• Удружење породица киднапованих и убијених на Космету позвало је Србију и Републику Српску да поднесу кривичне пријаве против словеначког режисера Мирана Зупанича и финансијера антисрпског филма „Сарајево сафари“

– Породице окупљене у Удружењу јавно су упитале словеначке ствараоце зашто не сниме филм о 55 војника ЈНА који су на почетку рата убијени у тој земљи, поручивши да је ужасно то што је Словенија „управо преко тих убијених војника ушла у ЕУ – саопштено је из овог удружења.

– Зар да Словенци, који су цвећем дочекали нацисте – фашисте 1941. године у Љубљани и подржавали логор Аушвиц, логоре за децу и геноцид над Србима у Јасеновцу и НДХ, сниме филм где Србе приказују као монструме и злочинце? Ужас! – поручили су из Удружења породица киднапованих и убијених на Космету.

У документарном филму „Сарајево сафари“ словеначки режисер и сценарста Миран Зупанич тврди да су богати странци плаћали могућност да са положаја Војске Републике Српске пуцају по цивилма у ратном Сарајеву, а да су стизали из Београда хеликоптером Војске Југославије.

Филм би требало да јавности буде представљен на Фестивалу документарног филма од 9. до 13. септембра у Сарајеву.

ИЗВОР: Вечерње новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *