Србија је данас подржала Декларацију о будућности интернета представљену на скупу у Белој кући, саопштила је Канцеларија Владе Србије за информационе технологије и електронску управу.

На скупу који су организовале САД, у сарадњи са Аустралијом, Јапаном, Великом Британијом и ЕУ, Србију је путем видео везе представљао директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаило Јовановић.

Скупу у Белој кући присуствовао је и амбасадор Србије у САД Марко Ђурић.

Србија дели уверење да дигиталне технологије поседују снажан потенцијал за промоцију демократије, мира, одрживог развоја, владавине права и основних људских права и слобода, наводи се у саопштењу.

Србија такође дели циљеве дефинисане у Декларацији за будућност интернета, који се односе на поштовање универзалних вредности и принципа, попут отвореног, слободног, поузданог и безбедног глобалног интернета у будућности, додаје се.

„Имајући у виду да Србија искрено подржава принципе о будућности интернета дефинисане у овој Декларацији, од заштите људских права и основних слобода, преко инклузивног приступа интернету и јачања поверења и безбедности у дигиталном екосистему, користимо ову прилику да званично изразимо нашу подршку Декларацији за будућност интернета“, изјавио је Јовановић на скупу.

На састанку у Белој кући учествовали су ресорни министри из других држава, представници организација цивилног друштва, представници глобалних интернет организација и других група које се баве људским правима и заштитом на интернету.

Циљ глобалиста – убиство истине

Глобални пакт под називом ” Декларација за будућност интернета ” покренут је у четвртак од стране Сједињених Држава.

Бајденова администрација поново ставља глобализам испред америчког и устава других земаља.

Декларација је означена као “политичко опредељење” с намером да донесе “позитивну визију” за интернет јер се суочава с “озбиљним политичким изазовима”.

У документу се такође тврди да Русија и Кина представљају “опасан нови модел интернет политике” док очигледно игноришу екстремну цензуру која се дешава у земљама попут Велике Британије, САД-а и Канаде.

“Уједињује нас вера у потенцијал дигиталних технологија да промовишу повезаност, демократију, мир, владавину права, одрживи развој и уживање људских права и основних слобода”, наводи се у декларацији. “Како све више радимо, комуницирамо, повезујемо се, ангажујемо, учимо и уживамо у слободном времену користећи дигиталне технологије, наше ослањање на отворени, бесплатни, глобални, интероперабилни, поуздани и сигурни интернет наставиће да расте.”

“Партнери у овој декларацији намеравају да раде на окружењу које јача наше демократске системе и промовише активно учешће сваког грађанина у демократским процесима, осигурава и штити приватност појединаца, одржава сигурну и поуздану повезаност, одупире се напорима да се цепа глобални интернет и промовише слободну и конкурентну глобалну економију”, наставља се у декларацији.

Тајминг пакта је такође занимљив јер свет гледа како се глобални естаблишмент избезумио због недавне куповине платформе друштвених медија Твитер од стране оснивача Тесле Илона Маска.

Маск је прокоментарисао: “Звучи као сатира” на пост у којем се најављује глобална интернет декларација.

Један део споразума вредан пажње је да се укључене нације обавезују да ће “радити заједно на борби против сајбер криминала, укључујући цyбер криминал, и одвраћања злонамерних сајбер активности”.

Ово долази у тренутку када слободни медији међу којима је и Нулта Тачка али и други упозоравају на велики монтирани цyбер напад који би се могао искористити за даље гурање света у Велики Ресет Светског економског форума.

Осим тога, шеф ДХС-а Алехандро Мајоркас најавио је у среду стварање “одбора за управљање дезинформацијама”.

Нову јединицу за “дезинформације” Министарства унутрашње сигурности води ће саветница Украјинске владе.

Ова интернет декларација је само још један глобалистички покушај да спроведе тоталну контролу у времену у којем се информациони рат води на више фронтова и у току којег слободне информације побеђују над пропагандом.

ИЗВОР: https://srbin.info/politika/srbija-potpisala-deklaraciju-sad-o-buducnosti-interneta-ovo-je-cilj-globalista/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *