• „Дакле“, наставља Џонсон, „видео сам нешто што је дошло из визија средњовековног сликара Хијеронимуса Боса – Пакао: запаљене металне крстове, свештенике у црвеним и црним хаљинама са првосвештеником у сребрним хаљинама са црвеним плаштом, тело које гори , вриштећи од бола. А свему томе су присуствовали светски лидери, банкари. Било је то потпуно лудило“.
  • Боемски гај је дуго био предмет разних гласина, а неки га сматрају местом где се окупљају чланови тајне глобалне владе, не само да се препусте сумњивој забави, већ и да одлучују о судбини света.
  • Али, ако се одавно зна много о активностима других структура из сенке исте врсте, попут Билдерберг клуба или Трилатералне комисије, онда се врло мало зна о томе шта се заправо дешава у Боемском гају.

АУТОР: Андреј Соколов

У Сједињеним Државама избио је скандал око судије Врховног суда Кларенса Томаса, једног од најстаријих и најутицајнијих чланова (овог суда), ватреног конзервативца. током 0 година примао луксузне поклоне од милијардера Харлана Кроуа, а такође га је пратио током „луксузних одмора“.

Злочин је у томе што, према Закону о етици у влади из 1978. године, судије у Сједињеним Државама морају једном годишње да открију финансијске информације у којима се наводе поклони вреднији од 415 долара. Према „ПроПублици“, цена само једног од путовања судије Томаса са милијардером Кроуом можда је премашила 500.000 долара. Али Кларенс Томас није пријавио такве „поклоне“, и као резултат тога, Сенат је започео истрагу о његовим активностима, а медији су почели да копају по његовој биографији.

ТАЈНИ ЕЛИТНИ КЛУБ

А онда се испоставило да је члан Врховног суда – највишег законодавног тела Сједињених Држава – Кларенс Томас већ дуги низ година члан тајног елитног клуба америчког естаблишмента „Боемски гај“. Лист „New York Times“ је прошле недеље објавио чланак у вези с тим о овој мистериозној организацији под називом „Шта је Бемски гај? Тајни логор повезан са Кларенсом Томасом“.

Према писању листа, ради се о „сиротишту само за мушкарце“ у Калифорнији, где се одржавају мистериозне церемоније, а списак његових посетилаца, који укључује председнике, богате бизнисмене, међународне утицајне играче и друге њузмејкере, строго је поверљив.

Списак, такође, укључује и судију Врховног суда Кларенса Томаса, за кога је „Њујорк тајмс“ приметио да је посетио сиротиште са пријатељем милијардером и републиканским „донатором“ Харланом Кроуом.

Боемски гај је дуго био предмет разних гласина, а неки га сматрају местом где се окупљају чланови тајне глобалне владе, не само да се препусте сумњивој забави, већ и да одлучују о судбини света. Али, ако се одавно зна много о активностима других структура из сенке исте врсте, попут Билдерберг клуба или Трилатералне комисије, онда се врло мало зна о томе шта се заправо дешава у Боемском гају.

ОДМОР ЗА ЕЛИТУ

Према америчкој Википедији, „Bohemian Grove“ је рекреативно подручје од 11 км² које се налази на адреси 20601 Bohemian Avenue у Монте Рију, Калифорнија. Сама ова шумица је јединствени резерват природе, где расту џиновске секвоје и старе су преко 1.500 година. Терен је у власништву приватног мушког уметничког клуба познатог као „Боемски клуб“.

Сваке године у јулу, од 1899. године, најутицајнији људи света, као и представници уметничке боемије долазе тамо да проведу двонедељни летњи распуст. То укључује високе пословне лидере, владине званичнике (укључујући председнике САД) и власнике медија. А како „Њујорк тајмс“ појашњава, међу његовим члановима била су имена тако познатих ликова као што су Хенри Кисинџер, Ричард М. Никсон, Роналд Реган, Чарлс Шваб, као и представници света уметности – Марк Твен и Џек Лондон. Да би се придружили овом клубу, кандидати се подвргавају ригорозној провери прошлости која траје 15 година. Нико не зна тачан списак њених чланова.

ПОД ЗНАКОМ СОВЕ

Амблем клуба Боемски гај је сова, која, као што знате, симболизује знање и мудрост. Међутим, постоји још једно објашњење – сове могу да виде у мраку. Они такође могу да виде ствари које су људима обично невидљиве. Осим тога, записи Реда Илумината тврдили су да се „демон-богиња Лилит кроз историју често појављивала у облику сове“.

Мото клуба, „Пауци који плету мрежу не долазе овде“, имплицира да се сви проблеми и пословни договори морају оставити напољу. Међутим, познато је да је то у стварности далеко од случаја. У овом клубу се у септембру 1942. расправљало о идеји пројекта Менхетн, што је довело до стварања атомске бомбе у Сједињеним Државама.

У „Боемском гају“ изграђене су куће за његове сталне госте, које су подељене у секторе са симболичним називима. На пример, сектор који заузимају банкари и војни индустријалци се зове Cave Men (пећински људи), сектор банкара зове се Lost angels (изгубљени анђели), власници, инвеститори и научници се зову Hillbillies (брђани). Амерички председници, представници оружаних снага живе у посебном сектору званом Owls Nest (сова гнезда).

СРЕДЊОВЕКОВНИ РИТУАЛИ

Скандал око клуба избио је 1989. године, када се у „Spy Magazine“ појавио текст у којем аутор говори о томе да су мушкарци са „смањеном друштвеном одговорношћу“ довезени у специјалном аутобусу. А убрзо је објављен и лични дневник извесног Пола Боначија, који је у Гај ушао захваљујући позиву републиканца Лоренса Кинга и био ужаснут оним што је тамо видео. На „митингу“ Боначи је био приморан да гледа филмове специфичног садржаја, а затим и приморан да се бави хомосесксуализмом.

Године 1996. „Њујорк тајмс“ је објавио признање главног саветника Била Клинтона, Дејвида Гергина. Говорио је о одласку из Боемског клуба јер „неће да трчи го кроз шуму“.

Године 2000, новинари Алекс Џонсон, заједно са Мајком Хансоном, успели су да уђу на забрањено место и тамо тихо инсталирају неколико камера. Испоставило се да су се у Боемском гају одвијали злокобни ритуали.

„Из звучника“, описао је Џонсон шта се дешавало у Гају, „чула се молба за милост. Међутим, телу умотано у црне чаршаве одбијено је помиловање и одвучено је до „олтара” – статуе огромне сове. Непосредно изнад олтара уздиже се огромна запаљена кандила, коју називају „вечним пламеном“. Првосвештеник узима неупаљену бакљу и пали је из кандила. И шта би то значило? Тело опет моли за милост. Првосвештеник са тешком муком (толико је стар да једва помера ноге) силази до олтара и пали погребну ломачу“.

„Дакле“, наставља Џонсон, „видео сам нешто што је дошло из визија средњовековног сликара Хијеронимуса Боса – Пакао: запаљене металне крстове, свештенике у црвеним и црним хаљинама са првосвештеником у сребрним хаљинама са црвеним плаштом, тело које гори , вриштећи од бола. А свему томе су присуствовали светски лидери, банкари. Било је то потпуно лудило“.

Дивљи ритуал, који су снимили новинари, чланови клуба назвали су „кремацијом саосећања“. Наравно, није жртвована жива особа, већ лик од сламе. Али новинари су и даље били шокирани оним што су видели. Нису очекивали да „моћници овога света“ могу да учествују у паганским ритуалима и да се упуштају у све врсте изопачености.

ЗАВЕРА ПРОТИВ ТРАМПА

Многи сматрају да под димном завесом овакве „специфичне“ забаве, која подсећа на оргију сатаниста, властодршци тамо, у уском неформалном кругу, расправљају о проблемима који утичу на судбину света. „Бритбарт“ је пре неколико година објавио писма из преписке бившег америчког државног секретара Колина Пауела упућена канадском парламентарцу Гордону Мекеју, а којасухакована од стране хакерске групе DCLeaks.

Он је известио да учесници затвореног састанка представника америчке политичке и пословне елите у Боемском гају планирају да организују гласање против Доналда Трампа на предстојећим председничким изборима у САД.

„Управо сам се вратио са састанка у Боемском гају… Сви који су укључени разумеју да је Трамп катастрофа. Већина ће гласати против њега…” Цитирао је „Brietbart“ извод из Пауеловог писма.

Извештај о овом тајном клубу, заснован на америчким материјалима, не тако давно је приказао ТВ канал Russia Today. Један од њених учесника, др Питер Филипс, признао је да се управо у Боемском гају доносе одлуке које утичу на судбину различитих земаља.

Он је такође недвосмислено наговестио да се тамо окупља не само „крем друштва“, већ и „тајна светска влада“.

Члан Боемског клуба Николас Мареј Батлер је једном изјавио: „Свет је подељен на три класе људи: веома малу групу људи који стварају, већу групу која гледа како се ствари раде и већину која никада не зна шта се дешава.“

А ако погледате спискове чланова Боемског гаја (чија су имена процурила у штампу), као и Савета за спољне послове и Билдерберг клуба, видећете да се на свим њима налазе имена истих људи из кључни нивои власти у Сједињеним Државама.

Међутим, верује се да је „Њујорк тајмс“ објавио актуелну причу о Боемском гају само да би дискредитовао судију Кларенса Томаса и сам Врховни суд који сада контролишу републиканци. Циљ није био, очигледно, разоткривање мрачних дела која су се тамо дешавала и, по свему судећи, дешавају и данас, на то лист и не помиша, напротив.

„Једна од нетачних слика о Боемском клубу је да је то место сусрета и доношења одлука за националне и међународне „власнике моћи“,“ уверава данас ова утицајна америчка публикација. Као, тамо се само забављају и нема политике. Тајна мора, свакако, остати тајна.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://www.stoletie.ru/politika/tajny_bogemskoj_roshhi_891.htm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *