• Свети Гаврило Грузијски је 1. маја 1965. спалио Лењинов портрет од дванаест метара, који је висио на згради Врховног Совјета у Тбилисију, услед чега је ухапшен и мучен

Првог маја 1965. године, велики син грузијског народа и неустрашиви исповедник вере православне – Свети Гаврило Грузијски, спалио је Лењинов портрет од дванаест метара, који је висио на згради Врховног Совјета у Тбилисију, услед чега је ухапшен и мучен.

Овај велики подвижник и исповедник, за свог земног живота, видео је крај совјетске богоборне државе (упокојио се 1995. године и својој 66 години), а разобличавао је и посткомунистички систем као и либерални дух времена који утире пут Антихристу.

Говорио је:

„Грузија је мој крст. Божија благодат никад није напуштала и неће напустити Грузијску Православну Цркву. Ланац светих се није прекидао и неће се прекинути. Грузија ће васкрснути као Лазар. Док Грузијом не буде владао крунисани цар, неће бити добро. Грузија ће доживети препород, али кроз велика искушења. Грузија је наслеђе Мајке Божије. Не остављајте отаџбину у тешко време, не гневите Мајку Божију.

На човека благослов силази тамо где се родио.. Кад у твом присуству извргавају руглу твоју веру, а ти ћутиш – гори си од тог хулитеља… Благодари Богу за то што си се родио као православац. Буди чврст у вери, не подлежи искушењима, и не брини се да ли ће се људи друге вероисповести спасити или неће. То није наша ствар. Бог је милостив… Кад треба бранити веру, а ти то не радиш, твоја душа гине; а ако погинеш бранећи веру – доспећеш у Царство Небеско.”

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница „Отац Николај и св. Гаврило Грузијски“)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *