• Заједница српских општина је највећа шарена лажа и превара која се Србији и српском народу протура само са једним циљем, а то је узети на превару од Србије и Срба све што може да се узме идући ка коначном циљу етничког чишћења Косова и Метохије, каже за Спутњик адвокат Горан Петронијевић.

АУТОР: Владимир Судар

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је да је нацрт Заједнице општина са српском већином, који су предложиле ЕУ и САД знатно напреднији од претходних, али да Приштина није задовољна садржајем и да ће упутити примедбе специјалном изасланику ЕУ за дијалог Мирославу Лајчаку.

Европско-амерички нацрт ЗСО у складу са уставом тзв. Косова

Европско-амерички нацрт Заједнице српских општина Лајчак је представио и опозиционарима у Приштини након чега смо сазнали да је „усаглашен са уставом тзв. Косова“.
Интересантно је да се најновији нацрт ЗСО представља Албанцима, а не Србима који би требало да живе у тим општинама, док се са правне стране поставља питање зашто се сад прави нови нацрт, кад је ЗСО дефинисана још бриселским споразумима.

ЗСО – највећа шарена лажа и превара Србије и Срба

Петронијевић подсећа да је дан након потписивања Бриселских споразума дао сличну изјаву и додаје да га јако брине „како је могуће да ми и даље ишта верујемо тој такозваној Европској унији“.
„Шта је то ЕУ по питању Косова постигла као споразум, шта је то гарантовала, а шта извршила? Дакле ништа, нула. ЗСО је од почетка замишљена као једна врста магле, песка који се баца да се не види шта се иза тога догађа. А то је да Србија у доброј вери да ће они то учинити, чини оне бенефите који су на њеној страни предвиђени као њена обавеза, а да не успоставља једну врсту постепеног спровођења свих тих ствари“.
Приштина апсолутно није испунила ниједну обавезу из „Бриселских споразума и неспоразума“ док смо ми неке ситнице оставили недореченим у некаквој љутњи што они то нису урадили, додаје Петронијевић.

Време за црвену линију

Међутим, 90 одсто ствари које су од Србије зависиле су учињене, што значи да иманентно слабимо своју позицију зарад формирања ЗСО која се никада неће формирати. А ако се и формира, сигурно је да неће бити у оном формату који је био постигнут као споразум потписан 2013. и 2015. године.
Коментаришући наводе да је најновији нацрт ЗСО усаглашен са уставом тзв. Косова, Петронијевић је рекао:
„Какав устав, каквог Косова? Пет земаља ЕУ не признаје Косово као државу и како њихов устав и усаглашеност са тим уставом може бити проблем? То су глупости и то је још једна од фаза превара нас. Ето, то је суштина. Не верујем им ништа. Сад је више не зову ни Заједницом српских општина већ Заједницом општина са српском већином и то нико не примећује. Лично мислим да је дошло време за црвену линију“.
Концепт ЕУ не прихватају ни Косово ни Србија што је још један доказ да би смо се са Приштином одавно договорили и већ бисмо живели у некаквом миру да није те тзв. међународне заједнице коју апсолутно није брига ни за интересе Албанаца, ни за интересе Срба, закључио је Петронијевић.
ИЗВОР: https://sputnikportal.rs/20231108/vreme-za-crvenu-liniju-najveca-americko-evropska-prevara-srba-na-putu-ka-etnickom-ciscenju-sa-kim-1163511661.html
One thought on “ВРЕМЕ ЗА ЦРВЕНУ ЛИНИЈУ: Највећа америчко-европска превара Срба на путу ка етничком чишћењу са КиМ”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *