ЧЕМУ ВОДИ СТАВЉАЊЕ ГЕНЕРАЛА АЛИЈИНЕ АРМИЈЕ НА РАСПОЛАГАЊЕ „ИНСТИТУЦИЈАМА БиХ“?

* Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: Пријем команданата Армије БиХ у Председништву је наставак ратнохушкачке политике СДА. Није случајно што се у истом дану бивши генерали Армије БиХ “стављају на располагање” и порука да би НАТО брзо могао да изврши интервенцију са око 6.000 својих војника. Неке снаге у ЕУ, али и на Балкану отворено помажу СДА и Бакиру Изетбеговићу да граде Исламску државу у БиХ

* Част Отаџбине: Позивамо све менторе бошњачког руководства да стану на пут Бакировом оргијању, јер Срби нису побегли са мегдана 1389, 1914, 1941, 1992. и 1999. године, па неће ни сада. Потпуно смо свесни да је овај састанак покушај застрашивања Срба ратом, да би обуставили даљу блокаду БиХ и борбу за РС, за устав и Дејтон”

* Радован КОВАЧЕВИЋ: Не ради ни о каквим генералима БиХ већ о официрима бивше такозване Армије такозване Републике БиХ, једне војске која је постојала за време рата и била једна од три зараћене стране крвавог грађанског рата. Састанак хрватског и бошњачког члана Председништва БиХ са челницима Удружења генерала БиХ је доказ да поново размишљају о рату

______________________________________________________

УДРУЖЕЊЕ генерала БиХ, које окупља високе официре некадашње Армије БиХ, поручило је да се “у пуном капацитету ставља на располагање институцијама БиХ”.

Генерали су ову поруку упутили после састанка са хрватским и бошњачким члановима Председништва Жељком Комшићем и Шефиком Џаферовићем.

Састанак је одржан у Председништву БиХ, без српског члана Председништва, а како је саопштено, разговарало се о актуелним сигурносним и политичким изазовима у БиХ у вези са претњама и унилатералним поступцима из ентитета РС”.

Џевад Галијашевић

У саопштењу је наведено да су генерали БиХ истакли “нужност да све пробосански оријентисане снаге успоставе патриотско и политичко јединство у питањима која се тичу базичне заштите државе.

У Републици Српској поруке са овог састанка се оцењују као јасна претња и позивање на рат!

Стручњак из области безбедности Џевад Галијашевић истиче да је сусрет генерала са Комшићем и Џаферовићем “оголио намеру Бакира Изетбеговића да формира једнонационалну и исламску војску под кровом званичних институција БиХ”.

– Пријем некадашњих команданата Армије БиХ у Председништву је наставак ратнохушкачке политике СДА, јер ниједан српски, нити хрватски генерал се није умешао у политичке односе нудећи војно решење кризе, а сада је то учињено. Очигледно, намера овог састанка није била смиривање тензија, већ управо супротно. Ово је права претња ратом и најава настајања нове муслиманске војске – истиче Галијашевић.

Према његовим речима, састанак генерала бивше Армије БиХ са двојицом од тројице чланова Председништва БиХ је “синхронизован” са новим потезима из Брисела, укључујући и претеће поруке о могућој новој интервенцији НАТО у БиХ.

– Није нимало случајно да се “у истом дану” и бивши генерали Армије БиХ “стављају на располагање” и порука да би НАТО брзо могао да изврши интервенцију са око 6.000 својих војника. Неке снаге у ЕУ, али и на Балкану сада већ отворено помажу СДА и Бакиру Изетбеговићу да гради Исламску државу у БиХ, тачније “Филџанистан” у коме неће бити ни Срба ни Хрвата. Они су уверени да и данас постоји “војска деце” која је спремна да гине за пропале, изолационистичке, радикално-верске идеје које су остављене у аманет од стране Алије Изетбеговића – истиче Галијашевић.

“Не изувајте се пре реке”

Одбор оснивача Удружења Част отаџбине, које окупља ратне официре војске и полиције из Републике Српске, узвратио је Удружењу генерала БиХ “саветом” да се “не изувају пре реке и да не плаше вештице”.

– Позивамо све менторе бошњачког руководства да стану на пут Бакировом оргијању, јер Срби нису побегли са мегдана 1389, 1914, 1941, 1992. и 1999. године, па неће ни сада. Потпуно смо свесни да је овај састанак покушај застрашивања Срба ратом, да би обуставили даљу блокаду БиХ и борбу за РС, за устав и Дејтон”, стоји у саопштењу ове организације у коме се Србима из Републике Српске саветује да задрже мир, а руководству да настави реализацију закључака Народне скупштине.

Види се ко провоцира

За представнике СНСД, владајуће странке у РС, састанак хрватског и бошњачког члана Председништва БиХ са челницима Удружења генерала БиХ је “доказ да поново размишљају о рату”.

Радован Ковачевић

– Ту се не ради ни о каквим генералима БиХ, ради се о официрима бивше такозване Армије такозване Републике БиХ, једне војске која је постојала за време рата и била једна од три зараћене стране крвавог грађанског рата – рекао је Радован Ковачевић, портпарол СНСД за АТВ.

Он је подсетио да су ове генерале у Председништво фактички позвали бивши припадници Армије БиХ, што би требало да буде сигнал међународној заједници ко заправо у БиХ провоцира сукобе и која страна је претња по мир и стабилност Босне.

ИЗВОР:   https://www.vesti-online.com/dzihadom-na-srbe/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *