• Динко Грухоњић је, извесно, нашао сродну душу у Весни Рајновић, религија је за њих синоним за средњи век, као и вредности које она са собом носи

“Србовање на Газиместану завршило се тракторијадом. Сутра опет србују. Чини се да баш воле тракторе“, написала је хрватска професорка филозофије Весна Рајновић на Икс мрежи, уочи Свесрпског сабора у Београду, призивајући нове „олује“ за Србе.

Јавно се диви Албину Куртију речима: „ретка сорта паметног и часног политичара. Питам се шта је нама да, за разлику од Косовара, непрекидно бирамо најгоре међу нама да нас воде“.

Поред тога што предаје филозофију и етику у две гимназије у Ријеци, Рајновић је и колумнисткиња, а њени текстови неретко завршавају и на порталу Аутономија, на којем је заменик уредника, погађате – Динко Грухоњић.

Као и њеног колегу Динка, и Весну јако узнемирава прослава Бадњег дана и Божића. Она прославу Божића поистовећује са пуцањем на џамије.

Динко Грухоњић је, извесно, нашао сродну душу у Весни Рајновић, религија је за њих синоним за средњи век, као и вредности које она са собом носи.

Најпре ће почистити наше, српско двориште, па ће после забранити Божић, а цркве и манастире претворити у пабове, како је то Грухоњић предложио.

У Динковом пабу

Код Динка у пабу биће забрањена „Карађорђева шницла“ и „руска салата“, од прибора ће се користити виљушка и србосјек, точиће само немачко пиво.

иво ће, на рачун куће, испијати Даница Вученић, новинарка Н1, која каже да Срби из Републике Српске треба да се „еманципују од Београда“, јер се „ментално разликују“ (динко лајкс дис).

Лозинка за интернет у Динковом пабу биће „геноцидусребреници“. ТВ антена биће окренута ка Луксембургу, а са звучника ће одзвањати Томпсон и Дуа Липа. Од српске музике само Топалко.

Играће се пикадо, а отровним стрелицама ће гађати табле са ликом Александра Вучића и патријарха Порфирија. На стоном фудбалу, са обе стране репрезентација Хрватске, али у различитим комбинацијама дресова.

Стенд-ап вечери предводиће Зоран Кесић и Иван Ивановић, а курс креативног писања Марко Видојковић.

Славиће се Ноћ вештица, када ће ритуално спаљивати руске класике и историју Србије…

ИЗВОР: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *