поздрављам творце овог маркетинга».

Према његовим речима, интерес фармаколошких и осигуравајућих друштава везан је за карантин, а свеобухватни карантин само је последица неприпремљености медицинског сектора и државе за овакав изазов. Политичар поставља питање: шта треба да одабере држава – либералну беспомоћност која прераста у диктатуру, или социјалистичку државу и совјетски образац медицинске заштите.

ЧИЈЕ СУ АМЕРИЧКЕ БИОЛАБОРАТОРИЈЕ У УКРАЈИНИ

У Украјини се са посебном жестином разгорела расправа о активностима америчких лабораторија, које иста та СБУ препоручује да се не зову америчким.

«Не постоје стране биолошке лабораторије на територији Украјине», навела је СБУ пре неки дан наводећи да је све ово «планирана информативна кампања, чија сврха није само примати политичке дивиденде, већ да се због борбе са корона-вирусом сеје паника у друштву.» Чудно је да руски траг још увек није откривен. Иако су га грантоједовски (новчана помоћ из иностранства,  коју примају новинари и медији зове се грантови – прим. прев.) медији већ пронашли.

До ове изјаве тајне службе дошло је пошто се опозициони лидер Виктор Медведчук обратио председнику Зеленском са захтевом да се организује државна комисија која би се бавила активностима тих лабораторија. Уместо председника Зеленског, одговорила је амбасада САД објашњавајући да су 2005. године Министарство здравља Украјине и Министарство одбране САД потписали оквирни споразум о неширењу технологија, патогена и знања које би се могло користити у развоју биолошког оружја.

У саопштењу је наведено да је „у оквиру овог споразума, велик број државних лабораторија смештених у Одеси, Харкову, Лавову, Кијеву, Виницкој, Херсонској и Дњепропетровској области модернизован (ремонтовани су објекти, обновљена је опрема, купљена су потрошна средства, итд.)“. СБУ такође објашњава да се те лабораторије финансирају из државног буџета, те да су подређене Министарству здравља и Државној служби Украјине за безбедност хране и заштиту потрошача.

Наравно, додали су да СБУ штити све те биолабораторије и да се „мере заштите и очувања колекције патогених сојева обезбеђују на одговарајућем нивоу“.

УКРАЈИНОМ ВЛАДА КРИМИНАЛНА ГРУПА ЗА КОЈЕ ЈЕ СТАНОВНИШТВО БИОМАСА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ НЕКАЖЊЕНИХ ЕКСПЕРИМЕНАТА

Ван сваке сумње, пружање заштите је добро, али се током досадашњег рада ових објеката, у украјинским медијима није појавио ниједан материјал о истраживањима и пословима који се тамо изводе. Ни један једини! И таква „слобода говора“ сматра се потпуно прихватљивом појавом, она одговара научној заједници, и виролозима, и микробиолозима, и шефовима лабораторија, и медијима. И управо би овде свима требало бити јасно да се у америчке интересе у Украјини не сме дирати.

„Ево какви бисте ниткови морали бити да сакријете од свог народа информације о америчким биолабораторијама и о експериментима који се тамо спроводе», негодује на фејзбуку посланик из опозиције, бивши генерални тужилац Ренат Кузмин. «Ово није власт – ово је организована криминална група којој становништво Украјине представља биомасу за некажњене експерименте са војним вирусима!»

Према његовим речима, садашња генерална тужитељка Ирина Венедиктова наредила је да се „пронађе“ било каква основа за кривично гоњење посланика, како би се ти „идиоти“ застрашили и тако „заборавило“ на америчке биолошке лабораторије.

Кузмин тврди да «опозициона Платформа за живот» (политичка партија – прим. прев.) припрема апел Уједињеним нацијама и америчком руководству у вези с тим објектима. Хоће ли ове изјаве бити још један крик у празно или ће се коначно неко заинтересовати за ово? Као што знате, прошлог месеца је Николај Азаров (бивши премијер Украјине – прим. прев.) иступио са занимљивом изјавом да су након што је Влада 2013. године почела да се интересује за те објекте, започели добро познати догађаји на Мајдану (обојена револуција – прим. прев.).

Са тим у вези, вреди се присетити речи које је италијански писац и публициста Ђулието Кјеза (Giulietto Chiesa, умро 26. априла ове године – прим. прев), аутор бројних књига о Совјетском Савезу и Русији, у свом последњем интервјуу изговорио о глобализацији:

«Уверен сам да је напад вируса организован и усмерен против Кине. Овај напад је војног типа, део је хибридног рата… Улазимо у фазу великих међународних тензија. Сасвим је очигледно да комбинација финансијске, економске, социјалне, енергетске и нафтне кризе са коронавирусном пандемијом може нагло погоршати прилике у свету, посебно односе између Сједињених Америчких Држава и Кине, између Сједињених Држава и Русије, и даље – између осталих земаља. Противречја расту.

Ситуација је, дакле, таква да нисам само забринут, јер видим све знаке да идемо у војно-епидемиолошки и финансијски рат. То значи да се свет креће ка новом кругу државних сукоба».

С руског превео Зоран Милошевић


ИЗВОР: http://alternatio.org/articles/articles/item/80565-biomassa-pod-kolpakom-laboratoriy

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *