• Границе Србије се знају, њих су гробови наших предака показали. Где год живи Србин, јасно је да је ту Србија, зато што нико не може да ме увери, да то што је неко пристао да се крсти шапом, да је то довољно да престане да буде Србин. Не, треба скренути пажњу, ако се не врате вери предака, Ватикан ће учинити своје

Куцнуо је час, да и ми Срби узмемо своју судбину у своје руке. Противприродна Версајска творевина Југославија одувек је правила привид свог економског просперитета на јефтином раду нас Срба и јефтиним сировинама истрзаним из груди наше мајке Србије. Али са тим се морало прекинути, казао је Ненад Чанак у свом говору 1990. године који кружи друштвеним мрежама.

„На нашу националну пропаст, најодговорнији су Словенци, Хрвати, Муслимани, намерно кажем Муслимани, јер се стално до дробљење српског националног тела, јер мало промене веру, одмах су нација, мало промене географију одма су нација, мало не живе са матицом, одмах прогласе нацију, дробе тело, живо тело, откидају нам са костију месо, нашега народа, дробећи нашу свету мајку Српску православну цркву, која већ 800 година бдије над нама, над нашим националним интересом, који је изнад свега“, истицао је  Чанак. 

„Јер шта смо ми, питао се,  пролазни смо, свако од нас је смртан, али је зато Србија вечита, и то је она толико пута показала, сетимо се свих оних жртава које су за њу поднете, сви ти хероји, сви ти јунаци корачају у истом строју са свима нама и немамо право да их издамо. Јер ако ми то учинимо, а ко ће онда остати да Србију брани. Све за Србију и ништа није вредно да се Србија изда. Јер је Србија изнад нас, она је више од нас, она није само држава, она је живо ткиво српског народа. Она је одбрана сваког Србина. Она је то, што нам даје снагу, одакле крећемо и ушта увиремо“, говорио је и нагласио:

Границе Србије се знају, њих су гробови наших предака показали. Где год живи Србин, јасно је да је ту Србија, зато што нико не може да ме увери, да то што је неко пристао да се крсти шапом, да је то довољно да престане да буде Србин. Не, треба скренути пажњу, ако се не врате вери предака, Ватикан ће учинити своје.

Погледајте, колико људи се заклиње у лажне вере, као што је мухамедански закон. Шта, Ислам је вера, зачуђено поставља Чанак питање, негирајући Ислам као вјеру и додаје објашњење: Настао 700 година после Хришћанства. А кад је Свети Сава живео, то зна сваки добронамерни човек.

Чанак, попут многих других његових истомишљеника „прошао“ је  „патриотску“ „еволуцију“, такву, да након што је 1990. објаснио како нико не смије да изда Србију и Српску православну цркву, 2021. године, стигао је из Србије на Цетиње, да протестује против СПЦ и устоличења митрополита Јоаникија.

Он је тада, за устоличење митрополита црногорско-приморског Српске православне цркве рекао да је тo „демонстрација политичке самовоље у Црној Гори“ и да ће ако се било шта деси на Цетињу за то „бити одговоран Јоаникије.

Чанак тврди да је устоличење митрополита покушај да се „погази идентитет Црногораца“ и „погази Црна Гора као држава“.

За литије је Чанак рекао да су биле „чисте политичке демонстрације“.

Можемо да набрајамо, и да опет нешто прескочимо, све аутошовинистичке изјаве Ненада Чанка. И да га још једном подсјетимо на сопствене ријечи:

Јер шта смо ми, питао се,  пролазни смо, свако од нас је смртан, али је зато Србија вечита, и то је она толико пута показала, сетимо се свих оних жртава које су за њу поднете, сви ти хероји, сви ти јунаци корачају у истом строју са свима нама и немамо право да их издамо. Јер ако ми то учинимо, а ко ће онда остати да Србију брани. Све за Србију и ништа није вредно да се Србија изда. Јер је Србија изнад нас, она је више од нас, она није само држава, она је живо ткиво српског народа. Она је одбрана сваког Србина

ИЗВОР: https://www.in4s.net/video-canak-islam-lazna-vera-srbi-su-i-oni-koji-se-krste-sapom-gde-god-zivi-srbin-tu-je-srbija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *