Владика по мери онога који слави, најбољи је опис фотографије коју је објавио Ненад Чанак за своју крсну славу.

Наиме, на фотографији поред његове породице налази се и Мирашев „владика“ из непризнате ЦПЦ, илити тачније речено црногорске секте која претендује на српске светиње у Црној Гори.

И док су многи погрешно протумачили фотографију мислећи како има свештеника СПЦ који би удостојили овог сепаратисту и дежурног пљувача по СПЦ, промакло је да је на фотографији други сепаратиста и такође аутошовиниста, можемо слободно рећи и дупли, будући да се одрекао и националне и верске припадности прихватајући нове усташке наративе црногорске нације и црногорске секте, сада већ чувени владика Борис Бојовић.

Чанак је недавно у једној изјави за Мондо објаснио зашто није ни Србин а и клерикална хришћанска будала:

У СПЦ има хришћанства колико и секса у браку. Временом све мање, интервали су све краћи а лицемерје све веће. Е сад пошто она траје од 1054. сад је дошло до тога да је то хришћанство практично испарило. СПЦ није хришћанска црква. Нема везе никакве са хришћанством. Kад год се позивају на нешто, позивају се на Стари завет а не на Христове речи. И управо је у томе проблем што су се поставили у позицију неупитног тумача Христовог учења и направили јерес хришћанску а то је етнофилетизам. Јер не можеш бити Србин ако ниси затуцана клерикална будала.“

Какве тачно везе секта ЦПЦ има везе са хришћанством вероватно је познато Ненаду Чанку и осталим незатуцаним аутошовинистима који концепт вере заснивају на слободама ограниченим на своје уске кругове, поричући тако и сами себе и идеју за коју се залажу. Али кога брига, битно је да 500 еврића легне и да се дебели стомаци напуне.

ИЗВОР: https://vaseljenska.net/2022/11/22/vladika-po-meri-domacina-canku-slavski-kolac-osvestava-mirasev-vladika-iz-nepriznate-cpc/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *