«Ако је Бог с нама, ко ће против нас?»

                                                                                  (Апостол Павле, Римљанимма. 8. 31)

  • А у ово време, у правој Украјини, нацизам се „гајио“ у пуном замаху, зверска мржња према свему „руском“, негована је најбезумнија „русофобија“! Према „Гебелсовим” приручницима, наравно. Од 2014. године.

АУТОР: Михаил Дишљук

Године 2013, Џон Кери, амерички државни секретар, говорећи немачким студентима у Берлину, рекао је: „У Америци имамо слободу да будемо глупи. Мислим да је ово једно од наших достигнућа“. Тада је то изгледало као шокантна изјава, али се испоставило да је  тада пуштена још једна информациона припрема! Под „изговором“ добра и слободе отворили су се „Овертонови прозори“ на заглупљивање свега и свакога!

Сви ми, Руси, Европљани, Азијати, пали смо на добро припремљен трик западних политичких технолога. Американци су у Украјини радили по својим шаблонима: око 100 холивудских глумаца за цео свет су представљени као „прави Американци“! Искрени, атлетски грађени, јунаци! Какви су то лепотани и лепотице! Једноставно, такви не могу да ураде ништа лоше! А ти верујеш!

Нас, у Русији, као и широм Европе, дуго су приказивали, наметнули су Украјину као креативну, певајућу, попут певачица Руслана, Верка Сердјучка, Maruv, једноставно уметничка, опуштена, као активисткиње Фемена. Сви они, за новац, наш и ваш новац(!), освојали су наша срца, осликавајући „искрену љубав“ према демократији, слободи, праву на самоизражавање. Какве су то лепотице! И ми смо поверовали!

Али најгоре је то што су својим понашањем успели да натерају велики број обичних Руса, грађана Европске уније, као и политичара, научника, лекара, новинара, а да не говоримо о целом руском и европском шоу бизнису, да је Украјина „це Европа“ (цела Европа – прим. прев.). И сви су указивали на једног од најсјајнијих представника украјинског шоу бизниса, Зеленског, који је постао председник као резултат праве европске демократије!

А у ово време, у правој Украјини, нацизам се „гајио“ у пуном замаху, зверска мржња према свему „руском“, негована је најбезумнија „русофобија“! Према „Гебелсовим” приручницима, наравно. Од 2014. године.

„Русофобија” данас је аналог „јудофобије” 30-40-их година 20. века у Европи. „Јудофобију“ је 1945. читава међународна заједница признала као геноцид и ратни злочин. И шта сад? Шта ћемо с тим што премијер Пољске већ сматра прихватљивим увођење „русофобије” у све сфере живота, у такозваном „демократском свету”. Шта се сада дешава у култури, спорту, науци, али у свему! Као и у 20. веку, иза свега овога стоје Англосаксонци. Онда су гурнули Хитлера против комуниста, Русије! Сада је ситуација, за нас Русе, много гора него у 20. веку. Таква „русофобија“ узима маха, да некима од Јевреја она одговара. Стога, њихов представник из Одесе, на питање зашто нисте огорчени због дивљања нацизма у Украјини, каже: „Али они нас не дирају!“. А лидери западних земаља не признају нацизам у Украјини, „постоји јеврејски председник!“.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров дао је 1. маја интервју италијанској телевизијској компанији Медиасет, у којем је, између осталог, поменуо јеврејске корене украјинског председника Владимира Зеленског. У транскрипцији на сајту Министарства спољних послова Русије, овај фрагмент интервјуа изгледа овако:

Он (Зеленски) износи аргумент: какав нацизам може бити код нас, ако је он Јеврејин. Можда грешим, али и Хитлер је имао јеврејске крви. То не значи апсолутно ништа. Мудри јеврејски народ каже да су најватренији антисемити обично Јевреји. ‘Породица има своју црну овцу’, како ми кажемо“. Овоме се нема шта додати.

Руска војна специјална операција у Украјини се наставља. Војска ради свој посао, решава постављене задатке. Они су хероји! Међутим, постављају се питања: да ли је све исправно процењено пре почетка операције? Да ли је та Украјина била исправно представљена у Русији, њеној атмосфери нацизма, у којој је „дисало“ њено друштво? Мислим да су потценили шта се тамо догађа! Не све, али много! И то је сада очигледно, посебно, када се ради о бруталности украјинских нациста.

Американци су, међутим, све је тачно прорачунали! Сукобите два словенска народа! Раширите њихову међусобну мржњу, међусобно самоуништење! И гледај са стране! Једноставно то је „уживање” за прекоокеанског представника „изабраног народа”. „Ставите ноге на сто“ и „тресите се“ од предстојећег „оргазма“, као нека врста „садо-мазохистичког воајерства“, а све због дешавања у Украјини!

О броју заробљених и погунулих украјинских војника

Према обавештајним подацима Доњецке и Луганске Народне Републике, од јануара 2022. године, била је спремна 21 бригада да држи цео фронт из Украјине: ваздушно-јуришне, механизоване, моторизована пешадија и брдска пешадија. До средине априла пет команданата ових бригада било је на руској територији, у заробљеништву. Са њима је више од 3.000 војника. Још један командант је убијен током ослобађања Мариупоља од стране савезничких снага Русије, ДНР и ЛНР, а био је уз украјинске нацисте пука Азов и страних плаћеника. (Сви подаци из јавних извора, руских извора).

Заробљеника Оружаних снага Украјине сваким даном је све више. Иако Кијев то пориче. Уосталом, као и многе друге ствари.

Зеленски говори о 2-3 хиљаде мртвих војника Оружаних снага Украјине. А на Телеграм каналима руске војне управе објављена је листа са личним подацима погинулих Украјинаца са датумима рођења, чиновима, околностима и местима смртоносних рана и сахранама. Војна управа је такође известила да располаже подацима о великом броју дезертира из украјинске армије, рањених и несталих. А званични представник руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков рекао је да ненадокнадиви губици украјинских војника и плаћеника износе 23.367 људи. То је страшно! „Империја лажи“ делује! Ради пуним капацитетом! И хоће све више крви!

Словенске крви! Зато, дакле, се оружје пребацује у Украјину!

Можемо са сигурношћу претпоставити да руски специјалисти, представници ДНР и ЛНР, Крима, блиско сарађују са заробљеним украјинским војском и њиховим командантима. Као и са Украјинцима на ослобођеним територијама.

И овде је, по мом мишљењу, могућа занимљива опција,о којој сам већ писао? „Успешно извршена операција од стране руске војске довешће Киев до неизбежне капитулације. Ко ће бити спреман да је потпише? Хоће ли „потписници“ бити спремни да се одрекну Лавова или без њега? Или ће Русија, заједно са преосталим украјинским трупама, узети под заштиту Западну Украјину, у замену за признање Новоросије, са приступом Николајеву, Одеси и Придњестровљу, као „коридору“ ка границама Русије, као део Украјина. Уз, наравно, распоређивање руских војних база у Украјини, заувек, уз заједничке, са Украјином, безбедносне гаранције. То ће бити могуће када сами Украјинци схвате исправност руских поступака. Наравно, и када момци из Лавовске области, који су заробљени, схватити да ће Пољаци, иза којих стоји НАТО, бити много гори од Руса ако заузму њихов Лавов!

Породичне везе Руса и Украјинаца ће свакако бити обновљене. Ово је у суботу, 30. априла, саопштио министар спољних послова Сергеј Лавров. „Упркос антируском курсу садашњег руководства Украјине, ми памтимо вишевековну историју свеобухватних културних, духовних, економских и једноставно породичних веза између Руса и Украјинаца. Дефинитивно ћемо вратити ове везе“, рекао је он у интервјуу за новинску агенцију Синхуа.

Ова обнова веза је, заправо, и главни страх Англосаксонаца!

С руског превео Зоран Милошевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *