Чини се да је ЦИА план контроле разума MKUltra већ примењен у Украјини

  • Да све ово нису изоловане епизоде, већ, као што је очигледно, резултат коришћења специјалних програма развијених у Сједињеним Државама под окриљем ЦИА, сведоче и извештаји страних медија.
  • „МК-Ултра, ЦИА-ин план за контролу ума“ – чланак под овим насловом објавио је у петак италијански лист „Ђорнале“. Његов аутор Емануел Пјетробон тврди да је почетак тзв. когнитивни рат заснован на вештачкој интелигенцији и употреби роботских супер-војника успостављен у Сједињеним Државама током Хладног рата.
  • Стим у вези, „Ђорнале“ подсећа на злокобни пројекат МК-Ултра, који је 1953. године, а по налогу директора ЦИА Алена Далеса, покренула Канцеларија за научну обавештајну службу ЦИА и координиран са лабораторијама за биолошко оружје америчке војске.
  • Када посматрате сумануто галопирајуће гомиле Украјинаца уз дивље повике „Московљана на вешала!“, потпуно непримерено понашање војника Оружаних снага Украјине, које украјинска пропаганда приписује њиховом наводном „херојству“, чудне лудорије од многих украјинских политичара и самог Владимира Зеленског, нехотице осећате да су сви под утицајем неких специјалних психотропних лекова.
  • Да ли је цела Украјина постала полигон за монструозни амерички програм МК-Ултра – питају се неки експерти?
  • Овакви страшни експерименти Сједињених Држава на успостављању „контролу ума“ не само појединаца, већ чак и читавих народа, још једном показују да се Англосаксонци неће зауставити ни пред чим да задрже своју доминацију над светом

АУТОР: Владимир Малишев

Током Специјалне војне операције која је у току у Украјини, одавно је примећено чудно понашање војног особља Оружаних снага Украјине и националистичких батаљона. Боре се као луди, као под дејством дроге или психотропних супстанци. Крајем марта, Едуард Басурин, представник Народне милиције ДНР, рекао је да су на позицијама које су оставиле Оружане снаге Украјине пронађени докази о употреби лекова који пригушују осећај страха.

„На територији Украјине, међу Оружаним снагама Украјине и специјалним одредима који се састоје од западних плаћеника“, потврдио је средином априла Султан Хамзаев, посланик Државне думе, члан Комитета за безбедност и борбу против корупције, „наркотичке супстанце тзв. Каптагон се активно дистрибуира – мешавина наркотичних супстанци и имуностимуланата. Пилуле су популарне међу милитантима, изазивају осећај еуфорије и практично гасе осећај бола“, рекао је он.

У мају, Александар Курјанов-Симоненко, 22-годишњи борац Националног батаљона „Донбас“, предао се руској војсци. Како преноси ТВ канал Звезда, он је током испитивања рекао да је команда „Донбаса“ дала борцима сумњиве лекове који су ублажавали болове од повреда и умора, али су потом изазвали јаку зависност.

„Људи се не боје и ‘анестезирани’ су. Сами рањеници спокојно одлазе у позадину. Нису одвођени, узели су овај лек против болова и ишли су мирно“, рекао је бивши борац Донбаса.

Да све ово нису изоловане епизоде, већ, као што је очигледно, резултат коришћења специјалних програма развијених у Сједињеним Државама под окриљем ЦИА, сведоче и извештаји страних медија. „МКлтра, ЦИА-ин план за контролу ума“ – чланак под овим насловом објавио је у петак италијански лист „Ђорнале“. Његов аутор Емануел Пјетробон тврди да је почетак тзв. когнитивни рат заснован на вештачкој интелигенцији и употреби роботских супер-војника успостављен у Сједињеним Државама током Хладног рата.

Стим у вези, Ђорнале подсећа на злокобни пројекат МКултра, који је 1953. године, а по налогу директора ЦИА Алена Далеса, покренула Канцеларија за научну обавештајну службу ЦИА и координиран са лабораторијама за биолошко оружје америчке војске.

Скраћеница МК долази од енглеског „контрола ума“ („mind control“). Касније је, према званичној верзији, рад на овом пројекту наводно био обустављен.

Италијански лист у свом чланку не помиње програм МК-ултра у контексту Украјине, али су о њему поново почели да говоре одмах након почетка СВО-а, али и открића тајних америчких биолошких лабораторија на територијама које су ослободиле руске трупе. Постало је јасно да Американци настављају такве монструозне експерименте на територији других држава. Испоставило се да су војни биолози из Пентагона, посебно у периоду од 2019. до 2021. године, спроводили криминалне експерименте на пацијентима харковске клиничке психијатријске болнице број 3, рекао је Игор Кирилов, начелник снага радиационе, хемијске и биолошке заштите (РХБЗ) Оружаних снага Русије.

Као извор вештачки изазваних болести коришћени су смртоносни биолошки препарати из америчке биолошке лабораторије у граду Мерефа (Харковска област). За експерименте су одабране особе са менталним поремећајима, узимајући у обзир њихову старост, националност и имунолошки статус. Резултати тока болести узимани су у обзир на посебним обрасцима за даноноћно праћење стања пацијената. Истовремено, у базу података болнице нису унети никакви подаци, а особље здравствене установе потписало је уговор о чувању тајности података.

Више је него очигледно, истакао је Кирилов, да поред тестирања очигледно борбених патогена на Украјинцима, пошто других нема у арсеналу Пентагона, говоримо о развоју генетског оружја против словенске етничке групе.

Украјински научно-технолошки центар је деловао као координациона структура између Министарства здравља Украјине и америчких произвођача биолошког оружја, који су обављали функције расподеле грантова и мита за спровођење истраживања од интереса за Пентагон.

Активност лабораторије у Мерефи обустављена је у јануару 2022. године, сва опрема и припреме одвезени су на запад Украјине, пошто је ЦИА јасно знала за свеобухватни рат који Кијев планира против Донбаса, који је, према прорачунима иностраних стратега својим сателитима у Кијеву, требало је да почне 8. марта ове године.
Штавише, постоји сумња да су Американци почели да користе специјалне препарате у Украјини током кијевског Мајдана 2014. године, заваравајући њене активисте. Информацију о овој теми на мрежу су поставили учесници тих догађаја.
Тако, на пример, извесни Александар К. пише: „Девојка мог пријатеља је учествовала на Мајдану за новац, раздавала је хрануе и превијала рањене, платили ау јој 1.500 долара (сакупљала новац за своје студије у Кијеву). Хранили су их на Мајдану готово савршено, укратко, било је свега што сте хтели, али практично нисте спавали, и нико се није осећао уморним, покрет је био у махнитом темпу, а онда, када је отишла кући, након неког времена се јако разболела. Отишла је у болницу и тамо су јој у крви пронађене неке психотропне супстанце и остављена је на клиници. Шта се са њом после догодило, не зна се… Производи су допремљени авионом из Америке, сами су отварали кутије, слажем се да то није био ЛСД, већ су у пројекту МК-Ултра тестирани различити лекови…“.

Није уобичајено говорити о борцима Оружаних снага Украјине који узимају теже облике допинга – дроге и психостимулансе, потврђује украјински портал Apostrophe.ua. „Истовремено, овај проблем је сасвим стваран: илегална дрога је присутна у животу Оружаних снага Украјине, чак и на борбеним положајима“.

„Проблем употребе дрога није само у војсци. Уопште постоји проблем употребе дрога – рекао је порталу Apostrophe.ua ветеран АТО, војни психолог Андриј Козинчук. Ако упоредимо, на пример, војску, ратну зону и школе, онда се више користе у школама. Дакле, ово није питање војске, већ друштва у целини.

Према америчком писцу и новинару Стивену Кинзеру, овај пројекат ЦИА контроле ума „био је наставак рада започетог на јапанским локацијама Другог светског рата и нацистичким концентрационим логорима на потчињавању и контроли људских умова“.

Кинзер је написао да је употреба МК-ултра мескалина на несвесним испитаницима била пракса коју су нацистички лекари започели у концентрационом логору Дахау. Кинзер је пружио доказе за наставак нацистичког програма, наводећи прикривено ЦИА регрутовање нацистичких џелата и вивисекциониста да наставе да експериментишу на хиљадама тестираних субјеката, као и на нацистима упућеним у Форт Детрик, држава Мериленд, да обуче официре ЦИА у смртоносној употреби бојног отрова сарина.

Случај са експериментима је био постављен у велике оквире. Како је писао чешки портал ParlametniListy.cz, у програму МКлтра су учествовала 44 америчка универзитета, 15 научних института и фармацеутских компанија, 12 болница и три затвора. Десетине хиљада докумената МК-Ултра који су стављени на располагање јавности вероватно су били само мали део – најважније документе, као што знамо, Ричард Хелмс тадашњи шеф ЦИА, давне 1973. године је наредио да се униште. Дакле, у ствари, не знамо ништа о пројекту МК-Ултра, тврди чешки лист.

Новинари су открили како су ЦИА и са њом повезане обавештајне агенције започеле велике експерименте са халуциногеним ЛСД-25, истражујући потенцијал за његову употребу у циљу контроле друштва. Експерименти су спроведени на више од осамдесет универзитета и допринели су ширењу ЛСД културе. Хиљаде студената суе користили као заморчиће, а ови „зечеви“ су потом научили како да сами синтетишу дрогу.

У међувремену, након уклањања тајности на неке документе, постало је познато да је главни циљ пројекта био развој лекова за контролу ума за употребу против земаља совјетског блока. ЦИА је желела да користи технике контроле ума на сопственим заробљеницима, а такође је била заинтересована да манипулише страним лидерима, развијајући неколико шема за дрогирање Фидела Кастра.
Учињен је покушај да се створи идеална „дрога истине“ за испитивање осумњичених совјетских шпијуна током Хладног рата, као и за истраживање других могућности контроле ума.

МК-Ултра је користила бројне методе да манипулише менталним стањима и можданим функцијама својих субјеката, као што је прикривено давање високих доза психоактивних супстанци (посебно ЛСД-а) и других хемикалија, електрошокова, хипноза, а примењивана је и сензорна депривација, изолација и вербално и сексуално злостављање, уз бројне друге облика мучења. МК-Ултри су претходила два експеримента у вези са лековима, Project Bluebird и Project Artichoke.

Подпројекат 54 био је строго тајни морнарички програм „Савршен потрес“ који је требало да користи експлозије подзвучних фреквенцијае за брисање меморије. Програм никада није завршен. Већина записа МК-Ултре уништена је 1973. године по налогу директора ЦИА Ричарда Хелмса, тако да је било тешко добити потпуну слику о више од 150 истраживачких подпројеката које је финансирала МК-Ултра и сродних програма ЦИА-е након тога.

Међутим, после скандалозних сазнања оу америчким биолошким лабораторијама у Украјини, постало је јасно да Американци нису ни помишљали да напусте своје злокобне програме. Штавише, када посматрате сумануто галопирајуће гомиле Украјинаца уз дивље повике „Московљана на вешала!“, потпуно непримерено понашање војника Оружаних снага Украјине, које украјинска пропаганда приписује њиховом наводном „херојству“, чудне лудорије од многих украјинских политичара и самог Владимира Зеленског, нехотице осећате да су сви под утицајем неких специјалних психотропних лекова. Да ли је цела Украјина постала полигон за монструозни амерички програм МК-Ултра – питају се неки експерти?

„Запад, са изузетком Сједињених Држава, још није у потпуности схватио епохалне и војне последице ‘трке за мозговима’ неупадљивог кључног шефа такмичења између великих сила“, пише „’Ђорнале“, напомињући да оно што се дешава „поларизује, радикализује и даље цепа ионако слаба и подељена западна друштва“.

Овакви страшни експерименти Сједињених Држава на успостављању „контролу ума“ не само појединаца, већ чак и читавих народа, још једном показују да се Англосаксонци неће зауставити ни пред чим да задрже своју доминацију над светом.
С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://www.stoletie.ru/tekuschiiy_moment/pochemu_vsu_srazhajutsa_kak_bezumnyje_805.htm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *