ФОТОA screenshot from the trailer for Kay Cannon’s „Cinderella“ movie (2021)

  • Искористите своје право и немојте отићи да гледате филм. Можда се ништа неће променити ако филм лоше прође на благајнама, али ћете барем ви испасти прави и часни људи.

АУТОР: Марко Респинти

Нећу ићи да гледам овај филм, зато што сам прочитао књигу и зато што ми и од трејлера већ није добро. Да, критикујем филм иако га нисам погледао, јер ту заиста нема шта ни да се види.

Нова Пепељуга у режији Кеј Кенон приказује слушкињу која сања да живи у палати. Када јој зла маћеха забрани да иде на бал на ком ће згодни принц (Николас Галицине) одабрати будућу жену, она јој одговара: „Од тога ми зависи будућност” – дакле, она не жели љубав и венчање из снова, већ жали што не може да покаже хаљину коју сама шије већ недељама, и која је најлепше дело њених руку.

Тада се појављује вила, коју глуми Били Портер, црнац, који притом игра хомосексуалца под именом „Фаб Г” (скраћено од Fabulous Godmother, у значењу „чудесна, невероватна добра вила-кума”, пошто у ЛГБТ свету све мора да буде fabulousнап. ур. срб.). Својим чаробним штапићем он Пепељуги (Камила Кабејо) испрва даје мушко плаво одело с панталонама, јер је она, забога, „пословна жена”.

На раскошном балу можемо чути музику групе Квин. Када је принц угледа, заљуби се у њу на први поглед и, док у њеним очима сагледава читав свој будући живот с њом, каже јој: „Бирам тебе да будеш моја принцеза”, на шта Пепељуга одговара: „Али шта је с мојим послом?” Наиме, она не жели да проведе живот машући поданицима с краљевског балкона… И потом додаје: „Имам снове које морам следити…” Из трејлера наслућујемо да она одбија принца и уместо тога одлази да гради каријеру. Или можда не, али ја то никад нећу сазнати јер никада нећу ни погледати филм. Ово се зове превентивно ратовање.

Најгори стомачни вирус заправо је бољи од овог филма. Зато искористите своје право: пошаљите ово смеће назад његовом творцу и уништите га оружјем општег бојкота. Највероватније се ништа битно неће променити, филм ће бити „успешан” ма како прошао на благајнама, али барем ћете сачувати своје достојанство и понети се као прави и часни људи.

Земља која верује да јој не требају хероји јесте сломљена земља, а свет у коме се силују бајке јесте болестан свет. Стога, молим вас, поштедите себе и своју децу патње којa долази с гледањем нове верзије Пепељуге. Вратите се оригиналу, гајите сан који вас ослобађа, носите слободу која је спојена са истином. Једино ми је жао доброг Пирса Броснана који глуми краља у овом филму.

Трејлер за нову „Пепељугу”

СТОМАЧНИ ВИРУС ЈЕ БОЉИ ОД НОВЕ ПЕПЕЉУГЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *