У турбулентном свету најопасније опције су реалне, а „идеалисте“ може да искористи војска

  • Према речима генерал-потпуковника, висок технички ниво спремности Пентагона да користи борбене инсекте доказује и патент за беспилотну летелицу дизајнирану да шири заражене комарце у ваздуху, који омогућавају онеспособљавање непријатеља без ризика по америчко војно особље: „ Када их угризу, комарци могу заразити војно особље опасном инфекцијом као што је маларија. У опису патента се наглашава да заражени непријатељски војник није у стању да изврши борбене задатке који су му додељени.“

АУТОР: Валериј Иљин

У јуну (2023) је руско Министарство одбране објавило да је Пентагон створио војску борбених инсеката. Сједињене Државе су биле успешне у узгоју носилаца вируса у војне сврхе (првенствено комараца и крпеља) и „на високом су техничком нивоу спремности“ за њихову употребу против руског војног особља, рекао је генерал-потпуковник Игор Кирилов, начелник руских Снага хемијске и биолошке заштите.

Према речима специјалисте, ова истраживања имају „изразито војно-практични значај“ и САД тренутно траже „оптималне услове за постизање највеће ефикасности у коришћењу заражених инсеката и крпеља који сишу крв“. Територије других држава, посебно Украјине, Американци сматрају полигоном за тестирање.

Према речима генерал-потпуковника, висок технички ниво спремности Пентагона да користи борбене инсекте доказује и патент за беспилотну летелицу дизајнирану да шири заражене комарце у ваздуху, који омогућавају онеспособљавање непријатеља без ризика по америчко војно особље: „ Када их угризу, комарци могу заразити војно особље опасном инфекцијом као што је маларија. У опису патента се наглашава да заражени непријатељски војник није у стању да изврши борбене задатке који су му додељени.“

Крајем јуна, председница Савета Федерације Валентина Матвијенко рекла је да су руске власти послале свим парламентима света извештај о биолабораторијама у Украјини, који говори о борбеним инсектима и беспилотној летелици за њихов пренос, који су измислили и патентирали запослени у једна од лабораторија. У извештају се наводи да су Сједињене Државе почеле да развијају биолошко оружје током Другог светског рата. Од тада је Пентагон успоставио више од четири стотине лабораторија широм света, које такође истражују могућност коришћења инсеката за уношење вируса у пољопривредне усеве.

Очигледно је да се ова врста оружја може користити против људи, али и животиња“, наводе аутори извештаја. Према њиховим речима, у Украјини ради око 50 сродних биолошких лабораторија, где се амерички специјалисти баве преношењем инфекција помоћу комараца, крпеља, па чак и вашки.

Бактериолошко оружје не може бити усмерено против одређене групе људи (генетски смо превише слични), али је сасвим могуће употребити га против одређене врсте животиња, чиме се смањује прехрамбена база непријатеља и погоршава његова економска ситуација.

Почетком јуна РИА „Новости“ је известила да је Кијев користио скакавце за уништавање усева у Русији. На локацији јединица Оружаних снага Украјине пронађени су трагови лабораторијског размножавања већег броја скакаваца. Летећи „борбени“ инсекти могу се користити не само за заразне и вирусне нападе, већ и као војни курири и обавештајци. Технологија употребе је следећа:

Сићушна сензорна корпица од 98 милиграма може да се носи помоћу малог дрона или инсекта попут мољаца док не стигне на одредиште. Затим, када оператер пошаље команду преко Блутут-а, дрон са висине од 22 метра и слеће без пада изручује терет. Када се нађе на земљи, уређај прикупља потребне податке и преноси до одредишта.

Представљајући своја достигнућа у овој области на „MobiCom-2020“ пре три године, тим истраживача са Универзитета у Вашингтону (УВ) рекао је да је извор њихових идеја војска која баца храну и основне потрепштине из хеликоптера у областима катастрофа: „Били смо инспирисани овим и питали да ли бисмо могли да користимо сличан метод за одређивање услова у регионима који су премали или сувише опасни за људско присуство.“

У САД, употребу комараца као вектора за „летећу вакцинацију“ не развија само војска. „Не треба да бринемо само о храни“, рекао је адвокат Том Ренц Сенату Пенсилваније, „Фондација Гејтс финансира све врсте генетског инжењеринга комараца и много се прича о коришћењу комараца и уједа комараца за вакцинацију одређених популација … Не сугеришем да комарци на којима Бил Гејтс ради на Флориди вакцинишу некога… Имам апсолутно непобитне доказе да они раде на томе да вам могу убризгати вирус.”

Гејтс је власник највеће светске фабрике комараца у Медељину, Колумбија. Гејтс је потрошио више од 185 милиона долара на своју колумбијску „фабрику комараца“. Такође је створио „град комараца“ у Танзанији, где је поставио истраживачке биолабораторије.

Сваке недеље у фабрици у Медељину припреми се 30 милиона комараца, који се потом пуштају у дивљину у САД (Флорида) и више од десет земаља. Верује се да се војске малих крвопија стварају за добробит човечанства. У њих се убризгавају бактерије које лишавају инсектима могућност ширења било какве инфекције међу људима.

Према званичној причи, „комарци произведени у овој фабрици носе бактерију Wolbachia која блокира вирус денга да се преносе на људе, али и друге вирусе као што су зика, чикунгуња и жута грозница. Пуштајући их да се размножавају са дивљим комарцима, они шире бактерије, смањујући пренос вируса и штитећи милионе људи од болести.“

Уз помоћ заражених инсеката, Гејтс намерава да истреби тзв. џепове комараца који су постали преносиоци разних смртоносних патогена попут маларије, жуте грознице и денга грознице. Али амерички скептици и теоретичари завере верују да је Гејтс опседнут манипулисањем комарцима колико и стварањем вакцина. Игноришући сопствену необичност, „опсесија“ главног „епидемиолога-виролога“ планете идејом о узгоју комараца који носе вирусе делује им прилично чудно. Међутим, постоји неколико вести које могу да забрину и неверне Томе.

— Вести од 2. септембра 2022: Лабораторија коју финансира Бил Гејтс узгаја 30 милиона комараца недељно за пуштање у 11 држава.

— Вести од 6. априла 2023: СЗО – Светска здравствена организација упозорава на појаву нове врсте комараца који преносе опасне вирусе у Европи…

У свету у коме страх превладава над добром вољом, у свету где ментално здравље опада, могуће су најлуђе опције. На крају крајева, ове две вести се могу упоредити са јунским изјавама високих руских војних и званичника о стварању од стране Пентагона армије борбених инсеката. Упркос Гејтсовим добрим намерама, инсекти би могли бити део шеме ширења биолошког оружја. Данас су „крилати вакцинатори“ који убризгавају лекове, а сутра, када нешто крене наопако са дипломатама, војска ступа у акцију и опасан вирус се предаје комарцима…

Ова времена су турбулентна и морамо бити на опрезу, предузимајући све мере да спречимо ширење биолошког оружја, које делује на све стране и може да покрије целу људску заједницу. У овом врло вероватном сценарију за планету, цена би могла бити превисока.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://www.fondsk.ru/news/2023/07/10/zachem-nuzhny-armii-boevykh-komarov.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *