Скупштина Кантона Сарајево једногласно је данас усвојила декларацију којом се „најоштрије осуђује дизања три прста испред заједничких институција“.

Ова скандалозна иницијатива представља још једну антисрпску активност коју је предложио Клуб СДА. Подсјетимо, лидер ове, отворено исламистичке странке, Бакир Изетбеговић, својевремено је дизао четири прста по узору на припаднике забрањене египатске организације „Муслиманско братство“.

Очигледно, антисрпска хистерија која се усталасала од стране привремених власти у Приштини на челу са терористом Аљбином Куртијем, а која је резултирала случајевима рањавања српске дјеце, као и скандалозне изјаве реиса Рифата Фејзић у којима је држао хвалоспјеве Османском царству, прелила се и на Сарајево.

Поздрав са три прста је српски национални поздрав који своје утемељење има у Православљу – Светом тројству, стога, не може да буде чин провокације ни за кога, осим за представнике тоталитарних нацифашистичких идеологија, као што је то случај био у Другом свјетском рату са усташама.

Подсјетимо, као повод за нови чин србофобије у Сарајеву узет је случај подизања три прста од новоизабраног министра безбједности у Савјету министара, Ненада Нешића, испред зграде парламента БиХ.

Додик: Сарајевска декларација наставак покушаја обесмишљавања свега српског у БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је беспослен мозак ђавоље игралиште и да у духу те старе изреке види и усвојену декларацију о забрани дизања три прста у Кантону Сарајево.

Додик је рекао да не зна да ли да се смије или забрине због наставка притиска на обесмишљавање и поништавање свега српског у БиХ.

– Сљедеће што би им могло пасти на памет је забрана љубљења по три пута или забрана да се крстимо са три прста. Како су кренули ништа ме не би изненадило. Знајући новију историју овог простора не бих потцјењивао утицај ове декларације на муслимане у БиХ, јер и све зло у БиХ почело је нападом на српску заставу и српског свата у Сарајеву. Дакле, нападом на симболе и традицију Срба – нагласио је Додик за Срну.

Он је подсјетио и да је дизање три прста дио те традиције.

ИЗВОР: https://www.in4s.net/antisrpska-histerija-razbuktana-i-u-sarajevu-zabranjeno-dizanje-tri-prsta/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *