Контроверзни фудбалски тренер Нестор Ел Маестро главни је кандидат да на клупи Сарајева замени Мирзу Варешановића.

Нестор Ел Маестро некад се звао Никола Јевтић, али је признао да га је срамота што је Србин и зато је променио презиме.

Овај 40-годишњи контроверзни фудбалски стручњак тако је и доспео у жижу јавности, а о својој одлуци својевремено је причао и за британски Гуардиан. Како је тада рекао, два пута је мењао презиме јер се стиди свог српског порекла.

Нестор се родио у Београду 1983. године као Никола Јевтић, а када је напунио осам година с породицом се преселио у Енглеску. Пошто се стидео свог порекла, са 16 година одлучио је да промени име и презиме.

– Хтео сам да се решим оног “ић” из презимена. Било ме је и срамота што сам из Србије која је тада у свету била позната као агресор. Тиранину Слободану Милошевићу, чије презиме се завршавало као моје, судило се за ратне злочине – причао је својевремено Нестор за Гуардиан.

И тако је Никола Јевтић најпре постао Џон Смит, а онда је други пут променио презиме, па је сада Нестор Ел Маестро.

– Ел Маестро сам сада дуже него што сам био Јевтић. Осећам се као Британац и научио сам да живим са тим – рекао је тада овај тренер.

Нестор Ел Маестро у Енглеској је стекао тренерску лиценцу, радио је у академији Вест Хема, па у Аустрији из Беча, Шалкеу, Хановеру, Хамбургеру… Ипак, први самостални тренерски посао имао је у Спартаку из Трнаве, са којим је освојио титулу првака Словачке. Касније је водио ЦСКА из Софије, Штурм из Граца, Ал Тавун и Гестапе, а сада је жеља ФК Сарајево.

ИЗВОР: https://srpskacafe.com/2023/07/kandidat-za-trenera-sarajeva-promijenio-ime-jer-ga-sram-srpskog-porijekla/

3 thoughts on “БИО НИКОЛА, САД ЈЕ НЕСТОР: Фудбалски тренер променио име и презиме јер га је срамота српског порекла!”
  1. Бити Србин је привилегија Србин је мећу другим људима као планина међу брдима са Србима се сви пореде да би знали колико вреде СрБство је од Бога дато вредније је него злато

  2. Ali ipak „majstore“ nikada neces znati ko si i odakle si posto kad stignu godine navodna larijera dolazi u drugi plan a Porodici,tradicija,kultura i poreklo u prvi…Tako da….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *