Министар одбране Белорусије Виктор Хрењин саопштио је да постоје конкретни подаци да земље НАТО-а спремају своју инфраструктуру и војску за рат, саопштила је агенција „Белта“.

„Данас је ситуација заиста тешка. Један број непријатељски настројених лидера суседних земаља већ је, нажалост, отворено дефинисао своје циљеве које желе да постигну, радећи против наше земље. Ми то не можемо оставити само тако, без пажње. На све те претње, које се могу појавити, реаговаћемо брзо, прецизно, адекватно тој ситуацији која настане. За то имамо и снаге и средства“, рекао је министар.
Прикривајући своје намере имагинарном претњом са Истока, земље НАТО-а и западне државе у суседству Белорусије не само да се милитаризују, него се спремају за рат, констатовао је Хрењин.
„Припремају своју инфраструктуру, припремају своје трупе. Имамо конкретне податке. Стално пратимо ситуацију, видимо шта они раде. На основу тога и развијамо конкретне и адекватне мере реаговања“, додао је он.
Раније је председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио да Пољска јача војне снаге код белоруских граница, а Литванија се труди да не заостаје за њом.
ИЗВОР: https://sputnikportal.rs/20221004/belorusija-zemlje-nato-a-se-spremaju-za-rat-1143991470.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *